Social Icons

Πρωτάθλημα Αιγαίου


Πρωταγωνιστές οι νέοι στο Πρωτάθλημα Αιγαίου

Ο 19χρονος Νίκος Γαλόπουλος και ο 20χρονος Επαμινώνδας Κουρούσης προηγούνται με 4 βαθμούς σε ισάριθμους αγώνες στο Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου «Ίκαρος 2012». Ακολουθούν με 3,5 βαθμούς ο 20χρονος Ούγγρος γκραν μετρ Πήτερ Προχάσκα, ο Φιλανδός διεθνής μετρ Μίικα Μάκι-Ουούρο, ο Ουκρανός διεθνής μετρ Ίγκορ Νέστερ, η γκραν μετρ γυναικών Άννα-Μαρία Μπότσαρη, οι μετρ ΦΙΝΤΕ Στάθης Γαζής και Σωτήρης Μαλικέντζος (20 ετών), οι ομοσπονδιακοί μετρ Κλεάνθης Βαφειάδης, Γιώργος Νικολάου, Σταύρος Λαζαρίδης και ο Ικαριώτης υποψήφιος μετρ Αλέξανδρος Κουκουφίκης.

Νέους και νέες έως 20 ετών συναντάμε και στις επόμενες βαθμολογικές ομάδες, κάτι απολύτως φυσικό αφού φέτος, για πρώτη φορά στην τριακονταετή ιστορία των εκδηλώσεων «Ίκαρος», το ποσοστό των σκακιστών και σκακιστριών έως 20 ετών υπερβαίνει το 50% (68, σε σύνολο 134 παικτών). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμμετοχή της εξάχρονης Σοφίας Γεωργίτση και του εξάχρονου Φιλανδού Τούουρε Μάκι-Ουούρο, καθώς και άλλων 8 παιδιών ηλικίας έως 10 ετών!

Οι αφανείς εργάτες

Τα ονόματα των 134 παικτών που αγωνίζονται φέτος στην Ικαρία αναρτώνται καθημερινά, με πλήρη στοιχεία, στην ιστοσελίδα http://www.chess-results.com/tnr76782.aspx?lan=1. Κάθε επιτυχημένη διοργάνωση, όπως αποδεικνύεται και η φετινή, στηρίζεται σε μία ομάδα άξιων ανθρώπων, οι οποίοι εργάζονται αθόρυβα και δημιουργικά. Πρόκειται για τους διευθυντές αγώνων Μιχάλη Βένιο και Δημήτρη Σκυριανόγου, για τους διαιτητές Οδυσσέα Βαζελάκη, Άντρα Τσίμινα, Ευγενία Ζευγίτη, Κώστα Χαλιορή, Περικλή Γερόπαπα και Μιχάλη Κεραμιώτη, για το γραμματειακό δίδυμο Δημήτρη Καπαγιαννίδη και Άτζελα Σιάκα, καθώς και για την Επιτροπή Ενστάσεων που απαρτίζεται από τον Νίκο Ορνιθόπουλο, τον Πήτερ Προχάσκα και την Μαριάννα Παγκαλή. Πολύτιμη, ιδιαίτερα στον προγραμματισμό της διοργάνωσης, ήταν η συμβολή του Δημήτρη Σωτηρόπουλου (http://www.moebius.gr/), ο οποίος, εκτός των πρωτοποριακών του προτάσεων, σχεδίασε αφιλοκερδώς την αφίσα των αγώνων, τις μπλούζες της φετινής διοργάνωσης και το σήμα  του Σ.Ο. Ικαρίας.
Οι εκδηλώσεις «Ίκαρος 2012» στηρίχθηκαν από την ΑΝΕΚ (http://www.anek.gr/),  από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (http://www.chessfed.net/), τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ιωάννης Μελάς», τον Πανελλήνιο Γ.Σ. (ο έφορος του σκακιστικού τμήματος Πέτρος Κολυβάς παραμένει εδώ και δεκαετίες ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές των ικαριακών σκακιστικών δραστηριοτήτων), καθώς και από αρκετούς ακόμα ανθρώπους του σκακιστικού χώρου.
Η πιο σημαντική στήριξη προσφέρθηκε πάλι από τον Δήμο Ικαρίας (http://www.dimosikarias.gr/index.php) με υλικά μέσα, αλλά και με το διαρκές ενδιαφέρον του δήμαρχου Χρήστου Σταυρινάδη, των αντιδημάρχων Αλέξανδρου Σκάρου και Γιώργου Κρητικού, του υπεύθυνου Πολιτιστικών και Αθλητικών Εκδηλώσεων Στράτου Λακιού και ενός πολύτιμου συνδετικού κρίκου μεταξύ Δήμου, Π.Σ. «Ι. Μελάς» και Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας, την Μαρία Κυπραίου.    

Λεζάντα φωτογραφίας: Ιδιαίτερα εμφανής η παρουσία παιδιών στον φετινό «Ίκαρο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: