Social Icons

Χρόνια πολλά στην πόλη μας!

Χρόνια πολλά στην πόλη μας!
Χρόνια πολλά σε όλους τους Γιαννιώτες!
Χρόνια πολλά στους Αντώνηδες!
Χρόνια πολλά σε όλους τους Γιαννιώτες Σκακιστές!
Και γενικότερα χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!

Γυρνώντας και πάλι στα σκακιστικά δρώμενα, έχουμε να πούμε και να παρουσιάσουμε πολλά!
Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος φυσικά βρίσκετε στο κορυφαίο τουρνουά που πραγματοποιείτε στην Ολλανδία.
Εκεί οι κορυφαίοι παίχτες του κόσμου δίνουν σκληρές μάχες και έχουμε πολλές ανατροπές. Ένα τουρνουά που μπορεί να ιντριγκάρει και να προσελκύσει το ενδιαφέρον όλων των σκακιστών και όχι μόνο…
Ο Αρονιάν έκανε μια εκπληκτική νίκη χθες εναντίων του Νακαμούρα. Ο Αρμένιος –Αρονιάν- σκακιστής αντάλλαξε την βασίλισσά – η οποία αξίζει όσο 9 πιόνια –, με τον πύργο – που αξίζει 5 πιόνια – τον αξιωματικό - που αξίζει όσο 3 πιόνια – και ένα πιόνι του Αμερικανού σκακιστή. Έτσι το υλικό στη σκακιέρα παρέμεινε ισόπαλο, όπως η ανισορροπία , δηλαδή όταν διαφορετικής αξίας κομμάτια ανταγωνίζονται με την βασίλισσα, τότε έχουμε έναν πραγματικά πολύ ενδιαφέρον αγώνα! Συνήθως τα κομμάτια είναι καλύτερα από την βασίλισσα. Η συνεργασία και την ομαδική δουλειά φέρνουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα από ένα μόνο του ισχυρό κομμάτι. Καθίστε αναπαυτικά στην καρέκλα του γραφείου σας και απολαύστε την παρτίδα που ακολουθεί.

Ο Μ. Κάρλσεν συνεχίζει να είναι σε εξαιρετική αγωνιστική φόρμα και νοιώθει αρκετή ενέργεια για να παλέψει και να κερδίσει την πρώτη θέση σε αυτό το ισχυρότατο τουρνουά σκακιού. Το παιχνίδι του χαρακτηρίζεται από λογική, σωστές αποφάσεις στις κρίσιμες στιγμές, μεθοδικότητα και πειθαρχία στην επιλογή και υλοποίηση των στόχων. Φυσικά όλες οι παρτίδες σε αυτό το επίπεδο είναι δύσκολες και χρειάζεται εξαιρετική προσπάθεια από έναν αθλητή για να αποσπάσει ολόκληρο τον βαθμό της νίκης, όμως ο νεαρός Κάρλσεν τα κατάφερε!
Ακολουθεί η παρτίδα και ένα μικρό βίντεο με συνεντεύξεις από το τουρνουά. Παρακαλώ παρακολουθήστε το βίντεο και κάντε εξάσκηση στα Αγγλικά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: