Social Icons

Τι σημαίνει καλό βιβλίο;



Τι σημαίνει άραγε «καλό βιβλίο»; Τι είναι αυτό που μπορεί να το κάνει να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα;
Το καλό βιβλίο είναι αυτό που όταν το διαβάσουμε θέλουμε να το κρατήσουμε, να το έχουμε και να το φυλάξουμε σε μια διακριτή θέση στη βιβλιοθήκη μας.

Όταν μετά από καιρό σταθούμε απέναντι σε αυτής τη βιβλιοθήκη, κι αφού έχουν μεσολαβήσει μετακομίσεις και εκκαθαρίσεις, μας αρέσει να αφήνουμε το βλέμμα μας να τα διατρέχει στα καλύτερα από αυτά. Ίσως ακόμη διαβάσουμε μερικές γραμμές, από το αγαπημένο μας βιβλίο, να τρέξουμε ξανά στην αρχή ή στο τέλος, προσπαθώντας να ανακαλέσουμε στο μυαλό μας το περιεχόμενό του, κάτι που μας συγκίνησε, μας έξαψε την περιέργεια ή μας ενθουσίασε.
Δεν αποκλείεται, αν είμαστε άνθρωποι που διαβάζουμε συστηματικά, ή που μας αρέσει ούτως ή άλλως να αφήνουμε το αποτύπωμά μας στα βιβλία μας, να πέσουμε πάνω σε κάποια σημείωση στο περιθώριο, σε κάποια σκέψη που σκαρώσαμε στα γρήγορα, και σίγουρα θα ξαναδιαβάσουμε κάποιες από τις υπογραμμισμένες φράσεις πασχίζοντας να θυμηθούμε για ποιο λόγο μας εντυπωσίασε αυτή και όχι η αμέσως επόμενη που τώρα μας φαντάζει απείρως πιο ενδιαφέρουσα.
Έτσι λοιπόν ξεχωρίζει ένα καλό βιβλίο από τα υπόλοιπα και αυτό είναι που προσπάθησα να πετύχω όταν έγραφα «τα πρώτα βήματα στο σκάκι». Ο κύριος σκοπός μου είναι να μεταδώσω στους αναγνώστες την αγάπη και τον ενθουσιασμό που νοιώθω για το σκάκι.
Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, θα γίνει για πρώτη φορά η παρουσίαση του βιβλίου στην Κόνιτσα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Σπύρο στο τηλέφωνο 26550-24574.
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το βιβλίο, καθώς και να το αποκτήσετε, πατώντας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: