Social Icons

Σεργκέι Ζαγκρεμπέλνι και Γιώργος Γκούμας πρώτοι στην Ικαρία

Η μεγάλη έκπληξη στον φετινό «Ίκαρο» σημειώθηκε μόλις στον τελευταίο γύρο, με τον  Γιώργο Γκούμα να νικάει τον πρωτοπόρο και έως τότε αήττητο Σεργκέι Ζαγκρεμπέλνι.  Η ανατροπή ήταν μερική, αφού ο Ουζμπέκος γκραν μετρ είχε ικανά βαθμολογικά αποθέματα και δεν έχασε την πρώτη θέση. Απλά, την μοιράστηκε με τον 20χρονο Έλληνα.

Η τελική κατάταξη στην κορυφή: 1-2) Ζαγκρεμπέλνι, Γ. Γκούμας 7,5 βαθμοί σε 9 αγώνες, 3) Λάβεντελις 7, 4-11) Σάμολινς, Ντόγκερς, Ρις, Μπέρζινς, Κανακάρης, Λαγοπάτης, Σκίνκε (πρώτη σκακίστρια), Αλ. Γρηγοριάδης (πρώτος βετεράνος) 6,5 βαθμοί. Ο πλήρης βαθμολογικός πίνακας έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα: http://www.chess-results.com/tnr52769.aspx?art=4&lan=1
Πρωταθλητής Αιγαίου αναδείχθηκε ο Χρ. Πούντζας με 6 βαθμούς. Δεύτερος με τους ίδιους βαθμούς ο Αλ. Κουκουφίκης και στις επόμενες θέσεις ο Γ. Αθανασίου με 5,5 και οι Στ. Λαζαρίδης και Γ. Κουτσομπίνας με 5. Πρώτες Αιγαιοπελαγίτισες οι Μ. Κεφάλου, Δ. Κεφάλου και Δ. Γλαρού.
Οργανώθηκαν επίσης τουρνουά μπλιτς (νικητές οι Γ. Κανακάρης και Αλ. Γρηγοριάδης – ιστοσελίδα:  http://www.chess-results.com/tnr53186.aspx?art=1&lan=1), τουρνουά μπλάιντ (πρώτος ο Αν. Παπαργυρίου - http://www.chess-results.com/tnr53200.aspx?lan=1) και Διαγωνισμός Λύσης Προβλημάτων (νικητής ο  Αλ. Ζερβογιάννης). Τα προβλήματα επέλεξε ο Δ. Σκυριανόγλου και κριτής ορίστηκε ο Μ. Αναστασίου.
Στο Διεθνές Σκακιστικό τουρνουά «Ίκαρος 2011» αγωνίστηκαν 114 σκακιστές και σκακίστριες από την Ελλάδα και 8 ξένες χώρες: Λετονία, Ολλανδία, Ουκρανία, Σερβία, Ιορδανία, Αλβανία, Ουζμπεκιστάν, Βέλγιο.
Παίχτηκαν 505 παρτίδες και σημειώθηκαν 208 νίκες με τα λευκά, 201 νίκες με τα μαύρα, 91 έληξαν ισόπαλες και 5 κρίθηκαν χωρία αγώνα.
Οι καλύτερες παρτίδες έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.greekbase.gr/.
Παράλληλα οργανώθηκε ανοιχτό τουρνουά, στο οποίο αγωνίστηκαν 20 αγόρια και κορίτσια 6-12 ετών, ορισμένα από τα οποία ήλθαν για πρώτη φορά σε επαφή με το πνευματικό παιχνίδι.
Στην τελετή λήξης βράβευσαν τους νικητές ο Δήμαρχος Ικαρίας Χρήστος Σταυρινάδης, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Κρητικός και Αλέκος Σκάρος, ο υπεύθυνος για τον Αθλητισμό Στράτος Λακιός,  ο πρόεδρος του Σ.Ο. Ικαρίας Γιώργος Μωραϊτης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ιωάννης Μελάς» Μαρία Κυπραίου, καθώς και εκπρόσωποι  σκακιστικών σωματείων.
Κατά την αναχώρηση με το πλοίο «Νήσος Μύκονος» της χορηγού εταιρείας Hellenic Seaways (http://www.hellenicseaways.gr/) οι σκακιστές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2012, μίλησαν με καλά λόγια για τις συνθήκες διεξαγωγής του τουρνουά και εξέφρασαν ένα καθολικό παράπονο: ότι το φετινό τουρνουά έληξε νωρίς και έχασαν το παραδοσιακό πανηγύρι που οργανώνεται κάθε χρόνο το βράδυ της 17ης Ιουλίου, επέτειο της Απελευθέρωσης της Ικαρίας. Η υπόσχεση των διοργανωτών είναι ότι του χρόνου θα φροντίσουν ώστε να συνδυαστούν σκάκι, διακοπές και γλέντι!

Πηγή εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: