Social Icons

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού


Σε λιγότερο από μια εβδομάδα ( Πέμπτη 11 Μαΐου) θα ξεκινήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού! Στην μεγαλύτερη σκακιστική μάχη για το παγκόσμιο στέμμα θα αναμετρηθούν οι Ανάντ και Γκέλφαν.

Οι αγώνες θα ξεκινάει στις 15:00 η ώρα Ρωσίας. Παρουσιαστής στις πρώτες δύο παρτίδες είναι ο κ. Ν. Σόρτ. Ο Σόρτ είναι έμπειρος παρουσιαστής. Παλαιότερα, ως το νούμερο τρία του κόσμου, είχε αναλάβει να παρουσιάσει μια παρτίδα από το ματς Κάρποβ (Νούμερο ένα) και Κασπάροβ (Νούμερο δύο). Σε μια στιγμή της παρτίδας και ενώ δεν μάντευε ούτε μια κίνηση από τους δύο αγωνιζόμενους είπε το περίφημο: «Δεν καταλαβαίνω τίποτα!»\
Θα πρέπει να ομολογήσω ότι ο Σόρτ έχει χιούμορ, ίσως ένα ιδιαίτερο χιούμορ, γνωρίζει και λίγα πράγματα για το σκάκι, είναι πιο έμπειρος από παλιά, άρα θα κάνει μια πάρα πολύ καλή παρουσίαση! Αν και γνωρίζει Ελληνικά, μιας και μένει μόνιμα στην Αθήνα, πιστεύω ότι θα κάνει την παρουσίαση στα Αγγλικά…
Στην ψηφοφορία που έγινε στην δεξιά πλευρά οι αναγνώστες του μπλογκ πιστεύουν σε ποσοστό 80% (!) ότι θα κερδίσει ο Ανάντ! Έμεινα έκπληκτος όταν είπα σε έναν φίλο μου για την ψηφοφορία και αυτός χωρίς κανέναν δισταγμό, χωρίς σκέψη, έσπευσε να ψηφίσει τον Ανάντ! Παιδιά… μην τον υποτιμάτε και τον Γκέλφαντ. Μπορεί να είχε μείνει λίγο έξω από τα μεγάλα σαλόνια, μπορεί να είναι η πρώτη του φορά που αγωνίζεται σε Π.Π., αλλά είναι πολύ έμπειρος παίχτης.
Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι αν οι κανονικές παρτίδες λήξουν ισόπαλες, το μάτς θα συνεχιστεί με πιο γρήγορες παρτίδες και αν πάλι έχουμε ισοπαλία οι παίχτες θα παίξουν μπλιτς. Γνωρίζω ότι περισσότεροι επαγγελματίες παίχτες βγάζουν σπυράκια μόνο και μόνο στην ιδέα ότι το Π.Π. μπορεί να κριθεί στο μπλιτς, αλλά προσωπικά θα ήθελα πολύ να δω τους διεκδικητές να μπλιτσάρουν! (Η λέξη είναι αργκό. Σημαίνει να παίζουν γρήγορα.)
Επίσης θεωρώ πολύ δίκαιο να μειώνετε ο χρόνος σκέψης ώστε να κερδίσει κάποιος παίχτης. Μέχρι και εγώ θα μπορούσα να κάνω ισοπαλία ένα ματς! [! :-) !] Το θέμα είναι να δούμε μερικές μαχητικές παρτίδες, ρίσκα και προσπάθεια για νίκη. Εκεί είναι το δύσκολο κομμάτι του σκακιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: