Social Icons

Ρεπερτόριο ανοιγμάτων 1.ε4-ε5



Θέλετε να παίζετε στο άνοιγμα όπως οι πιο ισχυροί παίχτες στον κόσμο;

Θέλετε να ισοφαρίζετε σίγουρα τη θέση ενάντια στην κίνηση του λευκού 1.ε4 και να ξεκινάτε την παρτίδα με τουλάχιστον ίσες δυνατότητες;

Αν ναι, τότε σας καλωσορίζω στη νέα σειρά μαθημάτων «Ρεπερτόριο ανοιγμάτων 1.ε4-ε5».

http://www.chessgames.gr/index.php/repertorio-anoigmaton-1-e4-e5



Αυτό που θα κερδίσετε μελετώντας τα μαθήματα είναι ένα ολοκληρωμένο ρεπερτόριο ανοιγμάτων ενάντια στην κίνηση 1.ε4 του λευκού.

Όχι μόνο δεν θα χάνετε από την αρχή της παρτίδας αλλά θα μπορείτε να βγάλετε μια πολύ καλή θέση ενάντια σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Θα αποκτήσετε μια επαγγελματική θωράκιση, όπως αυτή που έχουν οι γκρανμέτρ. 
  

Δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις στο άνοιγμα διότι θα γνωρίζετε ΟΛΕΣ τις συνέχειες που μπορούν να επιλέξουν τα λευκά.
Θα θυμάστε πολύ ευκολότερα τις βαριάντες διότι ολόκληρη η άμυνα του 1…ε5 βασίζεται στη λογική. Υπάρχουν μερικοί εύκολοι κανόνες, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να θυμάστε τα πάντα γύρω από αυτό τα άνοιγμα.

Όλες οι συνέχειες έχουν ελεγχθεί με σύγχρονους ισχυρούς υπολογιστές και έτσι θα είσαστε σίγουροι ότι βαδίζετε στο σωστό δρόμο. Θα μπορέσετε δηλαδή να κάνετε σύμμαχό σας τον υπολογιστή.

Αυτό είναι ένα στρατηγικό σύστημα και γι’ αυτό το λόγο δεν γίνονται εύκολα αλλαγές στη θεωρία.



Γρήγορη γνώση

Δεν είναι ανάγκη να διαβάσετε δεκάδες βιβλία για να φτιάξετε ένα ρεπερτόριο ανοιγμάτων.

Σχέδια στο μέσο του παιχνιδιού

Πώς να συνεχίσετε μετά το άνοιγμα! Είναι πολύ σημαντικό να κατανοούμε ποιο είναι το σχέδιο μας έπειτα από το άνοιγμα. Σε αυτή τη σειρά μαθημάτων παρουσιάζονται δεκάδες παρτίδες με ανάλυση. Έτσι μπορούμε να μάθουμε εύκολα τα βασικά μας σχέδια στο μέσο του παιχνιδιού.

Οργανωμένη δουλειά

Η σειρά μαθημάτων μας περιέχει ό,τι χρειάζεται να γνωρίζουμε με τα μαύρα για το 1.ε4 – ε5.

Δυνατότητες βελτίωση

Το άνοιγμα είναι το στάδιο του παιχνιδιού που συνεχώς μπορούμε να βελτιώνουμε και να αναπτύσσουμε. Όλα τα συστήματα είναι οργανωμένα σε φακέλους και αυτό μας επιτρέπει να αποθηκεύουμε τα νέα παιχνίδια που παίζονται από ισχυρούς παίχτες.


Η σειρά μαθημάτων «ρεπερτόριο ανοιγμάτων 1.ε4-ε5» περιέχει τα εξής μαθήματα σε βίντεο:



1.      Το άνοιγμα ( 30 λεπτά )

Εδώ θα μάθετε τί είναι το άνοιγμα. Ποιές είναι οι κύριες ιδέες σε κάθε άνοιγμα. Τί θα πρέπει να περιμένετε από το άνοιγμα και ποιος είναι ο κύριος στόχος σας. Επίσης θα μάθετε ποιές είναι οι κατηγορίες των ανοιγμάτων και ποιά είναι τα χαρακτηριστικά τους.

2. Ρεπερτόριο ανοιγμάτων ( 5 λεπτά )

Γιατί να επιλέξω το 1…ε5; Ποιο είναι το μυστικό για να εξοικειωθώ πιο γρήγορα με το συγκεκριμένο άνοιγμα; Θα μάθετε τα ιστορικά του στοιχεία και την κεντρική ιδέα. Τέλος,  θα μάθετε για τους καλύτερους παίχτες που το έχουν χρησιμοποιήσει.

3. Τα γκαμπί ( 19 λεπτά )

Σε αυτό το μάθημα παρουσιάζονται τα γκαμπί. Γιατί ονομάζονται έτσι, πώς εξελίχθηκαν στο πέρασμα των χρόνων και ποιες ιδέες εφάρμοσε ο Στάινιτς για να αντιμετωπίσει τα γκαμπί, οι οποίες χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα από τους ισχυρούς παίχτες.

4. Εναλλακτικές κινήσεις των λευκών ( 6 λεπτά )

Σε αυτό το μάθημα περιγράφονται αναλυτικά οι υπο-συνέχειες των λευκών. Σε αντίθεση με τη Σικελική άμυνα, τα μαύρα μπορούν να βγάλουν εύκολα καλή θέση σε όλες τις υπο-βαριάντες ή τα γκαμπί. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτού του ανοίγματος. Τα μαύρα αναπτύσσουν σε φυσιολογικές θέσεις τα κομμάτια τους.
Μεταξύ των άλλων, τα κυριότερα συστήματα είναι η Ιταλική και η Σκωτική παρτίδα.

5. Ισπανική ( 11 λεπτά )

Εδώ παρουσιάζονται τα ιστορικά στοιχεία της ισπανικής, το καλύτερο σύστημα που μπορούν να εφαρμόσουν τα μαύρα, τα χαρακτηριστικά σχέδια των λευκών και οι υπο-βαριάντες.

6. Τυπικά φινάλε ( 18 λεπτά )

Εάν θέλουμε να μελετήσουμε σε βάθος ένα άνοιγμα, θα πρέπει να γνωρίζουμε και τα τυπικά φινάλε που προκύπτουν.

7. Καινοτομίες ( 18 λεπτά )

Τι είναι η καινοτομία; Θα μάθετε ποιά είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία που υπάρχουν στις καινοτομίες. Πώς μπορείτε και εσείς να βρίσκετε εύκολα νέες και σωστές κινήσεις;




Η σειρά μαθημάτων «ρεπερτόριο ανοιγμάτων 1.ε4-ε5» περιέχει το πρακτικό μέρος:



Εδώ παρουσιάζονται γραπτώς και πολύ πιο αναλυτικά όλα τα συστήματα που προαναφέρθηκαν.

Οι βάσεις δεδομένων είναι οργανωμένες σε μορφή *.pgn για να μπορέσετε να τις διαβάζετε εύκολα και γρήγορα με τα αντίστοιχα σκακιστικά σας προγράμματα.

Α) Τα γκαμπί: Θεωρία + 79 επεξηγηματικά παιχνίδια.

Β) Υπό – βαριάντες στην 3η κίνηση: Θεωρία + 75 επεξηγηματικά παιχνίδια.

Γ) Ισπανική: Θεωρία + 55 επεξηγηματικά παιχνίδια + 266 παιχνίδια από κορυφαίους παίχτες.

Δ) Η διάσπαση: 63 επεξηγηματικά παιχνίδια.

Σύνολο = 538 παιχνίδια!




Φωτογραφία από την παρουσίαση παιχνιδιών στο πρακτικό μέρος.


Συμπέρασμα:

Θα δημιουργήσετε ένα πολύ ισχυρό ρεπερτόριο ανοιγμάτων.
Θα χρειαστείτε λίγο χρόνο για να το εμπεδώσετε.
Θα θυμάστε πολύ καλά τις ιδέες και τις βαριάντες.
Όλα είναι οργανωμένα σε βάσεις δεδομένων *.pgn ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτό το ρεπερτόριο σε πραγματικές παρτίδες, αγώνες και τουρνουά.
Θα μπορείτε να χτίσετε πάνω σε αυτό το ρεπερτόριο. Οι βάσεις δεδομένων είναι έτσι φτιαγμένες ώστε να σας επιτρέπουν να προσθέσετε τα δικά σας παιχνίδια και να εμβαθύνετε τις γνώσεις σας.

Μπορείτε να μάθετε μέσα σε λίγες μέρες όσα οι άλλοι δεν μαθαίνουν σε χρόνια!



Εικόνα από το πρακτικό μέρος της σειράς μαθημάτων.

Αρπάξτε τώρα την ευκαιρία και αποκτείστε τη σειρά μαθημάτων «ρεπερτόριο ανοιγμάτων 1.ε4-ε5»! Στείλτε μας ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε




Bonus!


Πονηρό ρεπερτόριο για νίκη

Επιπλέον θα πάρετε ένα πονηρό (πιο επιθετικό ρεπερτόριο), το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κερδίσετε πιο αδύνατους ή πιο ισχυρούς αντιπάλους. Θα μάθετε πώς μπορείτε να περιπλέξετε τη θέση και να αιφνιδιάσετε τον αντίπαλό σας.

Τυπικά φινάλε

Εκτός από το άνοιγμα και το μέσο, είναι καλό να έχουμε και μερικές γνώσεις για τα τυπικά φινάλε που προκύπτουν στο τελευταίο στάδιο της παρτίδας.

Καινοτομίες

Τέλος θα αποκτήσετε μια συλλογή από καινοτομίες που έχουν παιχτεί στο παρελθόν καθώς και τους τρόπους – τις τεχνικές – με τις οποίες μπορούμε να βρίσκουμε τις δικές μας καινοτομίες.



Σημείωση: Όλα τα μαθήματα συνοδεύονται από χαρακτηριστικές παρτίδες για να εμπεδώσετε καλύτερα τις ιδέες που παρουσιάζονται.



Τεχνικές πληροφορίες



·                                
Θα πάρετε όλα τα προγράμματα που είναι απαραίτητα για τη χρησιμοποίηση της σειράς μαθημάτων. Έτσι θα είστε σε θέση να ανοίξετε τη σειρά μαθημάτων και να την χρησιμοποιήσετε κατάλληλα.
             Η σειρά μαθημάτων λειτουργεί μόνο σε windows.
·                               
  Η διάρκεια των τηλεοπτικών μαθημάτων είναι 107 λεπτά.
·                                
 
  Θα πάρετε τα μαθήματα σε μορφή κειμένου και αρχεία σε μορφή *.pgn ( αρχείο παιχνιδιών). Εάν προτιμάτε να διαβάσετε από το παρακολουθείτε βίντεο, μπορείτε να το κάνετε εύκολα.
 
    Εάν αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε τεχνικά προβλήματα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο e-mail chessmaster917@yahoo.gr για να σας




Έτσι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για σας. Σας δίνω πλήρη εγγύηση της επιτυχίας σας. Εάν δεν έχετε καμία πρόοδο στο σκάκι, θα σας επιστρέψω ολόκληρο το ποσό.

Το  «ρεπερτόριο ανοιγμάτων 1.ε4-ε5» περιέχει:


Μαθήματα σε βίντεο

Κείμενα με τα μαθήματα από τα βίντεο (για εκτύπωση).


Κείμενα από το πρακτικό μέρος (για εκτύπωση).


Επεξηγηματικά παιχνίδια

Μπόνους – συστήματα

Τυπικά φινάλε

Ένα πλήρες και ισχυρό ρεπερτόριο ανοιγμάτων ενάντια στην πρώτη κίνηση των λευκών 1.ε4.



Δεν υπάρχουν σχόλια: