Social Icons

Τουρνουά διεκδικητών 2012


Ανακοινώθηκε ο νέος κύκλος για το τουρνουά των διεκδικητών! Σε αυτό θα συμμετέχουν μεγάλα ονόματα αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι θα συμμετέχει και ο Κάρλσεν. Ο Νορβηγός σκακιστής πίεζε την FIDE να αλλάξει το σύστημα αγώνων σε ένα τουρνουά roun robinn, δηλαδή να παίξουν όλοι με όλους από δύο φορές. Η FIDE γενικά βάζει δύσκολα «νερό στο κρασί της».
Οι πιο παλιοί θα θυμάστε την περίφημη διαφωνία που είχε με τον Ρ. Φίσερ. Ο Αμερικανός σκακιστής ζητούσε να μπει μια επιπλέον προσθήκη χρόνου για κάθε κίνηση. Η FIDE αρνούνταν πρισματικά και τελικά ο Φίσερ δεν υπερασπίστηκε τον τίτλο του για το Π.Π. Η ειρωνεία είναι ότι αμέσως μετά την αποχώρηση του Φίσερ δέχτηκε το αίτημα του και το σύστημα αυτό έχει καθιερωθεί μέχρι και σήμερα. Η διαμάχη με τον Κάρλσεν έχει κρατήσει περίπου δύο χρόνια και είναι πραγματικά εξαιρετικά άσχημο για όλους εμάς να μην βλέπουμε ένας από τους κορυφαίους παίχτες του κόσμου να αγωνίζεται.
Εν συντομία στο τουρνουά διεκδικητών που θα ξεκινήσει στις 23 Οκτωβρίου 2012, στο Λονδίνο, θα παίξουν οι Κάρλσεν, Αρονιάν, Κράμνικ, Ραντζάμποβ, Ιβαντσούκ Γκρίσουν, Σβίλτερ και ο ηττημένος από το προσεχές Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δηλαδή ο Ανάντ ή ο Γκέλφαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: