Social Icons

Οι μάχες φουντώνουν

Μόλις αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα και τα ζευγάρια του δεύτερου γύρου. Μπορείτε να τα δείτε πατώντας εδώ στην σελίδα που βγάζει αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα.
    Στην πρώτη σκακιέρα θα αναμετρηθεί ο Γ. Βόβας με τον Μ. Παππά. Δύο σκακιστές με εντελώς διαφορετική νοοτροπία και ιδεολογία. Στον Γιώργο αρέσει να παίζει σταθερά, αργά και σίγουρα, ενώ ο Μιχαήλ προτιμάει τις έξτρα περίπλοκες θέσεις, να κρέμονται σχεδόν όλα τα κομμάτια στην σκακιέρα και αρέσκεται στο «κυνήγι του βασιλιά».


    Στην δεύτερη θα παίξει ο ανερχόμενος Δημήτρης από την Άρτα εναντίον του Πατρινού Θανάση. Και οι δύο είναι καλοί στο τακτικό παιχνίδι και την επίθεση.
    Στην τρίτη θα αντιμετωπίσω το αστέρι της Ηγουμενίτσας Α. Μπέμπη. Ο Αλέξανδρος έχει δείξει αρκετά σημεία ολοκληρωμένου παίχτη με αρκετές γνώσεις για το σκάκι. Το ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα τον κάνει έναν πολύ επικίνδυνο αντίπαλο.
    Από πρωταθλητή σε πρωταθλητή πέφτει ο Β. Ζαβέρδας. Στον πρώτο γύρο αντιμετώπισε τον Παπαγεωργίου και τώρα αντιμετωπίζει τον νεαρό Άλκη. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που θα μπορώ να παρακολουθώ αυτή την παρτίδα ζωντανά, στην ακριβώς δίπλα σκακιέρα. :-)
    Ο Γιάννης θα αντιμετωπίσει το Μπλέτσιο. Ο Γιάννης έχει πολύ καλύτερη στρατηγική κατανόηση όμως έχει πολύ καιρό να παίξει. Από την άλλη πλευρά ο Διονύσης είναι γεμάτος κόλπα, εκπλήξεις, ανατροπές και ξαφνικές αντεπιθέσεις κάνοντας εντελώς αβέβαιη την έκβαση της παρτίδας.
    Ο Αλέξανδρος θα αντιμετωπίσει την Μαριάννα, έχοντας τα λευκά κομμάτια. Αυτό θα του δώσει ένα μικρό πλεονέκτημα, όμως η Μαριάννα έχει δείξει αρκετά σημεία βελτίωσης, παρακολουθεί με σοβαρότητα τα μαθήματα της Τρίτης από τον μέτρ Β. Παργινό και έτσι και τα τρία αποτελέσματα είναι ανοιχτά και σε αυτή την σκακιέρα.
    Ο Γιώργος στάθηκε λίγο άτυχος στον πρώτο γύρο, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει την ισοπαλία και περιμένουμε να τα δώσει όλα στον δεύτερο γύρο εναντίον του Αντρέα. Ο Αντρέας αν και έχει βεβαρυμένο πρόγραμμα λόγω των εξετάσεων του πανεπιστημίου, βρίσκει χρόνο και ασχολείται με το σκάκι. Αν και δεν έχει την εμπειρία του Γιώργου, έχει αρχίσει να αφομοιώνει του στρατηγικούς κανόνες και να καταλαβαίνει καλύτερα τους μηχανισμούς που βρίσκονται πίσω από τα τακτικά χτυπήματα.
    Και στην τελευταία σκακιέρα θα αγωνιστεί ο Βασίλης με το Νικολάκη. Ο Βασίλης ασχολείται με την κωπηλασία και με το σκάκι εφαρμόζοντας το αρχαίο Ελληνικό ρητό νους υγιής εν σώματι υγιές. Ο Νικόλας τρέφει μεγάλη αγάπη για το σκάκι αλλά και το μπάσκετ. Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το γεγονός που έρχεται σχεδόν κάθε μέρα στο Σύλλογο για να παίξει μερικές παρτίδες σκάκι. Αν κάποιος προσπαθήσει να κάνει προγνωστικά σε αυτή την σκακιέρα, το πιθανότερο είναι να πέσει έξω!
    Θα δημοσιευτούν περισσότερες φωτογραφίες και παρτίδες την Κυριακή 29 Ιανουαρίου.

2 σχόλια:

Kesaris είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Kesaris είπε...

Ευχαριστώ τον κ. Βασίλη Τσιούρη Για τις διορθώσεις! Ο κ. Βασίλης γράφει στην τοπική εφημερίδα «Ηπειρωτικός Αγώνας».
Κάποιος μου είχε υποσχεθεί ένα συντακτικό και μια γραμματική… Δεν μου τα έχει δώσει ακόμη και γι’ αυτό συνεχίζω να κάνω ορθογραφικά λάθη! :-)