Social Icons

Ατομικό Πρωτάθλημα Τ.Ε.Σ.Σ.Δ.Ε 2013Η σελίδα της ΤΕΣΣΔΕ στο facebook βρίσκεται εδώ. Μπορείτε να γραφτείτε, για να λαμβάνεται έγκαιρα τις ειδοποιήσεις – ενημερώσεις.


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Η Τοπική Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας προκηρύσσει το Ατομικό Πρωτάθλημα Τ.Ε.Σ.Σ.Δ.Ε 2013 για σκακιστές και σκακίστριες σωματείων που ανήκουν στη δύναμη της.
1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι σκακιστές και σκακίστριες που ανήκουν σε σωματεία της Τ.Ε.Σ.Σ.Δ.Ε. Για τη συμμετοχή απαιτείται έγκυρο Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας της ΕΣΟ.
2. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δηλώσεις Συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν έως και την Παρασκευή 14/6 στα τηλέφωνα 6944641750, 6989456992. ή ηλεκτρονικά στο manosnat@gmail.com
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 1.30 του κανονισμού αγώνων για σκακιστή-τρια που θα αποχωρήσει αδικαιολόγητα από το πρωτάθλημα ή θα παρακωλύσει την ομαλή διεξαγωγή του, η ΤΕΣΣΔΕ θα αποκλείσει τη συμμετοχή του-της από το επόμενο πρωτάθλημα που έχει δικαίωμα να αγωνιστεί.
3. ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ
Ο Πρωταθλητής προκρίνεται στην τελική φάση του Ανοικτού Πρωταθλήματος Ελλάδας 2013.
4. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Το σύστημα των αγώνων είναι ελβετικό 6 γύρων
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα γενική οδηγία της ΚΕΔ (αρ. 03/2009), ο αρχικός κατάλογος κατάταξης των συμμετεχόντων για τις ανάγκες της κλήρωσης, γίνεται με πρώτο κριτήριο το διεθνές ΕΛΟ – τίτλο και με δεύτερο κριτήριο το Εθνικό ΕΛΟ – τίτλο και στην συνέχεια αλφαβητικά με λατινικούς χαρακτήρες.
5. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε παίκτη, 90 λεπτά και επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο παίκτης, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.
Σκακιστής – σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 30 λεπτών από την έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται. (άρθρο 6.6 FIDE Laws of Chess).
6. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Ως Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο Αλέξανδρος Κόσκορος και Διαιτητής ο Γιάννης Παπαγεωργίου
7. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
Σε περίπτωση ισοβαθμίας ακολουθούνται κριτήρια που προβλέπονται από τον Κανονισμό Αγώνων. Συγκεκριμένα, όλες οι θέσεις καθορίζονται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:
α) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβαθμούντων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
β) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
γ)Αριθμός νικών με τα μαύρα
δ) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων εξαιρουμένου του χαμηλότερου)
ε) Το κριτήριο Μπούχολτζ(βαθμοί αντιπάλων)
στ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
Διευκρινίζεται ότι για τον υπολογισμό του κριτηρίου Μπούχολτζ ή Μπέργκερ θα γίνει εφαρμογή του “virtual opponent”.
Αν μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων, διατηρείται η ισοβαθμία ανάμεσα σε 2 συμμετέχοντες, σε κάποια από τις 3 πρώτες θέσεις, τότε θα γίνει διπλός αγώνας μπαράζ μεταξύ των ισοβαθμούντων (τα χρώματα του 1ου αγώνα καθορίζονται με κλήρωση),με χρόνο σκέψης 5 λεπτά και επαύξηση 3 δευτερολέπτων ανά κίνηση για κάθε σκακιστή.
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα διεξαχθεί αγώνας «ξαφνικού θανάτου», κατά τα πρότυπα των κανονισμών που ισχύουν για το παγκόσμιο κύπελλο της FIDE, με χρόνο σκέψης 5 λεπτά για τα λευκά και 4 λεπτά για τα μαύρα. Μετά την 60η κίνηση υπάρχει επαύξηση 3 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για κάθε σκακιστή. Ο καθορισμός του χρώματος (λευκά ή μαύρα) γίνεται με κλήρωση (ο νικητής της κλήρωσης επιλέγει χρώμα). Αν και αυτός ο αγώνας λήξει ισόπαλος, για την άρση της ισοβαθμίας νικητής ανακηρύσσεται ο σκακιστής-στρια που αγωνίστηκε με τα μαύρα. Αν μετά την εφαρμογή των κριτηρίων α,β και γ προκύψει ισοβαθμία σε οποιαδήποτε άλλη θέση εκτός των 3 πρώτων, οι αθλητές ανακηρύσσονται ισόβαθμοι.
8. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Υποβάλλονται έως και 30 λεπτά μετά τη λήξη του γύρου. Αν το πρόγραμμα προβλέπει δύο αγωνιστικές την ίδια μέρα τότε ή ένσταση ασκείται μέσα σε 15 λεπτά από τη λήξη της εκάστοτε παρτίδας. Υπεύθυνη για την εκδίκαση της ένστασης είναι η Επιτροπή Ενστάσεων των αγώνων που θα ορίσει η ΤΕΣΣΔΕ
Το παράβολο ορίζεται στα 100 € και μπορεί να κατατεθεί στο διευθυντή ή στον επικεφαλής διαιτητή των αγώνων.
9. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν ως εξής: Γύροι 1-3 το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουνίου στην Κέρκυρα στις εγκαταστάσεις του ΣΠΖΚ στο Ν.Λιμάνι Κέρκυρας, και οι γύροι 4-6 το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουνίου. Το Σάββατο θα παίζεται ένας γύρος και την Κυριακή δύο.
10. ΓΕΝΙΚΑ Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.
-Ο-
Πρόεδρος της ΤΕΣΣΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: