Social Icons

Σιμουλτανέ στην Πρέβεζα



Σε σκακιστικό ... μαραθώνιο εξελιχτήκαν οι ανοικτές εκδηλώσεις της Σκακιστικής Ένωσης ΝΙΚΟΠΟΛΗ Πρέβεζας που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Αυγούστου στην πλατεία Ανδρούτσου, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά φέτος, με το σύνθημα «Ελάτε να παίξουμε σκάκι!».

Την πρώτη ημέρα οι λάτρεις του παιχνιδιού είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αγώνα επίδειξης (σιμουλτανέ) καταγράφοντας την πολυπληθέστερη συμμετοχή από κάθε προηγούμενη εκδήλωση. Ο προπονητής σκακιού κος Αντρέας Αθανασιάδης αντιμετώπισε ταυτόχρονα 87 αντίπαλους σε έναν αγώνα που διήρκεσε από τις 7.45 το απόγευμα ως τις 1.50  μετά τα μεσάνυχτα! (2 ήττες – 3 ισοπαλίες)
Την επομένη ημέρα διεξήχθη τουρνουά παρτίδων γρήγορου χρόνου (rapid) σε δυο ομίλους με συμμετοχή περισσότερων από 70 σκακιστές κάθε ηλικίας.
Στον Α΄ όμιλο στον οποίο συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου διακρίθηκαν στα αγόρια οι Μπέτσος Νικόλαος Ευάγγελος από την Πάτρα (1η θέση), Μπόχτης Σωτήρης, Θεοδώρου Χρήστος από τα Ιωάννινα, Τζίμας Οδυσσέας, Βασιλάς Κωνσταντίνος, Πουλάκης Δημήτριος που ισοβάθμησαν στη δεύτερη θέση με 4 βαθμούς, ενώ ακολούθησε ο Κούλης Βασίλης από την Άρτα. Στις κοπέλες διακρίθηκαν οι Μπέλλου Ζωή (1η θέση), Βερυκίου Μαριάννα (2η θέση) και Πατσούκη Ναταλία (3η θέση). Συμμετείχαν συνολικά 48 παίκτες και βραβεύτηκαν με μετάλλια έξι (6) παίκτες.
Στον Β΄ όμιλο στον οποίο συμμετείχαν ενήλικες διακρίθηκαν οι Αντωνιάδης Νικόλαος (1η θέση), Μαρκόπουλος Γεώργιος (2η θέση) και Ροπόκης Δημήτριος (3η θέση).
Τους αγώνες διαιτήτευσαν οι Γεωργάκης Σπυρίδων και Σαμωνάς Κωνσταντίνος.
Χαρακτηριστικό στοιχείο που τονίζει την επιτυχία των φετινών εκδηλώσεων ήταν η συμμετοχή σκακιστών από αρκετά μακρινές περιοχές (Ναύπακτος, Νεοχώρι, Πάτρα, Κοζάνη, Αθήνα κα).
Ιδιαίτερα ευχάριστη για τους διοργανωτές ήταν η ... αδυναμία τους να μαζέψουν τις σκακιέρες μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, επειδή οι θεατές γίνονταν παίκτες με το πέρασμα της ώρας.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Πρέβεζας και το Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας για την παραχώρηση του χώρου και τον ηλεκτροφωτισμό της εκδήλωσης, και τους υποστηρικτές των εκδηλώσεων μας (κατά αλφαβητική σειρά) Αθλητική Ένωση Ποντίων Μελισσίων aroma, Βιβλιοπωλείο Χάρτινο, Διεθνές,  Donald, Ζαπουνίδης, ONIROME Κίτσος, Πάτσης Επιγραφές, σύγχρονο Φροντιστήριο, thermografia.gr, Φυτώριο OASIS.




Δεν υπάρχουν σχόλια: