Social Icons

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2010-11

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ! Ο Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας με την συμπαράσταση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, προωθώντας τις δραστηριότητες του που ενισχύουν τη διάδοση του σχολικού σκακιού, διοργανώνουν κατά το σχολικό έτος 2010-2011 τις μαζικότερες σκακιστικές εκδηλώσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στο Νομό της Κέρκυρας!


Οι εκδηλώσεις θα κινηθούν σε δύο άξονες: τους ατομικούς αγώνες σε όλα τα σχολεία α΄βάθμιας και β’βάθμιας εκπαίδευσης του νησιού και τα μαθήματα σκακιού στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου στο Δημοτικό Θέατρο. Οι αγώνες βασίζονται στο άκρως επιτυχημένο Βρετανικό πρότυπο (όπου ξεκίνησε ως τοπική εκδήλωση και φέτος συγκέντρωσε 75.000 συμμετοχές σε όλη τη χώρα) και περιλαμβάνουν:
• Σχολικό ατομικό πρωτάθλημα σε τρεις φάσεις με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων μαθητών Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων από όλο το νησί.
• Η πρώτη φάση θα διεξαχθεί σε κάθε σχολείο με ατομικές συμμετοχές, η δεύτερη και η τρίτη (για όσους προκριθούν)στο Δημοτικό θέατρο.
• Βασικός άξονας είναι η απονομή βραβείων (κονκάρδες με διπλώματα, μετάλλια και κύπελλα) σε όλους τους συμμετέχοντες .(βλ. Προκήρυξη)
• Προβολή στα ΜΜΕ και στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι με τη συμβολή και του Κερκυραίου γκρανμέτρ Σπύρου Σκέμπρη για την ενίσχυση της μαζικότητας του πρωταθλήματος.
• Αξιοποίηση όλων των παραπάνω για προσέλκυση παιδιών στα μαθήματα σκακιού και προώθηση των ταλαντούχων στις ομάδες του συλλόγου.

Ο επίσημος δικτυακός τόπος βρίσκεται εδώ!

τηλ. επικοινωνίας τηλ. 6944641750

Δεν υπάρχουν σχόλια: