Social Icons

Σχολικό Πρωτάθλήμα Δυτικής Ελλάδας 2012


Λίγες μέρες έμεινε για το μεγάλο σχολικό πρωτάθλημα που θα γίνει στο κλειστό γυμναστήριο στην Ηγουμενίτσα!


Για ξενοδοχείο: μπορείτε να επισκεφθείτε το Τζολύ.   Ο κ. Αποστολάτος από Κεφαλονιά θα μείνει εκεί. Το μονόκλινο έχει 35 ευρώ, το 45 έχει το δίκλινο και 55 το τρίκλινο. Εάν πάτε πολλοί μπορούμε να ζητήσουμε κάποια επιπλέον έκπτωση.

Εάν κάποιος από τους προπονητές μπορεί να εγγυηθεί ότι σπουδάζουν τα παιδιά σε σχολείο της περιοχής Τ.Ε.Σ.Σ.Δ.Ε. δεν χρειάζεται να φέρετε κάποια βεβαίωση. Οι νικητές – όσοι προκριθούν-, κατά πάσα, πιθανότητα θα πρέπει να προσκομίσουν ένα έγγραφο από το σχολείο τους για να μπορούν να συμμετέχουν στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα.

Μπορούν να συμμετέχουν πολλές ομάδες από ένα σχολείο! Θα είναι χαρά μας να παίξετε σκάκι και να περάσετε καλά!

Ο χώρος αγώνων είναι προσβάσιμος από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Από εδώ μπορείτε να δείτε που ακριβώς είναι το γυμναστήριο. Αριστερά είναι το λιμάνι και δεξιά είναι το γυμναστήριο.

Το πρωτάθλημα δηωργανώνει ο Δήμος Ηγουμενίτσας, Σ.Ο.Θ. και Σ.Π.Ζ.Κ., Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας

Ακολουθεί η προκήρυξη

ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Τ. Ε .Σ. Σ. Δυτικής Ελλάδας 2012
  

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

 Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδος προκηρύσσουν το ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΣΣΔΕ  2012. Το Πρωτάθλημα αποτελεί την Προκριματική Φάση για το 24ο Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα και το 10ο Πανελλήνιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα για το 2012.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

Τους αγώνες διοργανώνουν ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ο Σκακιστικός Όμιλος Ηγουμενίτσας και ο Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Ηγουμενίτσα το Σάββατο 03-03-12 και ώρα 10.30 ( Ομαδικό Τουρνουά ) και την Κυριακή 04-03-12 και ώρα 10.30 ( Ατομικό Τουρνουά ).

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στο ατομικό πρωτάθλημα έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών που ανήκουν στην ΤΕΣΣΔΕ. Οι μαθητές και μαθήτριες συμμετέχουν υποχρεωτικά στο πρωτάθλημα της Ένωσης ή της Τοπικής Επιτροπής στην οποία ανήκει το σχολείο τους.
Στο ομαδικό πρωτάθλημα δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών που ανήκουν στην ΤΕΣΣΔΕ, με 4μελείς ομάδες. Επιτρέπεται η συμμετοχή και 2ης ομάδας από το ίδιο σχολείο (Δημοτικό, Γυμνάσιο ή Λύκειο).

ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ:

Οι θέσεις πρόκρισης των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών καθορίζονται από την ΕΣΟ σύμφωνα με τον επόμενο πίνακα:

ΕΝΩΣΕΙΣ – ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ
ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ
ΑΝΑ ΤΑΞΗ
ΣΥΝΟΛΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ-ΓΥΜΝΑΣΙΑ-ΛΥΚΕΙΑ
Τ.Τ.Ε.Σ.Σ.Δ.ΕΛΛΑΔΑΣ
25
8
3
33
6

 Άρα για τους Πανελλήνιους Αγώνες προκρίνονται :

Ατομικό Πρωτάθλημα :

 Οι δύο πρώτοι της τελικής κατάταξης από κάθε τάξη καθώς και το πρώτο κορίτσι. ( Αν υπάρχει κορίτσι στους 2 πρώτους τότε προκρίνεται ο τρίτος της γενικής κατάταξης ).
Οι ατομικές προκρίσεις είναι υποχρεωτικά ανά τάξη έτσι ώστε να μην υπάρξουν δυσανάλογες συμμετοχές ανά κατηγορία.  
Η ΕΣΟ θα ασκήσει έλεγχο στις δηλώσεις συμμετοχής των ενώσεων – τ.επιτροπών και δεν θα γίνει δεκτή καμία υπέρβαση στον αριθμό των προκρίσεων ανά τάξη.
Δικαιούνται επίσης συμμετοχή στην Τελική Φάση και όσοι δεν προκρίθηκαν στο ατομικό, αλλά αγωνίστηκαν στα προκριματικά ομαδικά, προκρίθηκαν με την ομάδα του σχολείου τους και έλαβαν μέρος στο 9ο Πανελλήνιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα. Διευκρινίζεται  ότι η παραπάνω ρύθμιση αφορά αποκλειστικά όσους δεν έχουν προκριθεί στο ατομικό πρωτάθλημα.

Ομαδικό πρωτάθλημα :

Προκρίνονται 6 ομάδες και είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τουλάχιστον 1 ομάδας από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης (Δημοτικά, Γυμνάσια ή Λύκεια).
Η ΕΣΟ μπορεί να δώσει ένα μικρό αριθμό επιπλέον προκρίσεων σε περιοχές που έχουν λίγες θέσεις αλλά διεξάχθηκαν προκριματικά με μεγάλο αριθμό συμμετοχών (απόφαση ΔΣ 2.12.2008).

ΣΥΣΤΗΜΑ  ΑΓΩΝΩΝ:

Α) ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους: 1 όμιλος Πρωτοβάθμιας (Δημοτικά) και  ένας όμιλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ( Γυμνάσια, Λύκεια ) με Ελβετικό σύστημα 5 γύρων. Προϋπόθεση για τη δημιουργία ομίλου Λυκείων είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 6 ομάδων ( πουλ 5 γύρων ). Σε αντίθετη περίπτωση και με απόφαση  του Διευθυντή Αγώνων και του Επικεφαλής Διαιτητή θα γίνει ενιαίος όμιλος για Γυμνάσια και Λύκεια (σε αυτή την περίπτωση θα ισχύσει ξεχωριστή κατάταξη και βραβεύσεις).  Ο Διευθυντής των Αγώνων σε συνεννόηση με τον Επικεφαλής Διαιτητή μπορεί να αλλάξει το σύστημα των αγώνων ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετοχών.

Β) ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε ομίλους κατά τάξη και θα αγωνιστούν με Ελβετικό σύστημα 5 γύρων. Η αρχική κατάταξη στους ομίλους θα γίνει με αλφαβητική σειρά για τα Νηπιαγωγεία και τις τάξεις του Δημοτικού. Για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα αποφασίσει ο Επικεφαλής Διαιτητής αν θα γίνει σύμφωνα με τα εθνικά ΕΛΟ ανάλογα με τις συμμετοχές. Στην περίπτωση αυτή, η αρχική κατάταξη θα γίνει σύμφωνα με τα εθνικά ΕΛΟ της 1.1.2011 (με την προϋπόθεση ότι ο μαθητής-τρια έχει ΕΛΟ μεγαλύτερο ή ίσο του 1040, αλλιώς και πάλι αλφαβητικά).
 Σε περίπτωση μικρού αριθμού συμμετεχόντων μπορεί να διεξαχθούν λιγότεροι γύροι ή και τουρνουά πουλ. Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 11 κατηγορίες: 

1.
Μαθητές-Μαθήτριες
Νηπιαγωγείων
2.
Μαθητές-Μαθήτριες
Α’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
3.
Μαθητές-Μαθήτριες
Β’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
4.
Μαθητές-Μαθήτριες
Γ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
5.
Μαθητές-Μαθήτριες
Δ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
6.
Μαθητές-Μαθήτριες
Ε’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
7.
Μαθητές-Μαθήτριες
ΣΤ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
8.
Μαθητές-Μαθήτριες
Α’ Γυμνασίου
9.
Μαθητές-Μαθήτριες
Β’ Γυμνασίου
10.
Μαθητές-Μαθήτριες
Γ’ Γυμνασίου
11.
Μαθητές-Μαθήτριες
Λυκείων


ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ:

Οι αγώνες στο Ομαδικό Πρωτάθλημα και στο Ατομικό Πρωτάθλημα θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης για κάθε αθλητή, 15 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας (Η Διεύθυνση των αγώνων και ο Επικεφαλής Διαιτητής μπορούν να αποφασίσουν τη μη χρησιμοποίηση ρολογιών σε μικρές τάξεις.) 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΩΝΩΝ:

Σάββατο 03/03 ώρα : 10.30 - 14.00 (Ομαδικό Τουρνουά)
Κυριακή 04/03 ώρα : 10.30 - 14.30 (Ατομικό Τουρνουά), 14.30 Τελετή Λήξης.
 Η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών για το Ομαδικό Πρωτάθλημα θα γίνει το Σάββατο 3 Μαρτίου, ώρα 10.00 και για το Ατομικό Πρωτάθλημα την Κυριακή 3 Μαρτίου, ώρα 10.00, με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων.

ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:

Θα ισχύσουν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:
Α) Για το ομαδικό πρωτάθλημα: Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια κατάταξης των ομάδων είναι κατά σειρά :
   
    (α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων ( βαθμοί, πόντοι, εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους ).
    (β). Το σύνολο των πόντων σε όλους τους αγώνες.
    (γ). Το σύνολο των πόντων κατά σειρά στη 1η σκακιέρα, στη 2η, κ.ο.κ

Β) Για το ατομικό πρωτάθλημα:
    
Για ελβετικό σύστημα
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων).
(γ). Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
(δ). Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).

Για κυκλικό σύστημα (round robin)

(α). Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
(β). Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
(γ). Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων (τα μεταξύ τους αποτελέσματα)..


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ.

 Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο κ. Μαρτίνης Δονάτος και Επικεφαλής Διαιτητής ο κ. Νίκος Σκιαδόπουλος και ο κ. Δερέκας Γιάννης, όπως ορίστηκε από την Τ.Ε.Δ ΤΕΣΣΔΕ.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

Αναμνηστικά διπλώματα θα πάρουν όλοι οι μαθητές που θα αγωνισθούν. Στο Ομαδικό πρωτάθλημα, κύπελλα θα πάρουν οι τρεις πρώτες ομάδες και μετάλλια όλοι οι αθλητές των τριών πρώτων ομάδων. Στο Ατομικό πρωτάθλημα, κύπελλο και μετάλλιο θα πάρει ο 1ος νικητής και μετάλλια ο 2ος και 3ος . Το 1ο κορίτσι θα πάρει επίσης μετάλλιο. Ο νικητής κάθε τάξης ανακηρύσσεται Πρωταθλητής Δ.  Ελλάδας ( το 1ο κορίτσι ανά τάξη ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια Ελλάδας ).


ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

Η σύνθεση των ομάδων θα είναι 4μελής (+2 αναπληρωματικοί) με υποχρεωτική συμμετοχή 1 τουλάχιστον κοριτσιού στην 4η σκακιέρα. Οι ομάδες με την έναρξη των αγώνων θα δηλώσουν τη βασική σύνθεσή τους (αποτελούμενη από 4 μέλη και 2 αναπληρωματικά),με μοναδικό περιορισμό τη συμμετοχή μαθήτριας στην 4η σκακιέρα. Η σειρά των σκακιέρων στη βασική σύνθεση δεν αλλάζει και ισχύει για όλο το πρωτάθλημα.
Κάθε σχολική ομάδα υποχρεούται να προσκομίσει, πριν την έναρξη των αγώνων, στον επικεφαλής διαιτητή, βεβαίωση του σχολείου ότι όλα τα μέλη της είναι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Μέχρι την Παρασκευή 2/3

  • Στον τοπικό σκακιστικό Σύλλογο
  • Στον Άγγελο Καίσαρη τηλ. 6973489528, email : chessmaster917@yahoo.gr
  • Στον κ. Μάνο Ναθαναήλ τηλ. 6944641750
  • Στον κ. Δημήτρη Κολυτά τηλ. 6989811912

ΓΕΝΙΚΑ:

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΣΣΔΕ
Νίκος Σκιαδόπουλος

1 σχόλιο:

Mr Ren Au Tour είπε...

to protathlima dytikis ellados kjeri kanenas pote ginete??