Social Icons

Σαββατοκύριακο στην Κέρκυρα!


Ένας υπέροχος προορισμός, τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι, είναι η Κέρκυρα! Η Κέρκυρα είναι γνωστή από την μυθολογία. αναφέρεται στην Οδύσσεια από τον Όμηρο για το πως ο πολύπαθος Οδυσσέας ναυάγησε στις ακτές της Κέρκυρας, πως τον βρήκε η Ναυσικά, η κόρη του βασιλιά Αλκίνοου και για το πως οι φιλόξενοι Φαίακες των βοήθησαν... Μπορείτε να δείτε τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, τα φρούρια της Κέρκυρας, το μουσείο του Καποδίστρια και το Αρχαιολογικό μουσείο. Φυσικά τις υπέροχες παραλίες και το Καζίνο!
Όμως δεν είναι μόνο αυτά που μπορεί να προσφέρει αυτό το νησί…


Πρόσφατα οι αθλητικές σκακιστικές εκδηλώσεις στην Κέρκυρα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο! Περισσότεροι από 3.000 μαθητές του νησιού συμμετείχαν σε σχολικά πρωταθλήματα.
Στο λιμάνι της Κέρκυρας φτιάχτηκαν μαρμάρινα τραπεζάκια με χαραγμένες σκακιέρες πάνω τους, ώστε όλοι οι φίλοι του σκακιού να μπορούν να απολαύσουν παρτίδες σκάκι. Θα φτιαχτεί σύντομα ένα άγαλμα του σκεπτόμενου σκακιστή. Τα τραπεζάκια βρίσκονται στην πλατεία του λιμανιού. Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους…
Συγχαριτήρια να δώσουμε στον κ. Μάνο Ναθαναίλ και τον κ. Δημήτρη Κολυτά, οι οποίοι «τρέχουν» το πρόγραμμα σχολικό πρωτάθλημα σκάκι, σε όλους όσους βοήθησαν και βοηθούν τις σκακιστικές εκδηλώσεις, τον κ. Νίκο Σκιαδόπουλο, τον κ. Γιάννη Ρεβύθη και τον Σύνδεσμο Παιχτών Ζατρικίου Κέρκυρας. (Συγνώμη αν ξέχασα να αναφέρω κάποιον).







Πληροφορίες για την Κέρκυρα εδώ.
Το άλμπουμ των φωτογραφιών μπορείτε να το δείτε εδώ.
Οι φωτογραφίες είναι από τον κ. Δημήτρη Κολυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: