Social Icons

Κυπελλούχος και πάλι ο Σ.Ι.Σ.


Το βαρύ «πυροβολικό κατέβασαν» τα Γιάννενα με τους Τεπελένη, Τζότζολη, Αγγουρίδη, Παππά και Παπαγεωργίου για την διεκδίκηση του κυπέλλου Βορειοδυτικής Ελλάδας και τελικά τα κατάφεραν, αν και είχαν ορισμένες απώλειες στον δρόμο τους…


            Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Πρέβεζας και φυσικά στο ξενοδοχείο Preveza City. Είναι το ξενοδοχείο όπου γίνονται μόνιμα οι σκακιστικοί αγώνες στην πόλη της Πρέβεζας μιας και ο διευθυντής του ξενοδοχείου είναι φίλος του σκακιού!
Οι αγώνες είχαν τον κλασικό χρόνο σκέψης 1:30 ώρα για τον κάθε παίχτη και 30 δευτερόλεπτα για την κάθε κίνηση.
Θετικότατη ήταν η συμμετοχή, για πρώτη φορά σε σκακιστικούς αγώνες, της ομάδας από την Πάλαιρο, μιας κωμόπολης κοντά στην Λευκάδα. Το σκάκι είναι ένα πνευματικό παιχνίδι που μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε… Μακάρι να δούμε και άλλες παρόμοιες συμμετοχές στο μέλλον.
Η σκακιστική ομάδα των Ιωαννίνων παίρνει το τρίτο κατά σειρά κύπελλο, νομίζω, και πετυχαίνει και για φέτος το Double δηλαδή παίρνοντας και το κύπελλο και το πρωτάθλημα μαζί. Να ευχηθούμε συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στις αγωνιστικές δραστηριότητες της ομάδας.
Οι υπόλοιπες ομάδες ήδη από τώρα θα πρέπει να θέτουν στόχους και να καταστρώνουν σχέδια για το πρωτάθλημα και το κύπελλο του χρόνου… Γιατί αν περιμένουν τελευταία στιγμή για ένα ανέλπιδο αποτέλεσμα, πιστεύω πάλι τα Γιάννενα θα είναι οι πρωταθλητές…
Δυστυχώς δεν μπόρεσε να έρθει η ομάδα της Κέρκυρας διότι συνέπεσε ο τελικός του σχολικού πρωταθλήματος.
Δεν γνωρίζω γιατί δεν ήρθε η ομάδα της Κεφαλονιάς, που σίγουρα χάσανε μια ευκαιρία να παίξουν μερικές δυνατές παρτίδες και να απολαύσουν μια εκδρομή – απόδραση από την καθημερινότητα του νησιού… Αναμφισβήτητα στο νησί υπάρχουν ορισμένα παιδιά - ταλέντα και πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα να παίξουν παρτίδες με καλούς παίχτες. Στα Γιάννενα γίνετε μέχρι και εσωτερικό πρωτάθλημα και αρκετά παιδιά συμμετέχουν σε αυτό.
Τέλος να δώσουμε συγχαρητήρια στους διοργανωτές, την Σ.Ε. Νικόπολη Πρέβεζας, τον πρόεδρο κ. Ζιώγα, τον διαιτητή κ. Γεωργάκη και να ευχαριστήσουμε το ξενοδοχείο που φιλοξένησε τους αγώνες. Ήτανε μια πετυχημένη διοργάνωση. Διοργάνωση με κύπελλο = πετυχημένη διοργάνωση!

Ακολουθούν φωτογραφίες από τους αγώνες και της τελικής απονομής.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις φωτογραφίες, παρακαλώ όμως να αναφέρετε την πηγή.
Θα ήτανε θετικό και θα θέλαμε να δούμε τις παρτίδες των νικητών, γιατί άμα βάλω πάλι τις δικές μου νίκες θα φωνάζετε μερικοί…
Παρτίδες προς το μπλόκ μου μπορείτε να στείλετε στο e-mail: chessmaster917@yahoo.gr
Για δημοσίευση στην μόνιμη σκακιστική στήλη της τοπικής εφημερίδας Ηπειρωτικός Αγώνας, μπορείτε να απευθυνθείτε στον κ. Β. Τσίουρη e-mail:  billfan@in.gr .


















1 σχόλιο:

Kesaris είπε...

Έπειτα από παράκληση ακροατή βάζω τα αποτελέσματα.
Πρώτος γύρος.
Ηγουμενίτσα -Πάλαιρος 4-0.
Γιάννενα - Πρέβεζα 4-0.
Τελικός
Γιάννενα – Ηγουμενίτσα 3-1.