Social Icons

Ρεκόρ επιδόσεων!


Τελικά ο Μπολτ δεν είναι ο μοναδικός άνθρωπος στο κόσμο ο οποίος μπορεί να κάνει ρεκόρ…
Ρεκόρ συμμετοχών είχαμε στη Παραμυθιά! Η Δημοτική κοινότητα Παραμυθιάς σε συνεργασία με το Δήμο Σουλίου συνδιοργάνωσαν ένα γρήγορο πρωτάθλημα σκάκι στο Θεατράκι Παραμυθιάς.

Αν και το πρωτάθλημα έγινε για πρώτη φορά, υπήρχε μεγάλη συμμετοχή από μικρούς αλλά και μεγάλους σκακιστές. Υπήρχαν δύο όμιλοι, ένας για τους μεγάλους και ένας για τους μικρούς. Στον Α Όμιλο αγωνίστηκαν 17 άτομα και στον Β Όμιλο επίσης 17. Έτσι λοιπόν το Θεατράκι γέμισε με τριάντα τέσσερις (34!) σκακιστές και σκακίστριες από Γιάννενα, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα και Παραμυθιά.
Πολύ σημαντική ήταν η βοήθεια της κυρίας Όλγας Τζαμουράνη, η οποία αποτελούσε «την κινητήριο δύναμη» του πρωταθλήματος. Επίσης η κυρία Όλγα ήταν η εμπνεύστρια της ιδέας, δηλαδή της δημιουργίας του τουρνουά.
Να ευχαριστήσουμε επίσης τον κ. Ντίνο Σιγκούνα για τη σημαντική αρωγή του – βοήθεια – στα θέματα διαιτησίας.
Επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους παίχτες και τους συνοδούς, διότι χωρίς παίχτες δεν γίνεται πρωτάθλημα, έτσι δεν είναι;

Πρώτος στον Β Όμιλο, με πέντε βαθμούς σε πέντε αγώνες, τερμάτισε ο Γ. Γκουνέλας! Δεύτερος, με 4 βαθμούς, είναι ο νεαρός Χρήστου Ηλίας και στην τρίτη θέση, σε ισοβαθμία, με τρεισήμισι βαθμούς είχαμε  τους Σ. Κούτλα και Κ. Γούλα. Έπειτα από ένα μικρό τελικό με χρονόμετρο, ο Σωτήρης επικράτησε και τελικά κατέκτησε την τρίτη θέση.
Η Δήμαρχος, η κυρία Σ. Μπαϊμη – Μπότση, τίμησε με την παρουσία της το τουρνουά και έκανε τις βραβεύεις – απονομές.


Στον Β Όμιλο νικητής με το απόλυτο ποσοστό νικών, πέντε βαθμούς σε πέντε αγώνες, τερμάτισε ο κ. Θ. Μπάσιος! Στην δεύτερη και τρίτη θέση σε ισοβαθμία με τέσσερις βαθμούς τερμάτισαν οι Α. Καίσαρης και Χ. Τζέγκας. Έπειτα από μικρό τελικό μπαράζ επεκράτησε ο Α. Καίσαρης.

Στη φωτογραφία βλέπετε τους παίχτες στο βάθρο!



Λίγο πιο κάτω στην τέταρτη θέση με 3 βαθμούς βλέπουμε τον κ. Α. Νταή, ο οποίος είναι επικεφαλής σε ένα τρενάκι ισόβαθμων παιχτών. Για πρώτη φορά στην τοπική σκακιστική ιστορία πέρασε τον κ. Γ. Δερέκα σε πρωτάθλημα σκάκι!

Το πολύ αναμενόμενο ματς Νταής – Vovas δεν έγινε ποτέ… Είμαστε όμως αρκετά αισιόδοξοι ότι θα βρεθούν χορηγοί, για την αγορά ενός κυπέλλου, έτσι ώστε να πραγματοποιεί αυτό το ντέρμπι τεσσάρων παρτίδων!

Σύντομα θα δημοσιευθούν και άλλες φωτογραφίες και ίσως κάποιο βίντεο μικρής διάρκειας.


Περισσότερες πληροφορίες για το δήμο Σουλίου μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.
            Μπορείτε να δείτε αναλυτικά αποτελέσματα από τη βαθμολογία του Β Ομίλου, πατώντας εδώ.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά αποτελέσματα από τη βαθμολογία του Α Ομίλου, πατώντας εδώ.

Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη σελίδα μας στο facebook πατώντας εδώ, να αφήσετε κάποιο σχόλιο και να πατήσετε “like”.
  





























Δεν υπάρχουν σχόλια: