Social Icons

Σε «τροχιά» Κασπάροβ!


Τα δυνατά του έχει βάλει ο Μάγκνους Κάρλσεν να σπάσει όλα τα ρεκόρ του μέντορά του Γ. Κασπάροβ.
Είναι ο πιο ταλαντούχος και ίσος ο πιο ισχυρός παίχτης της εποχής μας. Μπορεί να παίξει εξίσου καλά όλους τους τύπους των θέσεων. Δεν έχει προτιμήσεις στα κομμάτια ή στα συστήματα ανοιγμάτων, διότι θεωρεί τις προτιμήσεις ως αδυναμίες!
Με αυτά και με αυτά των βλέπουμε να φιγουράρει και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας ΕΛΟ με 2835 βαθμούς. Αυτό είναι το προσωπικό του ρεκόρ αλλά δείχνει να μην έχει εξαντλήσει όλα τα όριά του… Ο Γ. Κασπάροβ είχε φτάσει το 2851.
Τα ΕΛΟ του Ιανουαρίου, ανανεώνονται κάθε τρεις μήνες, βρίσκουν στην δεύτερη θέση και με μεγάλη διαφορά, το Λεβόν Αρονιάν με 2805 και τον Βλαντιμίρ Κράμνικ στην τρίτη με 2801. Την αναλυτική βαθμολογία των 100 πρώτων παιχτών στον κόσμο μπορείτε να την δείτε από τη λίστα την FIDE πατώντας εδώ.
Αν και η Τζούντιθ Πόλγκαρ δεν αγωνίζεται σε τουρνουά που παίζουν μόνο γυναίκες φιγουράρει στην πρώτη θέση για πολλά - πολλά χρόνια… Δεύτερη είναι η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γυναικών Χιου Φιάν (Hou Yifan). Αναλυτικά την λίστα μπορείτε να την δείτε από εδώ.
Ο πρώτος Έλληνας είναι ο gm Δ. Μαστροβασίλης, ο οποίος έπαιξες πάρα πολύ ωραίες παρτίδες μέσα στην χρονιά του 2011, και άξια βρίσκετε στην πρώτη θέση με 2631. Για να δείτε την αναλυτική κατάσταση των 100 πρώτων Ελλήνων πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: