Social Icons

5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Δ.ΕΛΛΑΔΑΣΤο ομαδικό πρωτάθλημα παίδων και κορασίδων θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα, στις 10 και 11 Νοεμβρίου.
Οι αρχηγοί των ομάδων θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή και τη σύνθεση των ομάδων στον κ. Μάνο Ναθαναήλ το συντομότερο δυνατό!

Ακολουθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος:
5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Δ.ΕΛΛΑΔΑΣ

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Η Τοπική Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας σε συνέχεια της προκήρυξης της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας Αριθ. Πρωτ. 91058/09-10-2012 του 5ου Πανελληνίου Ομαδικού Πρωταθλημάτων Παίδων Κορασίδων 2012, προκηρύσσει το Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων Τ.Ε.Σ.Σ.Δ.Ε 2012 για σκακιστές και σκακίστριες μέχρι 16 ετών που έχουν γεννηθεί από την 1/1/1996 και μετά. Οι αγώνες θα διεξαχθουν στην Κέρκυρα 10 και 11 Νοεμβρίου με σύστημα που θα ανακοινωθεί με συμπληρωματική προκήρυξη μετά την οριστικοποίηση του αριθμου των ομάδων που θα πάρουν μέρος. Κατά τα λοιπά ισχύει η προκήρυξη της ΕΣΟ:

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 2 φάσεις:

i. Προκριματικά,Τοπικά Περιφερειακά Πρωταθλήματα με ευθύνη των αντίστοιχων Ενώσεων – Τ.Επιτροπών
ii. Τελική Φάση
Η Τελική Φάση θα διεξαχθεί στην Πάτρα στο ξενοδοχείο Patras Palace (4*) στο χρονικό διάστημα από 15 έως 17 Δεκεμβρίου 2012.

2. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΩΝ
Η σύνθεση των ομάδων είναι εξαμελής. Αναλυτικά:

- 1η σκακιέρα,ένας (1) από την κατηγορία παίδων (κάτω των 16 ετών – γεννημένος από 1/1/1996 και μετά),

- 2η σκακιέρα,ένας (1) από την κατηγορία παμπαίδων (κάτω των 14 ετών – γεννημένος από 1/1/1998 και μετά),

- 3η σκακιέρα,ένας (1) από την κατηγορία παμπαίδων (κάτω των 12 ετών – γεννημένος από 1/1/2000 και μετά),

- 4η σκακιέρα,ένας (1) από την κατηγορία παμπαίδων (κάτω των 10 ετών – γεννημένος από 1/1/2002 και μετά),

- 5η σκακιέρα,μία (1) από την κατηγορία κορασίδων (κάτω των 16 ετών – γεννημένη από 1/1/1996 και μετά) και

- 6η σκακιέρα,μία (1) από την κατηγορία παγκορασίδων (κάτω των 12 ετών – γεννημένη από 1/1/2000 και μετά).

Επιτρέπεται η συμμετοχή 1 κοινοτικού σκακιστή-στριας με την προϋπόθεση ότι κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα. Για την πιστοποίηση του μόνιμου της κατοικίας είναι απαραίτητη η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης (μηνός) ελληνικού σχολείου/σχολής ή ξένου σχολείου που εδρεύει στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που δεν είναι μαθητής-τρια τότε θα πρέπει να προσκομίζεται αντίγραφο φορολογικής δήλωσης των γονέων για το προηγούμενο οικονομικό έτος. Η δήλωση του κοινοτικού θα πρέπει να έχει γίνει πριν την έναρξη των περιφερειακών πρωταθλημάτων των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών και σύμφωνα με τις αντίστοιχες προκηρύξεις.

Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση των κοινοτικών είναι δεσμευτική για όλη τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και ισχύει για όλες τις ομαδικές διοργανώσεις. Σωματεία που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει κοινοτικούς σκακιστές δεν μπορούν να τους αλλάξουν.

Τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας θεωρημένο,το οποίο θα προσκομίζεται στο διαιτητή της συνάντησης πριν την έναρξη του αγώνα. Ο διαιτητής ελέγχει σχολαστικά την εγκυρότητα και πληρότητα του Δ.Α.Τ. και Υγείας κάθε αθλητή. Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών που δεν θα προσκομίσουν έγκυρο Δ.Α.Τ. και Υγείας πριν την έναρξη των αγώνων.

3. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Οι αγώνες στην τελική φάση θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης,για κάθε αντίπαλο,90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον,από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής-στρια,παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης.

Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.

Σκακιστής – σκακίστρια,που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 30 λεπτών από την έναρξη των αγώνων,μηδενίζεται. (άρθρο 6.6 FIDE Laws of Chess).

Απαγορεύονται οι προτάσεις ισοπαλίας σε λιγότερες από 30 κινήσεις (άρθρο 9.1 FIDE Laws of Chess).

4. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σε κάθε συνάντηση η νίκη βαθμολογείται με 2 βαθμούς,η ισοπαλία με 1 βαθμό,και η ήττα με 0 βαθμούς. Η ήττα χωρίς αγώνα τιμωρείται με αφαίρεση ενός βαθμού (-1). Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο,η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε ήττα χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος (-0,5) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκεντρώθηκαν (όχι αρνητικοί πόντοι). Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων που κατακτούν οι σκακιστές των σωματείων. Νίκη χωρίς αγώνα (α.α.) βαθμολογείται με 2 βαθμούς (σύνολο πόντων 5,5-0).

5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία μέλη της Ε.Σ.Ο. Σε κάθε περιοχή με συμπληρωματική προκήρυξη των αρμόδιων Ενώσεων ή Τοπικών Επιτροπών θα καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες (σύστημα αγώνων,πρόγραμμα,λήξη προθεσμιών κλπ) των τοπικών πρωταθλημάτων.

6. ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Ανάλογα με το σύστημα των αγώνων για την τελική κατάταξη χρησιμοποιούνται κατά σειρά τα εξής κριτήρια:

Για ελβετικό:

1. Βαθμοί

2. Το άθροισμα SonnebornBerger που υπολογίζεται ως εξής:οι βαθμοί κάθε αντίπαλου,εξαιρούμενου του αντίπαλου που συγκέντρωσε τους λιγότερους,πολλαπλασιασμένοι επί τον αριθμό των πόντων (σκορ σκακιέρων) που σημείωσε η ομάδα ενάντια στον συγκεκριμένο αντίπαλο. Για τον υπολογισμό του αθροίσματος SonnebornBerger το «bye» και η νίκη χωρίς αγώνα υπολογίζεται ως ισοπαλία της ομάδας με έναν «εικονικό αντίπαλο» (“virtual opponentFIDEHBD.02.14). Στην έναρξη του συγκεκριμένου γύρου ο «εικονικός αντίπαλος» έχει τους ίδιους βαθμούς και πόντους με την ομάδα. Στη συνέχεια προστίθεται το αποτέλεσμα του αγώνα (1 βαθμός και 6 πόντοι για νίκη α.α.,1 βαθμός και 3 πόντοι για το bye και 0 βαθμοί και 0 πόντοι για ήττα α.α.) και για κάθε επόμενο γύρο προστίθεται 1 βαθμός και 3 πόντοι.

3. Άθροισμα πόντων επί συνόλου των αγώνων.

4. Άθροισμα των βαθμών όλων των αντιπάλων εξαιρουμένου του αντίπαλου με τους λιγότερους βαθμούς.

5. Άθροισμα των πόντων των αντιπάλων

6. Άθροισμα των πόντων των αντιπάλων που η ομάδα νίκησε,συν το μισό των πόντων των αντιπάλων με τους οποίους η ομάδα έκανε ισοπαλία

7. Άθροισμα των πόντων των αντιπάλων,μείον του μεγαλύτερου και του μικρότερου αριθμού.

Σε όλες τις περιπτώσεις κερδίζει το μεγαλύτερο σύνολο.

Στη βαθμολογία η ομάδα που παίρνει το “ΒΥΕ”(περίπτωση μονού αριθμού ομάδων) παίρνει 1 βαθμό και 3½ πόντους.

Διευκρινίζεται ότι,ή ποινή της αφαίρεσης 1 βαθμού για την ομάδα που χάνει χωρίς αγώνα (α.α.),εφαρμόζεται στην τελική-συνολική βαθμολογία και δεν επηρεάζει την κλήρωση των ομάδων.

Για κυκλικό σύστημα (πουλ)

Βαθμοί
Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων
Άθροισμα πόντων επί συνόλου των αγώνων που έχουν δώσει οι ομάδες.
Κατά σειρά,οι συνολικοί πόντοι σε όλους τους αγώνες της 1ης σκακιέρας,της 2ης σκακιέρας,της 3ης σκακιέρας,κ.ο.κ..
Αν και μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων έχουμε ξανά ισοβαθμία στην 1η θέση τότε θα γίνει τουρνουά αγώνων νοκ άουτ «ξαφνικού θανάτου» (sudden death game) οι κανόνες του οποίου ορίζονται ως εξής
Αγώνας με χρόνο σκέψης 5 λεπτά ανά σκακιστή (τα χρώματα καθορίζονται με κλήρωση). Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το κριτήριο Βερολίνου:Η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 6 μονάδες,νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 5 μονάδες,νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 4 κ.ο.κ. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψη. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.

7. ΑΝΑΒΟΛΕΣ

Αναβολές κατά αρχήν δεν χορηγούνται,εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων για τις οποίες αποφασίζει η διεύθυνση των αγώνων.

8. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ

Η τελική φάση θα διεξαχθεί με ελβετικό 5 γύρων (σύστημα σκακιστικής ολυμπιάδας) με συμμετοχή 16 ομάδων.

Οι ομάδες που μετέχουν στην τελική φάση θα πρέπει να στείλουν στη γραμματεία της ΕΣΟ (με FAX η e-mail) μέχρι την Δευτέρα 10/12/2012 και ώρα 12:00 τη βασική σύνθεσή τους. Η βασική σύνθεση μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι 10 σκακιστές ή σκακίστριες. Αθλητής-τρια που δεν έχει δηλωθεί στη βασική σύνθεση δεν μπορεί να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα.

Στη δήλωση της βασικής σύνθεσης θα πρέπει να αναφέρεται ο αριθμός μητρώου (ΕΣΟ και FIDE),ο διεθνής βαθμός αξιολόγησης (Νοέμβριος 2012) ή ο εθνικός (Ιούλιος 2012) αν δεν υπάρχει διεθνής,καθώς και η ημερομηνία γέννησης των σκακιστών-στριων.

Η αρχική κατάταξη των ομάδων θα γίνει με βάση τον μέσο όρο των 6 μεγαλύτερων διεθνών ΕΛΟ (ή των εθνικών όπου δεν υπάρχει διεθνές) ανά κατηγορία σκακιέρας όπως θα δηλωθούν στη βασική σύνθεση. Το χρώμα (ΛΕΥΚΑ ή ΜΑΥΡΑ) της 1ης ομάδας στον 1ο γύρο θα καθορισθεί με κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την οριστικοποίηση της αρχικής σειράς κατάταξης.

Σε περίπτωση που τελικά συμμετάσχουν 5 ή 6 ομάδες θα χρησιμοποιηθεί σύστημα πουλ μονών συναντήσεων.

9. ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Στην τελική φάση προκρίνονται 16 ομάδες ω εξής:

Από την Ε.Σ.Σ. Ν.Αττικής οι 4 πρώτες ομάδες. (4 ομάδες)

Από την Ε.Σ.Σ. Θεσσαλονικής – Χαλκιδικής οι 2 πρώτες ομάδες. (2 ομάδες),

Από όλες τις υπόλοιπες Ενώσεις και Τ. Επιτροπές (Ε.Σ.Σ. Κρήτης, Ε.Σ.Σ. Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης,Ε.Σ.Σ. Κεντρ.Δυτικής Μακεδονίας,Ε.Σ.Σ. Πελοποννήσου,Ε.Σ.Σ.Περιφ.Πελοποννήσου,Τ.Ε.Σ.Σ. Ανατ. Στερεάς,Τ.Ε.Σ.Σ. Θεσσαλίας,Τ.Ε.Σ.Σ. Αιγαίου και Τ.Ε.Σ.Σ. Δυτ. Ελλάδας) οι πρωταθλήτριες ομάδες (9 ομάδες).

1 ομάδα εκπρόσωπος των διοργανωτών αδάπανα για την ΕΣΟ.

Οι προκριματικές φάσεις σε όλα τα πρωταθλήματα για τις οποίες είναι υπεύθυνες οι Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές (εκτός αν η Ε.Σ.Ο. ορίσει διαφορετικά),θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 11-11-2012.

Όλα τα σωματεία που θα προκριθούν θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως στην ΕΣΟ (e-mail:info@chessfed.gr,Fax:210 9221620) τη συμμετοχή τους στην τελική φάση,μέσω των Ενώσεων ή των Τοπικών Επιτροπών που ανήκουν,μέχρι την Δευτέρα 19-11-2012.

Μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή και οι ομάδες που τυχόν θα αναπληρώσουν κάποια κενή θέση ως εξής:

ΕΣΣΝΑ:μέχρι 3 αναπληρωματικές ΕΣΣΘΧ:μέχρι 2 αναπληρωματικές,Λοιπές Ενώσεις-Τ.Επιτροπές από 1 αναπληρωματική.

Για την αποφυγή μονού αριθμού ομάδων στην Τελική Φάση,προβλέπεται η συμμετοχή 2ης ομάδας με πρόταση των διοργανωτών,χωρίς οικονομική επιβάρυνση για την ΕΣΟ.

Οι Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές μαζί με τη δήλωση συμμετοχής υποχρεούνται να στείλουν μέχρι τις 19-11-2012 τα αποτελέσματα και τα φύλλα αγώνος του πρωταθλήματος της περιοχής τους. Η μη έγκαιρη αποστολή των αποτελεσμάτων καθιστά άκυρη τη δήλωση συμμετοχής.

10. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ –ΔΙΑΜΟΝΗ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ

Οι αγώνες της Τελικής Φάσης θα διεξαχθούν σε αίθουσα του ξενοδοχείου PATRAS PALACE (4*) που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο (Όθωνος,Αμαλίας 15) στο κέντρο της πόλης των Πατρών.

Τα σωματεία που θα λάβουν μέρος στην Τελική Φάση είναι υπεύθυνα για τη διαμονή – διατροφή καθώς και για τη μετακίνησή τους από και προς την Πάτρα.

Η ΕΣΟ θα συνεισφέρει στα έξοδα μετακίνησης των ομάδων μέχρι του ποσού των 4.000 €. Η κατανομή των οδοιπορικών θα γίνει αναλογικά και σύμφωνα με τις πάγιες αποζημιώσεις της ομοσπονδίας:

Οδική μετάβαση:€ 0,07 το χιλιόμετρο ανά άτομο (6μελής αποστολή) με επιστροφή.

Θαλάσσια μετάβαση:Κόστος τετράκλινων εξωτερικών καμπίνων (6μελής αποστολή) με επιστροφή.

Για την διαμονή των προαναφερόμενων στο χρονικό διάστημα από 14/12 in μέχρι 17/12 out θα ισχύσουν οι παρακάτω τιμές:

Ξενοδοχείο 4* (Patras Palace) www.patraspalace.gr

40 € την ημέρα ανά άτομο,με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα) για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο (διαθεσιμότητα:28 δωμάτια)
37 € την ημέρα ανά άτομο,με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα) για διαμονή σε τρίκλινο δωμάτιο (διαθεσιμότητα:15 δωμάτια).
33 € την ημέρα ανά άτομο,με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα) για διαμονή σε τετράκλινο δωμάτιο (διαθεσιμότητα:7 δωμάτια).
60 € την ημέρα,με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα) για διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο (διαθεσιμότητα:6 δωμάτια).
Για την κάλυψη των αναγκών φιλοξενίας των ομάδων (14/12in – 17/12out) έχει προβλεφθεί μέγιστος αριθμός 135 κλινών στο ξενοδοχείο Patras Palace. Σύμφωνα με την προαναφερόμενη διαθεσιμότητα δωματίων ορίζεται όριο 2 δίκλινων ανά ομάδα. Η κατανομή των υπόλοιπων δωματίων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την αποστολή της σχετικής φόρμας.

Σε περίπτωση μεγαλύτερης προσέλευσης και προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η βασική αποστολή όλων των ομάδων θα διαμένει στο Patras Palace,ορίζεται όριο 10 ατόμων ανά ομάδα για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Κρατήσεις για περισσότερα άτομα,με τις ίδιες τιμές,θα γίνονται δεκτές για παρακείμενο ξενοδοχείο της ίδιας κατηγορίας (4*) που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο των αγώνων. Διευκρινίζεται ότι ή διατροφή όλων των φιλοξενούμενων θα γίνεται στο Patras Palace.

Οι ομάδες υποχρεούνται μέχρι την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 να στείλουν εγγράφως,τις κρατήσεις των δωματίων που επιθυμούν,απευθείας στο ξενοδοχείο Patras Palace στο email:info@patraspalace.gr (τηλ.:Κoς Γιαννατος Αθανάσιος (ώρες 10.00-18.00) τηλ.2610 623131 / fax 2610 623972),υποχρεωτική τηλεφωνική επιβεβαίωση παραλαβής των κρατήσεων,με παράλληλη κοινοποίηση στην ΕΣΟ (e-mail:info@chessfed.gr,Fax:210 9221620).

Μετά την κατανομή των δωματίων και την επιβεβαίωση της διαθεσιμότητας από το ξενοδοχείο PatrasPalace,τα σωματεία θα πρέπει να καταθέσουν το 30% του ποσού που αναλογεί στην κράτησή τους στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό,προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη,μέχρι την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012. Το υπόλοιπο ποσόν θα πρέπει να εξοφληθεί με την άφιξη στο ξενοδοχείο διαμονής.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:5504019449552

IBAN :GR65 0172 5040 0055 0401 9449 552

Ξεν/κες –Τουρ/κες –Ναυτ/κες Επιχειρήσεις Α.Ε.

H έκδοση ομαδικού ή ατομικού τιμολογίου θα πρέπει να διευκρινισθεί εκ των προτέρων αποστέλλοντας τα απαραίτητα στοιχεία με την φόρμα κράτησης δωματίων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την αποστολή της φόρμας κράτησης δωματίων,μπορείτε να επικοινωνείτε με:

Fax:2610 623972,Email:info@patraspalace.gr

Επικοινωνία:Κoς Γιαννατος Αθανάσιος (ώρες 10.00-18.00) τηλ.2610 623131

Διευκρινίζεται ότι η παραμονή στο προαναφερόμενο ξενοδοχείο είναι υποχρεωτική για τουλάχιστον 8 άτομα ανά ομάδα.

11. ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Η τελική φάση θα γίνει στο χρονικό διάστημα από 14 έως 17 Δεκεμβρίου 2012 σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:


Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012
Άφιξη των ομάδων

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012
Τεχνική Συνάντηση

20:00

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012
Τελετή Έναρξης

09:00

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012
1ος Γύρος

09:30

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012
2ος Γύρος

17:30

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2012
3ος Γύρος

09:30

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012
4ος Γύρος

17:30

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012
5ος Γύρος

10:00

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012
Τελετή Λήξης – Αναχώρηση

15:30

12. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Υποβάλλονται έως και 30 λεπτά μετά τη λήξη του γύρου. Αν το πρόγραμμα προβλέπει δύο αγωνιστικές την ίδια μέρα τότε ή ένσταση ασκείται μέσα σε 15 λεπτά από τη λήξη της υπόψη παρτίδας. Υπεύθυνη για την εκδίκαση της ένστασης είναι η Επιτροπή Ενστάσεων των αγώνων που ορίζουν οι Ενώσεις Τ.Επιτροπές για τα περιφερειακά πρωταθλήματα ή το ΔΣ της ΕΣΟ για την τελική φάση. Η σύνθεση της επιτροπής για την τελική φάση θα ανακοινωθεί στη συμπληρωματική προκήρυξη.

Το παράβολο ορίζεται στα 90 € και μπορεί να κατατεθεί στο διευθυντή ή στον επικεφαλής διαιτητή των αγώνων.

13. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ

Ο Διευθυντής Αγώνων θα ορισθεί από το ΔΣ της ΕΣΟ και οι Διαιτητές από την ΚΕΔ και θα ανακοινωθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.

14. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

Ισχύει το άρθρό 3 «ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ» της γενικής προκήρυξης των ομαδικών πρωταθλημάτων για το 2012 (Αριθ. Πρωτ. 90189/19-12-2011).

15. ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ,αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΔΕ

ΝΙΚΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: