Social Icons

Δεύτερος γύρος – φωτογραφίες


Το πε και το κάνε ο διαιτητής του αγώνα… Στις πέντε ακριβώς πάτησε τα ρολόγια, οι παίχτες έδωσαν τα χέρια και άρχισαν να κάνουν κινήσεις στις σκακιέρες. Όλες οι χθεσινές παρτίδες είχαν ενδιαφέρον, αρκετές ανατροπές και συνδυασμούς αφήνοντας χαμόγελα κυρίως στους νικητές και στους θεατές.


Ο κ. Βασίλης, εξαιρετικά  συνεπής με το τουρνουά, είχε τα πάντα έτοιμα λίγο πριν την έναρξη του γύρου. Ρυθμισμένα ρολόγια, παρτιδόφυλλα στις σκακιέρες κ.α.

Είχαν παιχτεί δύο αναμετρήσεις το πρωί της Κυριακής και έτσι παίζανε λιγότεροι παίχτες το απόγευμα. Κάποια «κακιά γλώσσα» είπε ότι η αίθουσα ήταν πιο ήσυχη γιατί έλειπε κάποιος που όταν τελειώνει την παρτίδα του κάνει φασαρία… Αλλά δεν λέω ποιος το είπε, δεν λέω ποιος κάνει φασαρία… :-)
Οι θεατές στο σύλλογο, ο Γιάννης με το Θανάση πουθενά… Βρε παιδιά 17:00 είπαμε, ε βάλτε ένα ξυπνητήρι. Ειδοποιήθηκαν και οι δύο τηλεφωνικός και έπειτα από 30-40 λεπτά κάποιος ανοίγει την πόρτα. Οι σφυγμοί του σφυροκοπούσαν τόσο δυνατά, προσπαθώντας να διοχετεύσουν με πίεση αίμα και ενέργεια σε όλο το σώμα, που θαρρείς ότι τους άκουγες και ας καθόσουν αρκετά μέτρα μακριά.
Αν και είχαν περάσει πέντε ολόκληρα λεπτά, ο Θανάσης δεν είχε ηρεμήσει συνεχίζονταν να ανασάνει λαχανιασμένος. Άντε μετά να παίξεις παρτίδα…

Το Σύλλογο Ιωαννιτών Σκακιστών επισκέφτηκε ο πρόεδρος του μπριτζ. Δεν σας λέω ακόμη τι ετοιμάζετε, αλλά κάτι μεγάλο και σημαντικό θα γίνει σύντομα στην πόλη μας! :-)



Ο μπαμπάς του νεαρού Γιάννη συμπάσχει στην ένταση και συμμετέχει στην αγωνία για την έκβαση της παρτίδας. Συμπάσχει και συμμετέχει αλλά προσέξτε αυτό που θα σας πω, ΔΕΝ πιέζει το γιο του. ΔΕΝ τον μαλώνει αν δεν τα πάει καλά κάποια στιγμή, αλλά τον επιβραβεύει για την προσπάθειά του. Κάτι ανάλογο πρέπει να κάνουν όλοι οι γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους στο σκάκι, αλλά και σε άλλα αθλήματα.
Σκεφτείτε αυτό: Είναι ποτέ δυνατόν ν ασχοληθεί κάποιος-α με την ζωγραφική και σε μικρό χρονικό διάστημα να ζωγραφίζει σαν τον Πικάσο; Φυσικά και όχι. Και τις μουντζούρες του θα κάνει, και τα χρώματα δεν θα τα συνδυάσει καλά, και δεν θα πετυχαίνει τις στρόγγυλες γραμμές κτλ… Έναν τέτοιον άνθρωπο, πόσο μάλλον ένα παιδί, όχι μόνο δεν πρέπει να το πιέσεις, αλλά πρέπει να το επιβραβεύσεις που θέλει να πειραματιστεί, να δοκιμάσει και έχει όρεξη να δημιουργήσει. Ο προπονητής του παιδιού, έχοντας μεγαλύτερη εμπειρία από τους αγώνες, μπορεί να επισημάνει τα λάθη που έκανε και να του δείξει άλλα παραδείγματα και ιδέες, με το τι ακριβώς θα μπορούσε να κάνει.

Υπήρχαν πάρα πολλοί θεατές στον δεύτερο γύρο και πραγματικά αυτό ήταν πάρα μα πάρα πολύ ευχάριστο. Μετά το τέλος των παρτίδων ακολούθησε αρκετή ανάλυση στην οποία συμμετείχαν και αρκετοί θεατές – ισχυροί παίχτες.

Δεν πειράζει αν δεν είσαστε μέλη, μπορείτε να έρθετε να παρακολουθήσετε δωρεάν. Υπάρχουν και αρκετές καφετέριες ακριβώς δίπλα στο Σύλλογο, όπως π.χ. το Cream, που κάνουν καλό καφέ σε πλαστικό. Ο Σύλλογος είναι χωρισμένος με τσάμι σε δυο αίθουσες. Στην μια γίνετε το παιχνίδι και στην άλλη μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ και τις παρτίδες.
Φυσικά μπορείτε να γίνετε μέλη και να συμμετέχετε στις δραστηριότητες του Σ.Ι.Σ.
Ο Σ.Ι.Σ. βρίσκετε την οδό Δωδώνης 21, απέναντι από την ακαδημία, στην στοά δίπλα στα goodies, στον ημιώροφο. Το τηλέφωνο είναι 26510-83473. Λειτουργεί καθημερινά από τις 18:00 έως τις 20:30. η επίσημη σελίδα του Συλλόγου βρίσκετε εδώ.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια: