Social Icons

Άσκηση


Σας έχω ξαναμιλήσει για τα αλογάκια... Είναι τα κομμάτια που κάποιος ή θα μισήσει ή θα αγαπήσει! Κάνουν πολλές μανούβρες, κινούνται με έναν ιδιαίτερο τρόπο, περνάνε πάνω από άλλα κομμάτια και τα λοιπά...
Έτσι εάν κάποιος-α δεν ξέρει 2-3 βασικές εικόνες και τεχνικές για τις κινήσει των αλόγων μπορεί πολύ εύκολα να βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων...
Στην θέση του διαγράμματος τα λευκά διαλέγουν ένα πολύ περίεργο σχέδιο. Η παρτίδα είναι blitz, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε κινήσεις με τα χέρια μας. Ακόμη και στο blitz μπορούμε να βρούμε το σωστό σχέδιο ή έστω να εφαρμόσουμε κάποιο τυποποιημένο.
Επιστρέφοντας λοιπόν στην θέση ο λευκός θέλει να σπρώξει το ζ πιόνι και να επιτεθεί στο ροκέ του μαύρου. Φυσικά αυτό δεν είναι δυνατόν γιατί τα μαύρα έχουν πολύ καλό έλεγχο στο κέντρο και πολλά κομμάτια γύρο από το βασιλιά τους.
Κάνοντας δύο πολύ ισχυρές κινήσεις με το άλογο τα μαύρα πραγματικά κατέστρεψαν την θέση του λευκού!

Το κάρφωμα είναι ένα από τα πιο δυνατά όπλα που διαθέτουμε στο σκάκι. Τα μαύρα εκμεταλλευόμενα την κακή τοποθέτηση του βασιλιά και της βασίλισσας κερδίζουν ένα πιόνι.
Η βασίλισσα δεν μπορεί να φάει τον ίππο γιατί την καρφώνει ο αξιωματικός. Τα λευκά δεν άγγιξαν τον ίππο και στην συνέχεια το αλογάκι γυρίζοντας σχεδόν όλη την σκακιέρα κατέληξε σε ένα υπέροχο κεντρικό τετράγωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: