Social Icons

Φιλικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!


Πολλοί είναι αυτοί που παραπονιούνται για το σύστημα των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σκακιού. Κατά την γνώμη μου είναι δίκαιο. Καλούνται οι κορυφαίοι του κόσμου με βάση το ΕΛΟ και την επίδοσή τους στα τουρνουά. Παίζουν από δύο παρτίδες, μια με τα λευκά και μια με τα μαύρα. Ο νικητής του διαγωνισμού παίζει στον τελικό.
Ε τι να κάνουμε τώρα; Υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλοί καλοί παίχτες μα μόνο δύο μπορούν να παίξουν στον τελικό.
Ο φετινός τελικός του Π.Π. δεν φαίνετε αρκετά ενδιαφέρον. Ο Ανάντ είναι εξαιρετικός και ολοκληρωμένος παίχτης, αλλά ο Γκέλφαντ δείχνει να μην μπορεί να ακολουθήσει το σκληρό αγωνιστικό πρόγραμμα.
Έτσι λοιπόν μερικοί παράγοντες και χορηγοί για να κάνουν κάτι ενδιαφέρον παρότρυναν δύο άλλους παίχτες με ΕΛΟ πάνω από 2800 να παίξουν. Ο Αρονιάν και ο Κράμνικ θα αγωνιστούν σε ματς έξι παρτίδων τον Απρίλιο. Προβλέπω ότι αυτό το φιλικό ματς θα τραβήξει πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Και πάλι το αποτέλεσμα του ματς, εφόσον παίζει ο Κράνικ, είναι αρκετά προβλέψιμο. Αλλαγές βασιλισσών, συμμετρικές πιονοδομές, καμία ανισορροπία υλικού κτλ… Οι περισσότερες παρτίδες θα λήξουν ισόπαλες, ίσως πάμε στα μπαράζ, ίσως κάποιος να κερδίσει μια παρτίδα από το κλασικό ματς.
Ο Κράμνικ είναι από τους πιο ευχάριστους κορυφαίους παίχτες όταν δίνει συνεντεύξεις. Είναι σοβαρός, έχει χιούμορ, γνωρίζει πολύ καλά αγγλικά και είναι πρόθυμος να απαντήσει όλες τις ερωτήσεις. Ακολουθεί το βίντεο στα αγγλικά.
Ακολουθεί επίσης και ένα μπλιτσάκι που είχαν παίξει αυτοί οι δύο παίχτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: