Social Icons

Πετυχαίνοντας τους στόχους!



Αυτό που μετράει δεν είναι η επιθυμία σου για να νικήσεις και να πετύχεις. Όλοι έχουν τέτοιες επιθυμίες. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι η αποφασιστικότητά σου να δουλέψεις σκληρά για να εκπληρώσεις την επιθυμία σου να πετύχεις.
(Μανώλης Δουκίδης, Συγγραφέας)


Πριν από μερικές ημέρες κανείς δεν φανταζόταν ότι θα μπορούσαμε να κινητοποιήσουμε τόσο κόσμο ώστε να τον κάνουμε να συμμετέχει σε χειμερινές δραστηριότητες. Και όμως, όχι μόνο τα καταφέραμε, αλλά τους αφήσαμε όλους απόλυτα ευχαριστημένους!
Ο λόγος γίνεται για το δεύτερο τουρνουά «Πύρρος» το οποίο ξεκίνησε στα Ιωάννινα, χθες Κυριακή 7 Οκτωβρίου. Δεν είναι μόνο τα 43 άτομα τα οποία συμμετέχουν στο τουρνουά, αλλά και το γεγονός ότι συμμετέχουν οι ισχυρότεροι παίχτες της Δυτικής Ελλάδας.
Να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά όσους ήρθαν να παίξουν και παράλληλα να ζητήσουμε συγνώμη σε όλους όσους δεν καλέσαμε. Όπως καταλαβαίνετε υπήρχε ένα πρόβλημα χώρου.

Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα, αλλά δεν μπορεί να είναι σκοπός.
(Gustave Flaubert, 1821-1880, Γάλλος συγγραφέας)

Ο σκοπός μας είναι να ικανοποιήσουμε την επιθυμία των παιχτών της Δυτικής Ελλάδας να παίζουν σκάκι. Αυτό θα το πετύχουμε διοργανώνοντας πολλά πρωταθλήματα.
Ο στόχος μας για το επόμενο τουρνουά είναι να συμμετάσχουν περισσότερα από 100 άτομα. Σε περίπου 1 μήνα έρχεται το ομαδικό πρωτάθλημα! Μερικοί έχουν ήδη διαβάσει την προκήρυξη, η οποία θα ανακοινωθεί επίσημα την επόμενη εβδομάδα.

Στο αγωνιστικό μέρος, τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά για τον κ. Φ. Μακρή, ο οποίος κληρώθηκε τη πρώτη φορά με το γιο του και την επόμενη με τον ανιψιό του! Όμως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη μιας και μπορεί να κάνει ένα δυναμικό “come back” -επιστροφή- στους επόμενους γύρους.
Ο Α. Γεωργιάδης τα βρήκε «μπαστούνια» με το νεαρό ταλαντούχο Στρατηγό. Ο νεαρός παίχτης εξαπέλυσε μια σφοδρή επίθεση με τα λευκά κερδίζοντας την βασίλισσα του αντιπάλου του. Όμως όταν έχουμε εξαργυρώσει την επίθεσή μας με υλικό, πρέπει να ξαναφτιάξουμε την επίθεση από την αρχή ή να δώσουμε στα κομμάτια μας κάποιον λόγο ύπαρξης. Ο Σπύρος τελικά έχασε την παρτίδα λόγο έλλειψης εμπειρίας, όμως εάν συνεχίσει σε αυτόν το ρυθμό τα καλά αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να έρθουν.
Οι εκπλήξεις του δεύτερου γύρου, εάν κάποιος μπορεί να τις θεωρήσει εκπλήξεις, ήταν οι νίκες Zioviris, Vovas και Κευσίκογλου, επί του Παππά, Σπιλιάδη και Τσάμη αντίστοιχα.
Τίποτα στο σκάκι δεν είναι τυχαίο. Δυστυχώς ή ευτυχώς η τύχη δεν παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό το παιχνίδι. Ο Ζιό εκτός από το ταλέντο που διαθέτει, συμμετέχει και στα μαθήματα ενήλικων. Φαίνεται ότι τα μαθήματα -και ειδικά αυτά του φινάλε- έπιασαν κάποιον τόπο, και οι φιλοδοξίες του Μιχαήλ για τις πρώτες θέσεις να μοιάζουν θαμπό και μακρινό άπιαστο όνειρο, τουλάχιστον προς το παρόν. :-)
Ο Vovas μπορεί να μην έχει κάνει πολλές επιτυχίες, όμως έχει καλές βάσεις και πολλές γνώσεις. Έχει ασχοληθεί πολύ με τους κλασικούς σκακιστές και αυτό το γεγονός τον κάνει πάντα υπολογίσιμο αντίπαλο.
Η σκληρή δουλειά που κάνει η Πετρούλα τα τελευταία χρόνια με τον προπονητή της, Α. Αθανασιάδη, αρχίζει και φέρνει αποτελέσματα και βαθμούς! Είναι φυσικό επακόλουθο όταν κάποιος δουλεύει πολύ και προσπαθεί αρκετά να έχει ανάλογες επιτυχίες.
Γι’ αυτό το λόγο δεν αποκαλώ εκπλήξεις τα παραπάνω αποτελέσματα. Μπορείτε να δείτε όλα τα αποτελέσματα από εδώ. 

Στο τουρνουά συμμετέχουν αρκετοί σκακιστές και σκακίστριες από την Αχαράβη. Δυστυχώς δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν έως τα Γιάννενα, λόγω δρομολογίων, για να παίξουν και έτσι δεν συμμετείχαν στον πρώτο γύρο. Στο δεύτερο γύρο θα παίξουν μεταξύ τους και θα πρέπει να μας δηλώσουν τα αποτελέσματα μέχρι την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου. Η κλήρωση θα ανακοινωθεί την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου.
Ο τρίτος γύρος θα πραγματοποιηθεί στην Ηγουμενίτσα στις 10:30. Εκείνη την ώρα θα πατηθούν και τα ρολόγια.

Παρακαλώ να γράψετε τα σχόλιά σας, τις εντυπώσεις σας από το τουρνουά, κάποιες ιδέες οι οποίες θα βελτίωναν τις συνθήκες κ.α.

Μπορείτε να μας βρείτε και στο facebook και να γίνετε μέλη στο group μας, πατώντας εδώ.



























































































 

1 σχόλιο:

GeorgiadisAlex είπε...

Παρτίδα Στρατηγός-Γεωργιάδης Αλ. 1ου γύρου:

Η μυχανή ανάλυσης έδειξε καθαρή υπεροχή του λευκού μετά την απώλεια υλικού μου. Η υπεροχή του ήταν εύθραυστη και μπορούσε να την σταθεροποιήσει στις επόμενες δύο κινήσεις, πράγμα που δεν το έκανε. Με αυτόν τον τρόπο μου επιστράφηκε σύντομα κάποιο υλικό και λόγω της ενεργητικής τοποθέτησης των κομματιών μου κέρδισα.