Social Icons

Θα γίνει Μπανικός!!!

Γιατί ένα παιδί να ασχοληθεί με ένα άθλημα; Πώς μπορείς να καλλιεργήσεις την συνείδηση μιας πόλης και να την ωθήσεις σε ένα ευγενές άθλημα όπως το σκάκι;




Μα φυσικά δημιουργώντας και προβάλλοντας τους Ήρωες του αθλήματος! Όλοι θυμόμαστε τον Ν. Γκάλη, τις αμέτρητες επιτυχίες του και την ώθηση που έδωσε στο Ελληνικό μπάσκετ. Κάτι ανάλογο, για το Ελληνικό σκάκι, είναι και ο πολύ-πρωταθλητής Ελλάδας, Χρήστος Μπανίκας!
Ο Χρήστος κατέχει τον κορυφαίο τίτλο στο σκάκι, του γρανμέτρ, είναι οκτώ φορές πρωταθλητής Ελλάδας και έχει πάρα πολλές επιτυχίες στο αγωνιστικό σκάκι σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Δυστυχώς το σκάκι δεν είναι κάτι «θεαματικό» για τον κόσμο και δεν μπορεί να το παρακολουθήσει κάποιος-α αν δεν ξέρει ούτε τις βασικές κινήσεις. Όμως εκτός από κορυφαίο πνευματικό παιχνίδι διαθέτει και άλλες αρετές – πλεονεκτήματα. Ο Γκάλης δεν μπορεί να παίξει ταυτόχρονα με πολλούς παίχτες μπάσκετ, ενώ ο Μπανίκας μπορεί!
Σιμουλτανέ ονομάζεται ένας αγώνας επίδειξης στον οποίο ένας καλός παίχτης παίζει με πολλούς αντιπάλους ταυτόχρονα. Αυτό τον αγώνα θα δώσει ο πολύ - πρωταθλητής Ελλάδας στις 30 Απριλίου.
Άλλη μια θετική προσπάθεια που κάνει ο Βασίλης Παργινός για την πόλη μας! Με επίσης δική του πρωτοβουλία είχε έρθει ο Έλληνας γρανμέτρ κ. Γιάννης Νικολαΐδης. Θα υπάρξει αυστηρά σειρά προτεραιότητας και μετά την επίδειξη θα ακολουθήσει διάλεξη από τον πρωταθλητή Ελλάδας.

Για να παίξετε μια παρτίδα σκάκι εναντίων του πρωταθλητή πρέπει:
Α) Να μάθετε τις κινήσεις από εδώ!
Β) Να δηλώσετε συμμετοχή στον κ. Βασίλη Παργινό: bparginos@gmail.com

Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: