Social Icons

Μολών λαβέ


Δηλώστε τώρα συμμετοχή στο πρωτάθλημα γρήγορου σκακιού που θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα, την Κυριακή 20 Μαΐου και Κυριακή 27 Μαΐου. Το πρωτάθλημα είναι ανοιχτό προς όλους και όλες. Θα υπάρχει παράβολο συμμετοχής 5 € για να καλυφθούν τα έξοδα για το κύπελλο και τα μετάλλια. Τα παιδιά που δεν έχουν συμπληρώσει το δέκατο τέταρτο έτος της ηλικίας τους δεν υποχρεούνται να πληρώσουν το παράβολο.

Δηλώσεις συμμετοχής στον Άγγελο Καίσαρη μέσο ηλεκτρονικού μηνύματος στο chessmaster917@yaoo.gr ή με φυσική παρουσία στο χώρο των αγώνων λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.


ΓΡΗΓΟΡΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ

 


1. ΓΕΝΙΚΑ
Ο Σύλλογος Ιωαννιτών Σκακιστών προκηρύσσει το Γρήγορο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι για το 2012, που θα διεξαχθεί στις 20 Μαΐου 2012, με ελβετικό σύστημα αγώνων. 

2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:

Ημερομηνία
Γύροι
Ώρα
Κυριακή 20 Μαΐου 2012
1ος Γύρος
10:00
Κυριακή 20 Μαΐου 2012
2ος Γύρος
10:30
Κυριακή 20 Μαΐου 2012
3ος Γύρος
11:00
Κυριακή 27 Μαΐου 2012
4ος Γύρος
10:00
Κυριακή 27 Μαΐου 2012
5ος Γύρος
10:30
Κυριακή 27 Μαΐου 2012
6ος Γύρος
11:00

            Εάν όλες οι παρτίδες ενός γύρου τελειώνουν γρηγορότερα τότε μπορεί να ξεκινήσει ο επόμενος γύρος πιο γρήγορα από την αρχική προγραμματισμένη ώρα.

3. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, 15 λεπτά για ολόκληρη την παρτίδα. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο κάθε παίχτης-τρια θα παίρνει πρόσθετα τρία δευτερόλεπτα.

4. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ  

Ως αγωνιστικός χώρος ορίζεται ο Σύλλογος Ιωαννιτών Σκακιστών.

5. ΕΠΑΘΛΑ

            Ο πρώτος-η του τουρνουά θα κερδίσει κύπελλο και μετάλλιο. Ο δεύτερος στην γενική κατάταξη του τουρνουά θα κερδίσει το μετάλλιο της δεύτερης θέσης και ο τρίτος θα κερδίσει επίσης μετάλλιο.
            Θα δοθούν επίσης μετάλλια στην πρώτη γυναίκα και στο πρώτο παιδί κάτω των 14 ετών.

5. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο κ. Συγκούνας Ντίνος. 

6. ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Διαιτητής του τουρνουά ορίζεται ο κ. Πανακούλιας Κώστας.

7. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΚΛΗΡΩΣΗ

Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν μέχρι και 30 λεπτά πριν από την έναρξη του πρώτου γύρου. 
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 1.30 του κανονισμού αγώνων για σκακιστή που αποχωρεί από πρωταθλήματα ή διεθνή τουρνουά ή παρακωλύει την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης, η ΕΣΟ έχει το δικαίωμα να αποκλείει τη συμμετοχή του από τα πρωταθλήματα της επόμενης χρονιάς καθώς και από τα διεθνή τουρνουά.  

8. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ακολουθούνται κριτήρια που προβλέπονται από τον Κανονισμό Αγώνων. Συγκεκριμένα όλες οι θέσεις καθορίζονται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια  άρσης ισοβαθμίας:
α) Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
β) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρία με τις περισσότερες νίκες).
γ) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων.
Αν μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων, διατηρείται η ισοβαθμία ανάμεσα σε 2 συμμετέχοντες, σε κάποια από τις 3 πρώτες θέσεις, τότε θα γίνει τελικός αγώνας μπαράζ με χρόνο σκέψης 5 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας, για κάθε παίχτη. Ο καθορισμός του χρώματος (λευκά ή μαύρα) γίνεται με κλήρωση (ο νικητής της κλήρωσης επιλέγει χρώμα).
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα διεξαχθεί αγώνας «ξαφνικού θανάτου»,κατά τα πρότυπα των κανονισμών που ισχύουν για το παγκόσμιο κύπελλο της FIDE, με χρόνο σκέψης 5 λεπτά για τα λευκά και 4 λεπτά για τα μαύρα. Ο καθορισμός του χρώματος (λευκά ή μαύρα) γίνεται με κλήρωση (ο νικητής της κλήρωσης επιλέγει χρώμα). Αν και αυτός ο αγώνας λήξει ισόπαλος, για την άρση της ισοβαθμίας νικητής ανακηρύσσεται ο σκακιστής-στρια που αγωνίστηκε με τα μαύρα. 

9. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Υποβάλλονται έως και 10 λεπτά μετά τη λήξη του γύρου και εκδικάζονται αμέσως από την επιτροπή ενστάσεων των αγώνων. Το παράβολο ορίζεται στα 50 Ευρώ και μπορεί να κατατεθεί στο διευθυντή ή στο διαιτητή των αγώνων.

10. ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το παράβολο συμμετοχής στο τουρνουά ορίζετε στα 5 (πέντε) ευρώ ανά παίχτη ή παίχτρια. Οι παίχτες κάτω των δεκατεσσάρων ετών δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν παράβολο.
Στην περίπτωση συμμετοχής αθλητών με συγγένεια Α’ βαθμού, μόνο ο ένας αθλητής ή αθλήτρια πληρώνει το παράβολο. Δηλαδή αν παίξουν δύο αδέρφια θα πληρώσουν συνολικά 5 (πέντε) ευρώ.  

12. ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια: