Social Icons

Στον Τελικό ο Γκέλφαντ!!!


Στον τελευταίο γύρο… Στον τελευταίο αγώνα… Στα τελευταία λεπτά… Ο Γκέλφαντ κατάφερε να κερδίσει τον Γρίσουκ και να βγει πρώτος στην διαδικασία των διεκδικητών του παγκόσμιου τίτλου! Έτσι γίνετε ο πρώτος Ισραηλινός παίχτης που θα διεκδικήσει τον παγκόσμιο τίτλο εναντίων του Ανάντ τον επόμενο χρόνο. Γενικά ο Ανάντ έχει σημαντικό προβάδισμα, διότι έχει ήδη αγωνιστεί πολλές φορές για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, συνεπώς έχει πολύ μεγάλη εμπειρία.


Η εμπειρία στο σκάκι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Καλοί είναι και όλοι αυτοί οι νεαροί σκακιστές που ακούν προσεκτικά τους προπονητές τους, μελετάνε συνεχώς με τον υπολογιστή και ανεβάζουν γρήγορα το ΕΛΟ τους, όμως δεν μπορούν να τα βάλουν και με ανθρώπους – θρύλους. Με ανθρώπους που έχουν δημιουργήσει παρτίδες, συστήματα και θεωρίες μέσα από τα οποία διδάσκονται.
Θα είχε αρκετό ενδιαφέρον αν και ο Κάρλσεν συμμετείχε σε αυτό το τουρνουά διεκδικητών. Αν και είχε το δικαίωμα να συμμετάσχει, προτίμησε να παρακολουθεί τα γεγονότα από το σπίτι του… Ίσως να φοβήθηκε ότι δεν πρόκειται να τα καταφέρει και ότι ίσως θα «πληγωθεί» η εικόνα του… Όμως ο Κάρσεν δεν είναι το νούμερο 1 στον κόσμο. Ο Ανάντ είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής.
Το όνειρό του πραγματικότητα έκανε ο Γκέλφαντ! Όταν είχε αποκλειστεί το 1991 από ένα παρόμοιο ματς διεκδικητών, όπως ο ίδιος λέει, πίστευε ότι όλα έχουν τελειώσει για την καριέρα του… Ευτυχώς υπήρχε ο γερόλυκος ο Κορτσόυ που τον συμβούλεψε ότι θα έχει ξανά την ευκαιρία να παίξει για το παγκόσμιο πρωτάθλημα! Αυτό έκανε τον Γκέλφαντ να πιστέψει στον εαυτό του και να προσπαθήσει για το καλύτερο. Και τελικά τα κατάφερε!

Να σας θυμίσω ότι ο Korchnoi είναι πάνω από 80 χρονών και παίζει καλό σκάκι!  Ο παγκόσμιος πρωταθλητής είναι 42 χρονών και ο διεκδικητής είναι 43 χρονών. Άντε παιδιά έχετε τουλάχιστον άλλα 40 χρόνια μπροστά σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: