Social Icons

Καλοκαίρι και σκάκι!


Χθες ξεκίνησε το καλοκαιρινό τουρνουά της Καβάλας. Γενικά λένε πολλοί ότι η Καβάλα είναι μόνο για σκάκι και συνήθως η σκακιστές δεν απολαμβάνουν την θάλασσα ή της διακοπές τους… Φυσικά δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη διότι η Καβάλα είναι ένας υπέροχος καλοκαιρινός προορισμός με φανταστικές παραλίες, τις οποίες, ειδικά φέτος, επισκέπτονται πάρα μα πάρα πολλοί τουρίστες από τα Βαλκάνια!

Παραδοσιακά, το τουρνουά χωρίζετε σε τρεις ομίλους. Στον πρώτο όμιλο δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι παίχτες με διεθνή αξιολόγηση πάνω από το 2000 ΕΛΟ. Σε αυτό το γρουπ παίρνουν μέρος κορυφαίοι σκακιστές από όλο τον κόσμο, κορυφαίοι σκακιστές από την Ελλάδα καθώς και ισχυροί σκακιστές και σκακίστριες.
Στο δεύτερο γκρουπ παίζουν παίχτες με αξιολόγηση κάτω του 2000 ΕΛΟ. Και στο τρίτο γκρουπ παίζουν παιδιά.
Το α γκρουπ είναι και το ανοιχτό πρωτάθλημα Ελλάδας. Δηλαδή οι τρεις πρώτοι Έλληνες θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο κλειστό Πρωτάθλημα Ελλάδας. Επίσης διεξάγετε και το ανοιχτό πρωτάθλημα γυναικών με τους ίδιους όρους.
Στο α γκρούπ συμμετέχει ο Ν.Τεπελένης από τα Γιάννενα, ο Γ. Μηνάς από το Σ.Σ. Ηγουμενίτσας και ο Μ. Ναθαναίλ από Κέρκυρα. Συγνώμη αν ξέχασα να αναφέρω κάποιον.





Πληροφορίες και αποτελέσματα από το α γκρουπ μπορείτε να δείτε εδώ.

Πληροφορίες και αποτελέσματα από το β γκρουπ μπορείτε να δείτε εδώ.

Πληροφορίες και αποτελέσματα από το γ γκρουπ μπορείτε να δείτε εδώ.


Η επίσημη ιστοσελίδα του σκακιστικού Συλλόγου της Καβάλας που διοργανώνει το πρωτάθλημα βρίσκεται εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: