Social Icons

Διεθνή σκακιστικά νέα


Η στήλη από την εφημερίδα «Τα Γιάννινα» 


Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ανάντ δήλωσε ότι δέχτηκε βοήθεια από κορυφαίους σκακιστές του κόσμου, όπως τον Κασπάροβ, Κάρλσεν και Κράμνικ. Δυο εκδοχές υπάρχουν. Είτε αυτοί οι παίχτες μισούν υπερβολικά τον Τοπάλοβ, είτε ο Ανάντ είχε τα χρήματα να τους πληρώσει. Να σας θυμίσω ότι ο Κασπάροβ είχε κερδίσει το ’95 τον Ανάντ σε ματς για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το 2008 αναμετρήθηκε ο Κράμνικ με τον Ανάντ και επικράτησε ο Ινδός. Ο Κάρλσεν, το νούμερο ένα στην παγκόσμια βαθμολογία ΕΛΟ, δήλωσε ότι δεν θα ξαναβοηθήσει τον Ανάντ, εφόσον τον θεωρεί κύριο αντίπαλό του για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Τοπάλοβ δεν έπαιξε ματς με τον Ανάντ, αλλά με την μεικτή κόσμου!
 
Οι Βούλγαροι…


Οι Βούλγαροι διοργανωτές έκαναν μήνυση στην γερμανική εταιρία chessbase γιατί μετέδιδε τις κινήσεις του παγκόσμιου πρωταθλήματος χωρίς την άδεια τους. Ένα ασχημο γεγονός που ίσως κάνει πιο δύσκολη την εξεύρεση χορηγών στο μέλλον. Η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί σε ένα δικαστήριο στο Βερολίνο και οι Βούλγαροι ζητάνε αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ! 


Στην μακρινή Αμερική…

Νικητής του Αμερικανικού πρωταθλήματος για το 2010 είναι ο Γκάτα Κάμσκι. Ο πολύ έμπειρος και σταθερός Γκάτα επικράτησε των αντίπαλών του, ενώ ο επιθετικός και ριψοκίνδυνος Νακαμούρα έχει πολλά ακόμη να μάθει… Στην θέση του διαγράμματος, ο νεαρός Νακαμούρα έπαιξε 23.Rh2 Θέλοντας να προστατεύσει το πιόνι στο η2 και να δημιουργήσει το τετράγωνο θ1 για τον βασιλιά του. Όμως δεν υπολόγισε ότι κλείνει τον δρόμο διαφυγής από το θ2 τετράγωνο. Ο μαύρος τελείωσε την θέση με έναν πολύ όμορφο συνδυασμό. 23…Qd3 24.Qf6 Rxg5 25.Qxg5 Qd4+ 26.Kh1 Qe3 0-1.





Δεν υπάρχουν σχόλια: