Social Icons

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Δ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ!

Η Τοπική Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας σε συνέχεια της προκήρυξης της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας των Πανελληνίων Ατομικών Πρωταθλημάτων Παίδων Κορασίδων 2011, προκηρύσσει το Ατομικό  Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων Τ.Ε.Σ.Σ.Δ.Ε 2011  για σκακιστές και σκακίστριες μέχρι 16 ετών που έχουν γεννηθεί από την 1/1/1995 και μετά.
Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε πέντε κατηγορίες ηλικιών. Οι κατηγορίες σύμφωνα με τα όρια ηλικίας  (ημερομηνίες γέννησης) έχουν ως εξής:

 1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Η Τοπική Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας σε συνέχεια της προκήρυξης της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας των Πανελληνίων Ατομικών Πρωταθλημάτων Παίδων Κορασίδων 2011, προκηρύσσει το Ατομικό  Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων Τ.Ε.Σ.Σ.Δ.Ε 2011  για σκακιστές και σκακίστριες μέχρι 16 ετών που έχουν γεννηθεί από την 1/1/1995 και μετά.

Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε πέντε κατηγορίες ηλικιών. Οι κατηγορίες σύμφωνα με τα όρια ηλικίας  (ημερομηνίες γέννησης) έχουν ως εξής:

Α) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΩΝ


Κατηγ.

Ημερομηνία γέννησης

29ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (Κ16)

Κ/16

Από 1/1/1995 και μετά

14ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (Κ14)

Κ/14

Από 1/1/1997 και μετά

20ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ (Κ12)

Κ/12

Από 1/1/1999 και μετά

14ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ (Κ10)

Κ/10

Από 1/1/2001 και μετά

8ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ (Κ08)

Κ/08

Από 1/1/2003 και μετά

Β) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ


Κατηγ.

Ημερομηνία γέννησης


23ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (Κ16)

Κ/16

Από 1/1/1995 και μετά


14ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (Κ14)

Κ/14

Από 1/1/1997 και μετά


20ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (Κ12)

Κ/12

Από 1/1/1999 και μετά


14ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (Κ10)

Κ/10

Από 1/1/2001 και μετά

8ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (Κ08)

Κ/08

Από 1/1/2003 και μετά

2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι σκακιστές και σκακίστριες που ανήκουν σε σωματεία της Τ.Ε.Σ.Σ.Δ.Ε. και έχουν γεννηθεί από την 1/1/1995 και μετά. Ειδικά για τις παρακάτω περιπτώσεις ισχύουν τα εξής (απόφαση ΔΣ ΕΣΟ 21.10.2006):

Σκακιστές και σκακίστριες που έχουν μεταγραφεί με «υποσχετική» θα αγωνίζονται υποχρεωτικά στα προκριματικά των Ενώσεων-ΤΕ που ανήκει το σωματείο από το οποίο προέρχονται και στο οποίο θα επιστρέψουν με τη λήξη της υποσχετικής.

Σκακιστές και σκακίστριες που μεταγράφηκαν με «ελεύθερη» μεταγραφή θα αγωνίζονται υποχρεωτικά στα προκριματικά της Ένωσης-ΤΕ που ανήκει το νέο τους σωματείο.

Εξαίρεση στα παραπάνω αποτελεί η περίπτωση αθλητών που μετακομίζουν μόνιμα σε άλλη περιοχή ενώ συνεχίζουν να αγωνίζονται στο παλιό τους σωματείο. Σε αυτή την περίπτωση μπορούν μετά από έγγραφο αίτημά τους να αγωνισθούν στα προκριματικά της Ένωσης-ΤΕ που κατοικούν.

Διευκρινίζεται ότι αθλητής που αγωνίστηκε στα προκριματικά πρωταθλήματα μίας Ένωσης/Τοπ. Επιτροπής δεν μπορεί να αγωνιστεί στα προκριματικά του ίδιου πρωταθλήματος κάποιας  άλλης περιοχής. Επίσης αθλητής που μεταγράφηκε σε Ένωση/Τ.Επιτροπή που έχει ήδη διεξαγάγει τα προκριματικά της μπορεί να αγωνιστεί στα προκριματικά πρωταθλήματα της Ένωσης/Τ.Επιτροπής που ανήκει το παλιό  του σωματείο.

Για τη συμμετοχή απαιτείται έγκυρο Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας της ΕΣΟ.

 3. ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Οι θέσεις πρόκρισης της ΤΕΣΣΔΕ για το Πανελλήνιο Ατομικό  Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων της Ε.Σ.Ο είναι 3 -2 παίδων κα 1 για κορασίδα.

Κάθε ένωση ή Τοπική Επιτροπή μπορεί να καθορίσει τις θέσεις πρόκρισης ανά προκριματικό πρωτάθλημα σύμφωνα με τις αγωνιστικές της ανάγκες, με μόνο περιορισμό ότι το γυναικείο σκάκι θα πρέπει να απορροφήσει τουλάχιστον το 25% των θέσεων.

Απευθείας πρόκριση δικαιούνται οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του 2010 στην ίδια κατηγορία (εφόσον το επιτρέπει το όριο ηλικίας) ή στην αμέσως μεγαλύτερη. Σε περίπτωση άρνησης συμμετοχής των πρωταθλητών ή πρωταθλητριών του 2010 ή εάν λάβουν μέρος σε προκριματικά πρωταθλήματα, τότε χάνουν το δικαίωμα της απευθείας πρόκρισης και οι θέσεις θα περιέρχονται στις Ενώσεις και στις Τοπικές Επιτροπές στις οποίες ανήκαν οι συγκεκριμένοι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες κατά το έτος 2010. Το σύνολο των θέσεων των πρωταθλητών και πρωταθλητριών του 2010 είναι 10.

Επίσης απευθείας, ονομαστική  πρόκριση (χωρίς αναπλήρωση), δικαιούνται οι πρωταθλητές της Α’, Β’, Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικού του 23ου Πανελλήνιου Ατομικού Σχολικού Πρωταθλήματος σε αγόρια και κορίτσια  (συνολικά  12 θέσεις, 2 ανά τάξη).

Το γενικό σύνολο των προκρινομένων από όλες τις θέσεις είναι 155 (Ο τελικός αριθμός των προκριμένων μπορεί να αυξηθεί μέχρι τις 169 (δηλαδή 155+14 θέσεις) με μεταφορά προκρίσεων από τα πρωταθλήματα εφήβων – νεανίδων μέχρι 18).

4. ΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Οι τελικοί αγώνες θα  καθορισθούν με συμπληρωματική προκήρυξη και θα διεξαχθούν από 24 Ιουνίου 2011 έως και 1 Ιουλίου 2011.

5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δηλώσεις Συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν εώς και την Τετάρτη 6/4/11 στα τηλέφωνα 6944641750  (Ναθαναήλ Μάνος) ή 6989811912 (Κολυτάς Δημήτρης) ή ηλεκτρονικά στο manosnat@gmail.com.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 1.30 του κανονισμού αγώνων για σκακιστή-τρια που θα αποχωρήσει αδικαιολόγητα από το πρωτάθλημα ή θα παρακωλύσει την ομαλή διεξαγωγή του, η ΕΣΟ θα αποκλείσει τη συμμετοχή του-της από το επόμενο πανελλήνιο νεανικό πρωτάθλημα που έχει δικαίωμα να αγωνιστεί.

6. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Το σύστημα των τελικών αγώνων θα ορισθεί με βάση των αριθμό συμμετοχών.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα γενική οδηγία της ΚΕΔ (αρ. 03/2009),  ο αρχικός κατάλογος κατάταξης των συμμετεχόντων για τις ανάγκες της κλήρωσης, γίνεται με πρώτο κριτήριο το διεθνές ΕΛΟ – τίτλο και με δεύτερο κριτήριο το Εθνικό ΕΛΟ – τίτλο και στην συνέχεια αλφαβητικά με λατινικούς χαρακτήρες.

7. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε παίκτη, 90 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις και  επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο παίκτης, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης. Ανάλογα με τις συμμετοχές ο χρόνος σκέψης μπορεί να γίνει 60 λεπτά αντί για 90.

Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.

 Σκακιστής – σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 30 λεπτών από την έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται. (άρθρο 6.6 FIDE Laws of Chess).

8. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Ως Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο Μάνος Ναθαναήλ.Διαιτητής ορίζεται ο Νίκος Σκιαδόπουλος.

9. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ακολουθούνται κριτήρια που προβλέπονται από τον Κανονισμό Αγώνων.  Συγκεκριμένα, όλες οι θέσεις καθορίζονται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια  άρσης ισοβαθμίας:

Για ελβετικό σύστημα

α) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).

β) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων)

γ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

δ) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).


Για κυκλικό σύστημα (round robin)

α) Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

β) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).

γ) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων. .

10. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Υποβάλλονται έως και 30 λεπτά μετά τη λήξη του γύρου. Αν το πρόγραμμα προβλέπει δύο αγωνιστικές την ίδια μέρα τότε ή ένσταση ασκείται μέσα σε 15 λεπτά από τη λήξη της υπόψη παρτίδας. Υπεύθυνη για την εκδίκαση της ένστασης είναι η Επιτροπή Ενστάσεων των αγώνων που θα ορίσει η ΤΕΣΣΔΕ

Το παράβολο ορίζεται στα 100 € και μπορεί να κατατεθεί στο διευθυντή ή στον επικεφαλής διαιτητή των αγώνων.

11. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 9/4 από τις 10.30 το πρωί και την Κυριακή 10/4 από τις 10.30 το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας.  Ανάλογα με των αριθμό των συμμετοχών θα καθοριστούν οι γύροι (τουλάχιστον 5)και ο χρόνος σκέψης.

   1. ΓΕΝΙΚΑ Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

                                           Για την   ΤΕΣΣΔΕ

                                          Νίκος   Σκιαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: