Social Icons

Σκακιστικό σεμινάριο πιστοποίησης προπονητών


Όπως σε κάθε δουλειά, έτσι και στο σκάκι, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν εκπαιδευμένοι και σωστά καταρτισμένοι προπονητές· ώστε να προσφέρουν σωστή, επιστημονική και συστηματική εκμάθηση του σκακιού.
Επικρατεί η άποψη ότι ο κάθε σκακιστής μπορεί να αγοράσει ένα βιβλίο σκάκι για να κάνει προπόνηση. Όμως, αυτή είναι η σωστή αντιμετώπιση; Απλά αναρωτηθείτε το εξής. Γιατί δεν παίρνετε ένα ανάλογο βιβλίο ώστε να μάθετε, στο παιδί σας ιστορία, μαθηματικά και τα υπόλοιπα μαθήματα;

Θα μπορούσατε βέβαια να προσφέρετε μια συμπληρωματική προπόνηση, διαβάζοντας ένα επιπλέον βιβλίο ή βλέποντας ένα σκακιστικό εκπαιδευτικό DVD, όμως η εκπαίδευσή σας στο σκάκι πρέπει να βασίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια και σε μια σωστά δομημένη ύλη.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκακιού (FIDE), η Επιτροπή Προπονητών (TRG), η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο) και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου (Ε.Σ.Σ.Π.), συν-διοργανώνουν Σκακιστικό Σεμινάριο Προπονητών.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα από 21 μέχρι 23 Σεπτεμβρίου 2012. Οι προπονητές θα πιστοποιηθούν, θα αποκτήσουν δίπλωμα προπονητή και θα μπορούν να εφαρμόσουν το επιτυχημένο σύστημα προπόνησης και εκπαίδευσης το οποίο εφαρμόζεται παγκοσμίως, σε όλες τις χώρες.
Ομιλητής του σεμιναρίου είναι ο διεθνούς φήμης προπονητής GM Ε. Γρίβας. Αυτό είναι επιπλέον θετικό στοιχείο του σεμιναρίου, μιας και θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο στα Ελληνικά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε εδώ, τη σελίδα της FIDE. Σημείωση: Είναι στα Αγγλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: