Social Icons

Τρομερά ενοχλημένος…



Και πώς να μην είναι ενοχλημένος και έκπληκτος όταν η FIDE παίρνει αποφάσεις χωρίς να ρωτήσει κανέναν και χωρίς να ζυγίσει προσεκτικά τις επιλογές της…
Φέτος το Νοέμβριο θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ζωντανά το ματς Ανάντ – Κάρλσεν για την ανάδειξη του πρωταθλητή, το οποίο θα γίνει στην Ινδία. Όμως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκακιού θα πρέπει κανονικά να γίνεται σε ουδέτερο έδαφος.

Θα μπορέσει άραγε ο Ανάντ να διατηρήσει τον τίτλο του ή ο νεαρός Νορβηγός θα του αρπάξει το στέμμα; Όλα δείχνουν πάντως ότι ο Κάρλσεν είναι ασταμάτητος και έχει πολύ ισχυρά κίνητρα για να προετοιμαστεί και να παλέψει για τον τίτλο.
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του νεαρού, πατώντας εδώ.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Γιατί "το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκακιού θα πρέπει κανονικά να γίνεται σε ουδέτερο έδαφος"; Με το ίδιο σκεπτικό το Mundial να μη γίνει στη Βραζιλία, να γίνει σε καμιά χώρα όπως το Κιρζιστάν ας πούμε, χωρίς φυσικά να έχει δικαίωμα συμμετοχής η ομάδα των διοργανωτών! Θέλω να πω ότι η ουδετερότητα δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για την επιλογή του μέρους. Αν το Chennai συμμετείχε κανονικά σε bidding και το κέρδιζε, ο Carlsen δεν θα έλεγε (και δε θα μπορούσε να πει) λέξη. Η FIDE είχε κλείσει την Ινδία με αυτά τα λεφτά πολύ πριν μαθευτεί ποιος θα είναι αντίπαλος του Ινδού. Αν νικούσε ο Kramnik (στο τσακ) θα γκρίνιαζε και θα γινόταν αυτός ο ντόρος; Μπαα!
Ο νορβηγός πιτσιρικάς προέκυψε προσοδοφόρος αλλά και ντίβα. Ας το πάρει πρώτα και μετά ας το παίξει Bobby και Gary, που αμφότεροι τα σπάσαν με τη FIDE. Διαφορετικά, η ιστορία θα τον ξεχάσει όσο και να διαμαρτύρεται...