Social Icons

Γιατί οι άνθρωποι παίζουν σκάκι;


Το κείμενο είναι γραμμένο και δημοσιευμένο από τον GM κ. Igor Smirnov. Απλά το έχω μεταφράσει πιστά στα Ελληνικά. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στον GM κ. Igor Smirnov.
© 2009 – 2011, Smirnov Igor. All rights reserved.

Γιατί οι άνθρωποι παίζουν σκάκι;

Αλήθεια, γιατί; Εννοώ δεν είναι απαραίτητο για την ζωή των ανθρώπων, δεν παράγει κάποιο καλό κτλ.
Γιατί λοιπόν εσύ παίζεις σκάκι;
Φυσικά υπάρχουν πολλές πιθανές απαντήσεις. Θα σας δώσω μερικούς ισχυρούς λόγους.


Πώς να καθυστερήσουμε την γήρανση;

Εκατομμύρια δολάρια έχουν επενδυθεί σε επιστημονική έρευνα για να απαντηθεί αυτή η ερώτηση. Ανακάλυψαν μια κύρια αιτία (την πιο ισχυρή).
Το κύριο όργανο που έχουμε όλοι μας είναι ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ. Επομένως πρέπει να το φροντίσουμε. Η κύρια μέθοδος για να κρατήσετε τον εγκέφαλό σας σε μια καλή φόρμα, είναι μια ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ.
Η ενεργή διανοητική εργασία επιβραδύνει μια γήρανση κατά 40-60%! Ως συνήθως, η καλύτερη λύση είναι και η απλούστερη. :-) 
Αυτό μας φέρνει στην επόμενη ερώτηση:

Πόσο συχνά σκέφτεστε;

Πάντα; Αυτό, είναι σωστό, αλλά δεν είναι αυτό που εννοώ.
Ο εγκέφαλός σας είναι μια εξαιρετικά ισχυρή "συσκευή". Είναι τελειότερος από οποιοδήποτε υπολογιστή ή οτιδήποτε άλλο. Η ποσότητα νευρώνων στον εγκέφαλό σας είναι παρόμοια με την ποσότητα αστεριών στο διάστημα!
Όμως, πότε σκέφτεστε πραγματικά;  Πόσο συχνά λύνετε προβλήματα που ο εγκέφαλός σας αξίζει να λύσει;
Ξυπνάτε το πρωί, πηγαίνετε στο λουτρό, παίρνετε το πρόγευμά σας κ.λπ. Εκτελείτε όλες αυτές τις διαδικασίες μηχανικά (χωρίς να σκεφτείτε πραγματικά). Εάν κάνετε μια παρόμοια εργασία επανειλημμένως, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ανάγκη να χρησιμοποιηθεί ο εγκέφαλός σας.

" λίγοι άνθρωποι σκέφτονται περισσότερες από δύο ή τρεις φορές ετησίως. Έχω κάνει διεθνή φήμη διότι σκέφτομαι μία ή δύο φορές την εβδομάδα." 
George Bernard Shaw
Και αυτό δεν είναι ένα αστείο!

Το παιχνίδι του σκακιού είναι η μέγιστη λύση!

Ενώ παίζετε σκάκι πρέπει να σκέφτεστε συνεχώς. Λύνετε σκληρούς διανοητικούς στόχους επανειλημμένως. Επίσης ένας χρονικός περιορισμός αναγκάζει τον εγκέφαλό σας για να εργαστεί ακόμα σκληρότερα!
Αυτή η κατάρτιση βελτιώνει τις διανοητικές δεξιότητές σας, και την διαδικασία σκέψης σας.  Αυτό αφορά τη θετική επιρροή τη ζωή σας γενικά!
·                                 Οι σωματικές ασκήσεις βελτιώνουν το σώμα σας.
·         Οι διανοητικές ασκήσεις βελτιώνουν τον εγκέφαλό σας.

Δεδομένου ότι είμαστε “homo sapience”, σκεπτόμενοι άνθρωποι, μια δραστηριότητα εγκεφάλου πρέπει να είναι σημαντικότερη για μας!

Το σκάκι βελτιώνει τις ψυχολογικές δεξιότητές σας.

 

Αυτό είναι το 2ο  πιο σημαντικό επιχείρημα για να παίζετε σκάκι.
Το παιχνίδι σκακιού ή τα πρωταθλήματα σκακιού δημιουργούν την ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατάσταση για σας. Πρέπει να έχετε έναν ισχυρό χαρακτήρα σε τέτοιες περιστάσεις.

"Ανέπτυξα τον ισχυρό χαρακτήρα μου,  χρησιμοποιώντας το σκάκι."  A.Alekhine.

Το σκάκι σας δίνει μια σταθερή και αντικειμενική ανατροφοδότηση (τα αποτελέσματά σας, η τελική θέση στο πρωταθλήματα). Σας παρουσιάζει τις ψυχολογικές (διανοητικές) αδυναμίες σας. Επομένως  αυτό σας δίνει την μεγάλη δυνατότητα για την αυτό-βελτίωση  (ως παίχτη σκακιού, και ως προσωπικότητα).
Στη νέα σειρά μαθημάτων μου εξηγώ μερικές σημαντικές αρχές της ανθρώπινης δραστηριότητας του εγκεφάλου. Θα μάθετε, πώς να αφομοιώσετε τις νέες πληροφορίες εύκολα και πώς να αποκτήσετε τις νέες χρήσιμες δεξιότητες.
Επίσης θα γνωρίστε πώς να το κάνετε με τον αποδοτικότερο τρόπο!
Με τη χρησιμοποίηση αυτής της γνώσης θα επιτύχετε την μέγιστη πρόοδο στο σκάκι και θα απολαύσετε μεγαλύτερα αποτελέσματα.
Η ειδική (χαμηλότερη) τιμή των κανονικών μαθητών μου θα κρατηθεί για 3 επόμενες ημέρες ΜΟΝΟ!  Έτσι συστήνω ότι διαβάζετε την περιγραφή της σειράς μαθημάτων και λαμβάνετε μια απόφαση αμέσως: 
Επισκεφθείτε τον επίσημο διαδικτυακό χώρο από εδώ!



Το κείμενο είναι γραμμένο και δημοσιευμένο από τον GM κ. Igor Smirnov, και το έχω μεταφράσει πιστά στα Ελληνικά. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στον GM κ. Igor Smirnov.

© 2009 – 2011, Smirnov Igor. All rights reserved.

Δεν υπάρχουν σχόλια: