Social Icons

Διεθνείς Σκακιστικές Εκδηλώσεις «Negroponte 2012» 7-9 Αυγούστου 2012


Στην όμορφη πόλη της Χαλκίδας και στις πολυτελείς  εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου Lucy, φιλοξενήθηκε από την διεύθυνσή του το ζεύγος Suat & Ekaterina Atalik για την διεξαγωγή του πρώτου παιχνιδιού μεταξύ συζύγων στην ιστορία του σκακιού.


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της διοργάνωσης, πατώντας εδώ. 

Σε ένα οικείο περιβάλλον, οι φιλέλληνες σκακιστές αγωνίστηκαν επί τρεις ημέρες για να τιμήσουν την Ελληνική φιλοξενία και την Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος που αρνήθηκε να αποδεχτεί την παράνομη απόφαση της Τουρκικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας για απαγόρευση συμμετοχής τους σε αγώνες εντός και εκτός Τουρκίας. Μια απόφαση που (ατυχώς) η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία απεδέχθη και επιπλέον επέβαλε παράνομα στην Ελληνική επικράτεια την εφαρμογή της.
Την πρώτη ημέρα 7 Αυγούστου δόθηκε συνέντευξη τύπου όπου ο κ. Atalik παρουσία τηλεοπτικών συνεργειών, δημοσιογράφων, σκακιστικών παραγόντων, σκακιστών και άλλων παρευρισκομένων, ανέλυσε το ιστορικό του παράνομου αποκλεισμού του και την υποτέλεια της Διοίκησης της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας στο φιρμάνι του Πρόεδρου της Τουρκικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας  κ. Ali Nihat Yazıc, αφήνοντας τους πάντες άναυδους. Μίλησε αναλυτικά για τις ιδιαίτερες σχέσεις συμφερόντων που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δυο προέδρων, σχέσεις που οδήγησαν την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία να είναι η μόνη ομοσπονδία στον κόσμο που πειθάρχησε στο φιρμάνι του κ. Ali Nihat Yazıc. Μίλησε επίσης με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τα τεκταινόμενα στην παγκόσμια σκακιστική κοινότητα και κάλεσε παράγοντες και σκακιστές ανά τον κόσμο να αντισταθούν στις παράνομες και φασιστικές αυτές ενέργειες. Τα ίδια ακριβώς τόνισε ότι έχει υποστεί και η σύζυγός του κυρία Ekaterina Atalik, αποκλειόμενοι και οι δυο από τις εθνικές ομάδες ανδρών – γυναικών Τουρκίας, παρόλο που είναι κορυφαίοι (πρώτοι σκακιστές) στην Τουρκία. Ακολούθησαν δυο παρτίδες 90 λεπτά μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, με 30 δευτερόλεπτα προσαύξηση για κάθε σκακιστή, όπου νικητής αναδείχθηκε ο κύριος Suat Atalik με σκορ 2-0. Μετά την συνέντευξη τύπου βραβεύτηκε ο εκπρόσωπος των Super Market “ΚΡΗΤΙΚΟΣ” Περιφερειακός Διευθυντής κ. Δημήτρης Κατσαρός.
Τη δεύτερη ημέρα διεξήχθησαν τέσσερις αγώνες γρήγορου σκακιού, όπου νικητής αναδείχθηκε ο κύριος Suat Atalik με σκορ 3,5-0,5. Το βράδυ στις 20:00 στην παραλία της Χαλκίδας μπροστά από το ξενοδοχείο Lucy, o κύριος Suat Atalik έδωσε Σιμουλτανέ στο οποίο συμμετείχαν 18 σκακιστές από διάφορους συλλόγους, όπως ο πρόεδρος  και ο προπονητής της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών κ. Παναγιώτης Γιαννούτσος και κ. Ευάγγελος Καλαϊτζής αντίστοιχα, ο πρόεδρος του σκακιστικού συλλόγου Θήβας, οι αδερφοί Παπακωνσταντίνου Γιώργος και Δημήτρης εκπροσωπώντας την ένωση σκακιστών Άμφισσας. Το αποτέλεσμα ήταν 18 νίκες για τον κ. Suat Atalik . Ακολούθησε δείπνο στην ψαροταβέρνα ‘’Δελφίνια’’ που παρέθεσε ο ιδιοκτήτης κ.  Γιάννης Ρεματάς.
Την τρίτη ημέρα έγιναν 8 αγώνες μπλιτζ, όπου οι δύο σύζυγοι ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 4-4. Ακολούθησε η τελετή λήξης, όπου ο  διευθυντής του ξενοδοχείου ‘’Lucy’’ κ. Κώστας Ρουσόπουλος, ο πρόεδρος της Ε.ΣΚ. Άμφισσας κ. Κώστας Παπακωνσταντίνου, ο Πολιτευτής του κόμματος των Πειρατών κ. Ευστάθιος Λειβαδίτης και η πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος κα Άννα Παυλίδου απένειμαν κύπελλα, μετάλλια και αναμνηστικές πλακέτες στον κ. Suat  Atalik και στην κυρία Ekaterina Atalik.
Τιμητική η παρουσία και παρακολούθηση των αγώνων από τον Ιατρό και σκακιστή κ. Δημήτρη Αναγνώστου και τον διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα κ. Νίκου Αρμένη.
Με συγκινητικά λόγια ο κύριος και η κυρία Αtalik ευχαρίστησαν τα Μ.Μ.Ε. τη διεύθυνση του ξενοδοχείου για τη φιλοξενία, τον κ. Γιώργο Τσουνή και τη Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος και δήλωσαν ότι η Χαλκίδα είναι πλέον γι’αυτούς το δεύτερό τους σπίτι.
Τελικά, με τις παράνομες ενέργειες τιμωρήθηκαν ο Suat Atalik, η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος και ο αθλητικός τουρισμός στη Χαλκίδα και κατ΄ επέκταση στην Ελλάδα. Κάνοντας κατάχρηση του θεσμικού της ρόλου η Ελληνική  Σκακιστική  Ομοσπονδία υποκατέστησε  την Γ.Γ. Αθλητισμού και το Υπουργείο Τουρισμού.
Εν κατακλείδι με αυτή τους την ενέργεια ο πρόεδρος  της Ε.Σ.Ο. κ. Γιώργος Μακρόπουλος και ο πρόεδρος της Τουρκικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας το κ. Ali Nihat Yazıc έδωσαν στο ρητό που λέγεται στην Ελλάδα «Ουδείς προφήτης στον τόπο του» παγκόσμια διάσταση και απέδειξαν περίτρανα ότι «Αν κάποιος έχει δίκιο μπορεί να το βρει, αν όμως έχει πολύ δίκιο … κάηκε»
Εκ μέρους της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος η πρόεδρος κυρία Άννα Παυλίδου ευχαρίστησε τους συνεργάτες της διοργάνωσης: κυρία Έλενα Βράκα (γραμματειακή υποστήριξη) τον Γενικό Γραμματέα κ. Ιωάννη Ντόβρο, τον κ. Αναστάσιο Μιχαηλίδη (διαιτητή των αγώνων) τον κ. Κώστα Παπακωνσταντίνου και την κυρία Ιωάννα Λαζογεώργου – Παπακωνσταντίνου, τους συμμετέχοντες στο Σιμουλτανέ, όλους όσους επώνυμα και ανώνυμα συνεχάρησαν την Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος για την στάση που κράτησε αλλά και για την φιλοξενία της διοργάνωσης στην Χαλκίδα.
Ευχαρίστησε επίσης τους  χορηγούς zougla.gr και τον κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, τα super market ‘’ΚΡΗΤΙΚΟΣ’’ τον EVRIPOSNEWS.gr TV, το evia--halkida.blogspot.com, τη διεύθυνση του ξενοδοχείου Lucy, το Café mostar, το Pantheon, τις επιγραφές Καφαντάρη, το Café Vintage και την ψαροταβέρνα ‘’Δελφίνια’’.
Η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος μέσω των θεσμικών παραγόντων θα επιδιώξει να άρει την άδικη ματαίωση του τουρνουά απ’ την ελληνική σκακιστική ομοσπονδία και να διοργανώσει ένα δυνατό τουρνουά το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: