Social Icons

Καλλιτεχνική περίοδος



«δεν κάνουμε Θέατρο για το Θέατρο, δεν κάνουμε Θέατρο για να ζήσουμε – κάνουμε Θέατρο για να πλουτίσουμε τον ψυχικό μας κόσμο και όλοι μαζί να βοηθήσουμε να αναπτυχθεί ο πολιτισμός στον Τόπο μας…»

Κάρολος Κουν
            -------------------------



            Πράγματι αυτά είναι πολύ όμορφα λόγια και η κεντρική ιδέα του καλλιτεχνικού σωματείου «Οι αθεράπευτοι». Πριν λίγες μέρες έγινα μέλος και βιώνω αυτή την  ιδεολογία καθημερινά. :-)
            Τις τελευτές μέρες έχω γνωρίσει ανθρώπους με πραγματικό πάθος και αφοσίωση γι’ αυτό που κάνουν. Αυτός ο συνδυασμός είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί στις μέρες μας…
            Μπορεί οι επαγγελματίες να έχουν κάποιες ικανότητες, όμως το μεράκι και η αγάπη που μπορούν να μας προσφέρουν οι ερασιτέχνες είναι ανεκτίμητο. Τα λαμπερά κοστούμια, τα μεγαλειώδη σκηνικά και οι ζωντανές ορχήστρες «δεν πιάνουν μια» μπροστά στην καλλιτεχνική έμπνευση και τη δημιουργικότητα των ερασιτεχνών σκακιστών!
            Το πρώτο κίνητρο που έχετε για μας επισκεφθείτε είναι η ιδεολογία των Αθεράπευτων. Το δεύτερο κίνητρο είναι ότι στο κυλικείο υπάρχει μια μόνιμη σκακιέρα. Ελάτε λοιπόν να παίζουμε σκάκι και να γνωρίσετε τη θεατρική και τη μουσική ομάδα. Ο χώρος δραστηριοτήτων βρίσκεται στη Στοά Ορφέα και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 698-198-1067.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα των Αθεράπευτων στο Facebook και πατήστε like! Παρακαλώ πατήστε εδώ.
 


            Ακολουθεί το δελτίο τύπου των Αθεράπευτων.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013, Ιωάννινα

Κάλεσμα για τη νέα καλλιτεχνική περίοδο
από τους «Αθεράπευτους»

Το Καλλιτεχνικό Σωματείο «οι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ» πληροφορεί τους φίλους του, όσους παρακολουθούν τις θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις του και γενικότερα τους συμπολίτες μας ότι πραγματοποίησε τη Γενική του Συνέλευση από την οποία εκλέχτηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής: Πρόεδρος ο Δημήτρης Παππάς (ψυχίατρος – μουσικός), Αντιπρόεδρος η Αγγελική Κουτσοθανάση (χημικός – μουσικός), Γενικός Γραμματέας ο Παναγιώτης Μακρής (φυσικός), Ταμίας ο Θανάσης Κώττης (νοσηλευτής), Ειδική Γραμματέας η Κατερίνα Τσολίγκα (διοικητική υπάλληλος), Βοηθός Ταμία ο Μιχαήλ Παππάς (φοιτητής μαθηματικού) και Έφορος η Σοφία Ζήση (καθηγήτρια αγγλικών).
Με ενθουσιασμό, καθώς και αμείωτο κέφι και μεράκι, τα μέλη του επαναβεβαίωσαν τη θέλησή τους να συνεχίσουν ως “αθεράπευτα” ενεργοί καλλιτέχνες να προσπαθούν να παράγουν έργα υψηλής ποιότητας, αφενός εκφράζοντας και βελτιώνοντας τον εαυτό τους, αφετέρου – και σε συνάρτηση με αυτό – εκφράζοντας παράλληλα και βελτιώνοντας την κοινωνία. Με βασικά στοιχεία της ιδεολογικής τους ταυτότητας την ανεξαρτησία, την ποιότητα, τη διαφορετικότητα, τη συλλογικότητα, τη δημοκρατικότητα, την πολυπολιτισμικότητα και την αφιλοκέρδεια, εμπνέονται από τα λόγια του ανθρώπου που εργάστηκε σκληρά για την ανάπτυξη του Θεάτρου, του Καρόλου Κουν: «δεν κάνουμε Θέατρο για το Θέατρο, δεν κάνουμε Θέατρο για να ζήσουμε – κάνουμε Θέατρο για να πλουτίσουμε τον ψυχικό μας κόσμο και όλοι μαζί να βοηθήσουμε να αναπτυχθεί ο πολιτισμός στον Τόπο μας…»
Η Θεατρική του Ομάδα, που εργάζεται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 9μ.μ. έως τις 1 και η Μουσική του Ομάδα (“Τραγουδάμε για ν’ αγαπιόμαστε”), που εργάζεται τις ίδιες μέρες από τις 8μ.μ. έως τις 9μ.μ., δέχονται νέα μέλη που ενστερνίζονται τις παραπάνω ιδέες και θέλουν να εκφραστούν μέσα από την Τέχνη. Η μηνιαία συνδρομή για όλους είναι 5€. Επίσης, με ετήσια συνδρομή 60€, μπορεί ο οποιοσδήποτε το επιθυμεί να γίνει μέλος της Λέσχης Φίλων του, ενισχύοντας οικονομικά το Σωματείο και έχοντας, παράλληλα, το δικαίωμα να παρακολουθεί δωρεάν όλες τις θεατρικές και μουσικές του παραστάσεις.
Με ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα, άρχισαν επίσης και οι Ομάδες Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά και εφήβους, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Παππά. Η μηνιαία συνδρομή, για την κάλυψη των πάσης φύσεως εξόδων, είναι 20€ (με περαιτέρω διευκολύνσεις για αδέλφια).
Ο χώρος δραστηριοτήτων βρίσκεται στη Στοά Ορφέα και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 698-198-1067.
Τέλος, το αυτοδημιούργητο και αυτοσυντηρούμενο Καλλιτεχνικό Σωματείο «οι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ» εύχεται, σε όλους όσους μοχθούν για την Τέχνη, η νέα καλλιτεχνική περίοδος να είναι ακόμα πιο δημιουργική και πιστεύει ότι ο Πολιτισμός είναι η σπουδαιότερης σημασίας απάντηση, που μπορούμε να δώσουμε, στα προβλήματα που περνάει ο Τόπος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: