Social Icons

Προκριματικά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού!


Χθες ξεκίνησαν τα προκριματικά για το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκακιού. 8 αντίπαλοι θα αναμετρηθούν σε ματς μεταξύ τους, των τεσσάρων παρτίδων. Ο νικητής της διαδικασίας θα αντιμετωπίσει τον Ανάντ, τον τωρινό παγκόσμιο πρωταθλητή.


Στην φωτογραφία βλέπετε τους συμμετέχοντες, Radjabov, Topalov, Mamedyarov, Grischuk, Aronian, Gelfand, Kramnik και Kamsky. Είναι λίγο πριν ανακοινωθούν τα ζευγάρια και όλοι φαίνετε να έχουν κάποιο άγχος… Το μεγαλύτερο άγχος φαίνεται να έχει ο Kamsky που όχι μόνο έχει σταυρώσει τα χέρια και τα πόδια του αλλά έχει κλείσει και τα μάτια, σαν να μην θέλει ούτε καν να δει την κλήρωση! Φυσικά οι εφιάλτες του επιβεβαιώθηκαν και του έτυχε ο άνθρωπος που τον είχε αποκλείσει από τον προηγούμενο κύκλο διεκδικητών, ο Βούλγαρος Τοπάλοβ. Για να δούμε αν ο Αμερικάνος παίχτης θα μπορέσει να πάρει το αίμα του πίσω.
Οι πιο χαλαροί της φωτογραφίας φαίνεται να είναι οι Gelfand και Mamedyarov οι οποίοι παίζουν μαζί. Στο κέντρο της φωτογραφίας βρίσκεται ο Grischuk και ο Aronian. Μάλλον δεν θα έχει κάποιο μεγάλο τουρνουά πόκερ αυτή την περίοδο και έτσι είπε ο Ρώσος Grischuk να παίξει λίγο σκάκι με το νούμερο τρία του κόσμου, τον Αρμένιο Aronian.
Το τελευταίο ζευγάρι αποτελείτε από τον Randjabov, τον μοναδικό παίχτη πάνω από 2700 που μάχεται υπέρ της Ινδικής Άμυνας του βασιλιά, και τον Kramnik. Μαχητικότατος ο Kramnik που από τον πρώτο κι όλας γύρο επέλεξε το πιο σταθερό σύστημα στο σκάκι! Την άμυνα Λάσκερ… Βασικά αναρωτιέμαι το πιο σταθερό σύστημα είναι αυτό ή είναι η βαριάντα αλλαγής στην Σλαβική άμυνα, την οποία είχε παίξει στον πρώτο γύρο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα εναντίων του Άναντ; Προσωπικά εύχομαι να χάσει από τον πρώτο γύρο υποψήφιων και μάλιστα να χάσει δύο φορές από την Ινδική Άμυνα του Βασιλιά!

Ο επίσημος διαδικτυακός τόπος βρίσκεται εδώ.
Μπορείτε να δείτε ζωντανά τα παιχνίδια από εδώ.
Η φωτογραφία είναι από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: