Social Icons

London Classic


Στις 3 Δεκεμβρίου ξεκίνησε το ισχυρότατο κλειστό τουρνουά στο Λονδίνο. Και σε αυτό το τουρνουά ισχύει το ελαφρός διαφορετικό σύστημα βαθμολογίας, όπου όταν κάποιος κερδίζει μια παρτίδα παίρνει 3 βαθμούς, σε ισοπαλία 1 βαθμό και σε ήττα κανέναν. Αυτό βοηθάει πιο πολύ τους μαχητικούς παίχτες και αυτούς που θα κάνουν τις περισσότερες νίκες.

Και σε αυτό το τουρνουά ο Carlsen ξεκίνησε εντυπωσιακά κερδίζοντας τον Howell και τον Nakamura. Στην αντίθετη πλευρά βρίσκετε ο Short. Ο άλλοτε ισχυρός παίχτης –έχει αγωνιστεί για το παγκόσμιο πρωτάθλημα εναντίων του Κασπάροβ- βρίσκετε στον βυθό της βαθμολογίας με δύο συνεχόμενες ήττες σε δύο αγώνες. Δηλαδή έχει το απόλυτο ποσοστό αποτυχίας… Εντάξει γίνομαι λίγο κακός όταν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα παίζουν τέσσερις παίχτες με βαθμολογία πάνω από 2800 ΕΛΟ. Αυτό το φράγμα του ΕΛΟ το έχουν ξεπεράσει μόνο 5-6 άτομα. Βασικά τα έχω βάλει λίγο με τον κ. Σόρτ όχι γιατί είναι κακός παίχτης, αλλά γιατί η μοναδική προετοιμασία που κάνει πριν από τα τουρνουά είναι να παίζει blitz – γρήγορο σκάκι – στο διαδίκτυο την στιγμή που ο Ανάντ κάνει δέκα ώρες προετοιμασία, καθημερινά και για αρκετές μέρες, πριν από κάθε τουρνουά… Απλά είναι λίγο άσχημο για ένα πολύ ισχυρό τουρνουά να υπάρχει κάποιος outsider, «η τελευταία τρύπα της φλογέρας» κτλ…
Η επίσημη σελίδα του τουρνουά βρίσκετε εδώ.
Η Ρώσικη ιδέα με τους ζωντανούς σχολιασμούς των παρτίδων είχε μεγάλη απήχηση και φαίνετε να εξαπλώνετε! Στο London Classic μπορείτε να παρακολουθείτε τα ζωντανά σχόλια από τον έμπειρο, φιλικό και ευχάριστο γκρανμέτρ D. King. Επίσης μπορείτε να δείτε τους κορυφαίους παίχτες του κόσμου να μιλάνε και να σχολιάζουν τα υπόλοιπα παιχνίδια. Κάθε μέρα ένας παίχτης έχει ρεπό από τα αγωνιστικά του καθήκοντα. Για να δείτε τα σχόλια πατήστε εδώ.
Οι παρτίδες ξεκινάνε το μεσημέρι και ολοκληρώνονται αργά το απόγευμα. Δυστυχώς δεν γνωρίζω τις ακριβείς ώρες.
Στην φωτογραφία βλέπετε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Σκακιού Βίσυ Ανάντν. Φιλικός και χαμογελαστός ο Ινδός σκακιστής αλλά κάνει πολλές ισοπαλίες… Από την άλλη έχει πάρα πολύ καιρό να χάσει. Υπάρχουν χρονιές που δεν έχει χάσει ούτε μια παρτίδα με τα λευκά…
Ο Νορβηγός Μάγκνους έχει κάνει εντυπωσιακά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας ένα στρατηγικό σύστημα Ισπανικής - Ιταλικής. Φαίνετε ότι και οι κορυφαίοι παίχτες στον κόσμο έχουν κάποια προβληματάκια σε άγνωστες θέσεις.  Με αυτό το σύστημα αποφεύγονται πάρα, μα πάρα πολλές υπό-συνέχειες που έχει η κύρια βαριάντα της Ισπανικής (3.Αβ5). Ακολουθούν δύο παρτίδες για να πάρετε μια γεύση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: