Social Icons

Ο ΑΡΗΣ παίζει σκάκι!



ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΤΟΥ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Μετά και την έγκριση του σχετικού αιτήματος από το Δ.Σ. της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας στις 21/9/2013, ο Α.Σ. ΑΡΗΣ ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του σκακιστικού του τμήματος και των ακαδημιών που απευθύνονται σε παιδιά –αγόρια και κορίτσια- από 5 έως 13 ετών.

Το σκακιστικό τμήμα στεγάζεται σε ευρύχωρη αίθουσα στο γήπεδο του Αρη, κάτω από τη Θύρα 1. Η είσοδος είναι επί της Παπαναστασίου 154 (γωνία με την οδό Ματθαίου).
Από την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου (5.30’-7.00 μ.μ.) θα μπορεί να υποδέχεται τους φίλους του σκακιού. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας θα ανακοινωθούν σύντομα από την ιστοσελίδα του Α.Σ., όπως και το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και αγώνων.
Εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνουν παρουσιάσεις (με την προβολή βίντεο) σχετικές με την παιδαγωγική και εκπαιδευτική αξία του σκακιού, τους παγκόσμιους πρωταθλητές, τη σχέση σκακιού και ηλεκτρονικών υπολογιστών, το σχολικό σκάκι, κ.ά.
Θεωρείται βέβαιο ότι στον ιστορικό σύλλογο της Θεσσαλονίκης –που σε 6 μήνες συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής- θα προστρέξουν για να εγγραφούν πολλοί Αρειανοί σκακιστές, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου, έτσι ώστε η σκακιστική ομάδα να αποκτήσει άμεσα τη δυναμική και την ποιότητα που ταιριάζουν σ’ έναν πρωταθλητή σύλλογο.
Θα πρέπει να επισημανθεί η ενεργός υποστήριξη -προς το νεοσύστατο τμήμα- της Κοινωνίας Μελών Άρη, ενός μη κερδοσκοπικού σωματείου (με το όραμα για μια ομάδα Λαϊκής Βάσης) που ιδρύθηκε πριν 7 χρόνια, και αριθμεί περισσότερα από 11.400 μέλη – φίλους της ομάδας! Σημειώνεται πως δύο θεμελιώδεις αρχές της Κ.Μ.Α. είναι: η ενδυνάμωση των δεσμών του ΑΡΗ με τους φιλάθλους και την τοπική κοινωνία, και η ανάπτυξη εθελοντισμού και η δημιουργία ομάδων εργασίας για την υποστήριξη του συλλόγου.
Το σκακιστικό τμήμα ξεκινά άμεσα με τη σύσταση ακαδημιών για τα παιδιά. Θα συνεχίσει με τη σύσταση γυναικείου τμήματος, τμήματος φοιτητών και σεμινάρια για τους γονείς των παιδιών των ακαδημιών, έτσι ώστε αυτοί να κατανοούν τους κανονισμούς και να βοηθούν καλύτερα τα παιδιά τους.
Οι παιδικές σκακιστικές ακαδημίες θα παρέχουν προπονήσεις-μαθήματα, δύο φορές την εβδομάδα (4 εκπαιδευτικές ώρες). Τα παιδιά θα αποκτήσουν επίσημο δελτίο αθλητή. Οι ομάδες που θα δημιουργηθούν θα συμμετέχουν στα επίσημα πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, ενώ οι παίκτες θα μπορούν να αγωνίζονται στα ατομικά πρωταθλήματα και τουρνουά.
Τα τμήματα αρχάριων και προχωρημένων θα διαχωριστούν κατά ηλικιακές κατηγορίες. Εγγραφές θα γίνονται έως το τέλος Οκτωβρίου. Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν στις 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν στις αρχές Ιουνίου του 2014 (με διακοπές τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, αφού τότε διεξάγονται τα παιδικά και τα σχολικά πρωταθλήματα).
Για περισσότερες πληροφορίες (& στις ιστοσελίδες www.arisac.gr/sports/individual-sports/skaki  και www.arismembers.gr )  και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Βαγγέλη Βιδάλη, στα τηλέφωνα 6972 906316 και 2313 000860, ο οποίος θα βρίσκεται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, ώρες 5.30-7.00 μ.μ. στην αίθουσα των ακαδημιών για να γνωρίσει τους ενδιαφερόμενους γονείς και τα παιδιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: