Social Icons

Ονόμασέ τον Ήρωα σου!


Ο Dan David είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. Πριν από εννέα χρονια ο David και το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ δημιούργησαν ένα βραβείο που φέρνει το όνομα του. Κάθε έτος, διανέμει τρία εκατομμύριο δολάρια σε ανθρώπους, από όλο τον κόσμο, που σημείωσαν σημαντικά επιτεύγματα. Υπάρχουν πολλά είδη βραβείων. Νικητές βραβείων Νόμπελ, ο υπεύθυνος για την ανάπτυξη του εμβολίου HIV του AIDS, Robert Charles Gallo κ.α.
 Ένα ειδικό βραβείο προστέθηκε φέτος. Δόθηκε στο νικητή το "Ονόμασέ τον  Ήρωα σου". Αυτός ο μοναδικός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από σπουδαστές του Ισραήλ. Οι σπουδαστές κλήθηκαν να γράψουν μια έκθεση, στην οποία διαλεγουν τον ήρωα τους, εξηγώντας το λόγο για την επιλογή τους. Νικητής του διαγωνισμού αναδείχτηκε ο… Γκάρι Κασπάροβ!

Αυτό προέτρεψε τον David να προσκαλέσει Κασπάροβ ως τιμώμενο φιλοξενούμενο, στην τελετή Dan David Prize του 2010 που διοργανώθηκε τον περασμένο μήνα στο Τελ Αβίβ.

Για μαχητικούς αναγνώστες!
Η θέση είναι από το Σιμουλτανε του Κασπάροβ. Ο αντίπαλος του Γκάρι λέγονταν Ταλ! Φυσικά δεν είναι ο φημισμένος Ταλ αλλά κάποιος με το ίδιο όνομα.
  Ο Λευκός ( Κασπάροβ ) έχει δυο πιόνια περισσότερα. Τα κομμάτια του μαύρου είναι ανοργάνωτα και διάσπαρτα στην σκακιέρα. Το άλογο είναι πολύ μακριά από τον βασιλιά και το πιο σημαντικό ο μαύρος βασιλιάς είναι εκτεθειμένος. Όλα αυτά είναι σημάδια για το τέλος της παρτίδας. Το τελευταίο χτύπημα, η χαριστική βολή, είναι πολύ κοντά. Ο Γκάρι Τελείωσε την παρτίδα με έναν πολύ όμορφο τρόπο, εσείς άραγε μπορείτε να κάνετε το ίδιο;

Θα βρείτε ολόκληρο το κείμενο και βίντεο στην ηλεκτρονική διεύθυνση : http://www.chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=6408

Share on Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια: