Social Icons

Carlsen vs world

Όπως είδατε και πιο κάτω δημοσιεύσαμε το παιχνίδι σχεδόν αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε. Ο Μακρούς Κάρλσεν επικράτησε σχετικά εύκολα ενάντιων όλου του κόσμου, κερδίζοντας ακόμη περισσότερες θετικές εντυπώσεις και παγιώνοντας το γεγονός ότι ανήκει στους κορυφαίους σκακιστές.
Μέσα από τους κύκλους των υποψήφιων και τα προκριματικά για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο Μάγκνους, θα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί για το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2012. Μπορεί οι Μάγια να πιστεύουν ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου, όμως παρά πολύ είναι αυτοί που πιστεύουν ότι θα είναι μια νέα αρχή για τον Μάγκνους. Μια νέα αρχή στην σκακιστική ιστορία, ως παγκόσμιο πρωταθλητή!
Ολόκληρο το στήσιμο του παιχνιδιού ήτανε πολύ καλό και σίγουρα έγινε μια παρά πολύ καλή δουλεία για την προώθηση του σκακιού. Ο θρυλικός Γκάρι Κασπάροβ δεν χάνει τέτοιες ευκαιρίες και ήτανε παρόν απτήν αρχή εκεί. Ήτανε παρά πολύ ευχάριστο να τον ακούμε να σχολιάζει ζωντανά το παιχνίδι μαζί με τον GM Άσλευ. Ο χρόνος σκέψης ήτανε πολύ γρήγορος, ένα λεπτό για κάθε κίνηση, και αυτό κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου από την πρώτη μέχρι την τελευταία κίνηση. Επίσης πολύ θετική ήτανε η ζωντανή μετάδοση μέσο κάμερας του Μάγκνους Κάρλσεν και οι αντιδράσεις τους.
Το θετικά από την μεριά του Κάρλσεν ήτανε ότι έπαιζε μόνος του και μπορούσε πολύ πιο εύκολα να ακολουθήσει ένα σχέδιο από την αρχή μέχρι το τέλος του. Από την άλλη πλευρά επειδή ο κόσμος ψήφιζε τις κινήσεις και υπήρχαν τρεις διαφορετικές προτάσεις, υπήρχε μια σύγχυση για την γενικότερη στρατηγική και τα σχέδια που θα ακολουθούσαν τα μαύρα.

Τα θετικά από την μεριά της μεικτής κόσμου ήτανε ότι αν ο Κάρλσεν έκανε κάποιο λάθος, σε οποιοδήποτε σημείο της παρτίδας δεν θα του δίνονταν η ευκαιρία να επανορθώσει, διότι οι αποφατικές απαντήσεις από τους τρεις GM μαζί με την βοήθεια του κόσμου δεν θα άφηναν περιθώρια αμφισβήτησης.
Σας παρουσιάζουμε ξανά το παιχνίδι, από την σκοπιά του μαύρου, με σχόλια και τις κρίσιμες στιγμές που έγιναν τα αποφασιστικά λάθη.


Play online chess


Αν και μας άφησε μια δυσάρεστη εμπειρία η ήττα, θα θέλαμε μια ρεβάνς και θα θέλαμε να βλέπουμε κι άλλες τέτοιες διοργανώσεις στο μέλλον.

Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: