Social Icons

Πόσο δυνατή είναι η βασίλισσα;


Ίσως να είναι μισογύνης ο κ. Κράμνικ που σε τόσες και τόσες περιπτώσεις «ξεφορτώνετε τις κυρίες», τις βασίλισσες δηλαδή,  τόσο γρήγορα από τις παρτίδες του.
Φυσικά και στην σημερινή παρτίδα η πιονοδομή ήταν εντελώς συμμετρική από την αρχή μέχρι και το τελευταίο στάδιο της παρτίδας, δηλαδή λίγο πριν ξεκινήσει η βασίλισσα του μαύρου να θερίζει τα λευκά πιόνια.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους δύο παίχτες για την όμορφη παρτίδα που προσέφεραν. Πρόκειται για μια παρτίδα τυφλού σκακιού, δηλαδή και οι δύο παίχτες βλέπουν μόνο την σκακιέρα και όχι τα κομμάτια! Αυτές είναι διάφορες σκακιστικές παραλλαγές για να κάνουν το σκάκι πιο δημοφιλές και θεαματικό άθλημα… Τώρα θα μου πείτε εμείς δεν καταλαβαίνουμε και άμα βλέπουμε τα κομμάτια, άμα δεν βλέπουμε τίποτα που είναι το θέαμα;;; Στην πραγματικότητα οι παίχτες δεν βλέπουν τα κομμάτια, οι θεατές τα βλέπουν!
Αξίζει όμως συγχαρητήρια στους παίχτες που το κάνουν αυτό, παίζουν τυφλό σκάκι, διότι χρειάζεται αρκετή εξάσκηση της μνήμης και ιδιαίτερη προσοχή.
Ο Κράμνικ έκανε μια ενδιαφέρουσα θυσία βασίλισσας και προσπάθησε να συμπιέσει τα κομμάτια του μαύρου κυρίως με τα άλογα του… Ο Γκέλφαν θυσίασε ξανά τον εναπομείναντα πύργο του ώστε να απελευθερώσει γραμμές για την βασίλισσα του και τελικά τα κατάφερε.


Play online chess

Δεν υπάρχουν σχόλια: