Social Icons

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Δ. Μαστροβασίλης! (Σκάκι)


Το ανοιχτό πρωτάθλημα Ελλάδας (πρωτάθλημα Καβάλας) κρατάει τους σκακιστές με κομμένη την ανάσα μέχρι και τον τελευταίο γύρο. Σε αυτό το πρωτάθλημα δεν είναι καθόλου εύκολο να γίνουν προγνωστικά μιας και «όλα τα χαρτιά» είναι ανοιχτά μέχρι και την τελευταία παρτίδα… Μέχρι και την τελευταία κίνηση…
Για του λόγου το αληθές δεν είναι 100% ανοιχτό πρωτάθλημα μιας και χωρίζετε σε δυο ομίλους. Στον πρώτο παίρνουν μέρος παίχτες με ΕΛΟ – βαθμολογία πάνω από το 2000 και στον δεύτερο όμιλο οι παίχτες που είναι κάτω από αυτό το όριο. Αυτός ο διαχωρισμός γίνετε για να παίζονται πιο ισχυρές παρτίδες από τον πρώτο κι όλας γύρο. Ο χρόνος σκέψης ήταν 90 λεπτά για ολόκληρη την παρτίδα + 30 δευτερόλεπτα ανά κίνηση, δηλαδή ο κλασικός χρόνος που επικρατεί στα περισσότερα τουρνουά σκακιού. Στον πρώτο όμιλο υπήρχαν εκατόν εννέα (109) συμμετοχές, ενώ εκατόν είκοσι (120) στον δεύτερο.
Στον τελευταίο, ένατο γύρο (9), επτά γκρανμέτρ ισοβαθμούσας στην κορυφή της βαθμολογίας με έξι βαθμούς. Αν και υπάρχει μεγάλος ντόρος γύρο από το θέμα των γρήγορων ισοπαλιών και πολλοί πίστευαν ότι οι πρωτοπόροι τις βαθμολογίας θα τελειώσουν γρήγορα τα παιχνίδια τους με ένα λευκό αποτέλεσμα, ο Σέρβος Solak D και ο Πολονός Bartel M., έπειτα από μια μαχητική και σκληρή αναμέτρηση, κατάφεραν να πάρουν τον πολυπόθητο βαθμό της νίκης και να μοιραστούν την πρώτη θέση με επτά βαθμούς σε εννέα παιχνίδια. Τρίτος τερμάτισε ο Έλληνας GM (γκρανμέτρ) Μαστροβασίλης Δ. με 6, ½ βαθμούς ισοβαθμώντας με άλλους έξι παίχτες· παίρνοντας τους όμως στα κριτήρια ισοβαθμίας.
Έτσι λοιπόν ο Δημήτρης είναι πρωταθλητής Ελλάδας για το 2011! Στις πιο κάτω θέσεις ακολούθησαν: 17η ο GM Χαλκιάς Σ., 21η ο Παβλίδης Α., 26η ο Γαλόπουλος Ν. (οι οποίοι είναι κάτω των 18) και 28ος Σταθόλουλος Ι (ο οποίος είναι κάτω των 16!). Συγχαρητήρια παιδιά για την επιτυχία σας και συνεχίστε έτσι, γιατί είσαστε σίγουρα στον σωστό δρόμο! :-)
Στον β όμιλο νικητής αναδείχτηκε ο Ριγόπουλος – Τσίγκος Α. με 7, ½ βαθμούς σε εννέα (9) αγώνες.
Στο ξεχωριστό γ όμιλο, τον οποίο συμμετέχουν μόνο παιδιά νικητής βγήκε ο Αλεξανδρίδης Χ. Πιστεύω πως αυτή του η νίκη θα του δώσει δύναμη, πάθος, όρεξη καθώς θα του γεννήσει και φιλοδοξίες να κερδίζει και άλλα τουρνουά σκακιού στο μέλλον.


Επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων εδώ. http://www.chesskavala.gr/open/
Μπορείτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο και από το τρομακτικό· μάλλον το μεγαλύτερο μπλοκ της Ελλάδας! :) http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/08/blog-post_9531.html
 
Παλαιότερες αναφορές για τους αγώνες εδώ:



Δεν υπάρχουν σχόλια: