Social Icons

Καλοκαιρινό τουρνουά σκάκι


1ο Τουρνουά Σκάκι ο Πύρρος της Ηπείρου. Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί σε δύο σαββατοκύριακα. Το πρώτο σ.κ. στην Ηγουμενίτσα, στην αίθουσα του Σ.Ο.Θ., στις 30/6 και 1/7. Το δεύτερο συνεχόμενο σ.κ. θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα, στην αίθουσα του Σ.Ι.Σ. στις 7-8 Ιουλίου.







Λίγα λόγια για την ονομασία του τουρνουά

Ο Πύρρος της Ηπείρου (318 - 272 π.Χ.) ήταν ένας από τους σπουδαιότερους ηγεμόνες της πρώιμης ελληνιστικής περιόδου. Θεωρείται κορυφαίος στρατηγικός νους, ένας από τους λαμπρότερους της παγκόσμιας στρατιωτικής ιστορίας.
Το όνομά του έχει μείνει στην ιστορία κυρίως χάρη στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Ο Πύρρος και ο μεγάλος Καρχηδόνιος στρατηλάτης, Αννίβας, συγκαταλέγονται στους σημαντικότερους εχθρούς που κλήθηκε ποτέ να αντιμετωπίσει η Ρωμαϊκή Δημοκρατία. Ο Ηπειρώτης βασιλιάς απείλησε τις ρωμαϊκές βλέψεις για επέκταση και κυριαρχία στο χώρο της νότιας Ιταλίας και της Σικελίας μέσα από μία σειρά νικηφόρων, αλλά αιματηρών συγκρούσεων.
Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, η υπέρμετρη φιλοδοξία του τον οδήγησε σε μια δεύτερη κατάκτηση των μακεδονικών εδαφών, αλλά και σε μία εκστρατεία στη νότια Ελλάδα με αποκορύφωμα την πολιορκία της Σπάρτης το 272 π.Χ. Η προσπάθειά του στέφθηκε με αποτυχία, εξαιτίας κυρίως των υπεράνθρωπων προσπαθειών που κατέβαλλαν οι Λακεδαιμόνιοι για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους.
Ο Πύρρος, άνδρας μεγάλης μόρφωσης και ονομαστής γενναιότητας, αναδείχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους στρατιωτικούς της εποχής του. Η στρατιωτική του κατάρτιση ήταν αξιολογότατη, όπως μαρτυρούν τα αποσπάσματα των «Υπομνημάτων» του, ενός έργου το οποίο αναφέρεται στην πολεμική τέχνη και μνημονεύτηκε από αρχαίους συγγραφείς, μεταξύ των οποίων και ο Κικέρων. Παρά το γεγονός ότι απέτυχε να εδραιώσει την εξουσία του στην Ιταλία, ο Πύρρος επέκτεινε και εδραίωσε το κράτος του στην Ελλάδα, καθιστώντας το υπολογίσιμη δύναμη της περιοχής για 35 περίπου χρόνια.


Χώρος αγώνων

Στην φωτογραφία βλέπετε την αίθουσα του Συλλόγου Ιωαννιτών Σκακιστών.

Στις φωτογραφίες βλέπετε την αίθουσα του Σκακιστικού Ομίλου Θεσπρωτίας.



Διανυκτέρευση

Για να παίξει κάποιος στο τουρνουά Πύρρος της Ηπείρου θα χρειαστεί μια διανυκτέρευση στην πόλη της Ηγουμενίτσας και μια διανυκτέρευση στην πόλη των Ιωαννίνων. Υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές επιλογές.

Διανυκτέρευση στην Ηγουμενίτσα:
  • Ζυγός 26650-25132
  •  Σταυροδρόμι το δίκλινο δωμάτιο κοστίζει 54€. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ. 
  •  Τζολύ το δίκλινο δωμάτιο κοστίζει 50€. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ. 

Διανυκτέρευση στην πόλη των Ιωαννίνων:
  • Ερμής το δίκλινο δωμάτιο κοστίζει 30€. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ. 
  •  King Πύρρος το δίκλινο δωμάτιο κοστίζει 39€. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστεεδώ. 
  • Πολιτεία το δίκλινο δωμάτιο κοστίζει 60€. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ. 

Για να ζητήσουμε μια ειδική προσφορά από κάποιο ξενοδοχείο πρέπει να έχουμε μια λίστα από συμμετοχές. Για παράδειγμα θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι θα μείνουν 10 άτομα σε ένα ξενοδοχείο. Εάν θέλετε να μείνετε σε κάποιο ξενοδοχείο επικοινωνήστε μαζί μου μέσο e-mail chessmaster917@yahoo.gr

Πληροφορίες - εγγραφές

            Εάν είσαστε από την Ηγουμενίτσα για να γραφτείτε στο τουρνουά μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Γιάννη Δερέκα. (τηλ. 6989456992)

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε τους παίχτες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο τουρνουά. Σας συνιστώ να βιαστείτε διότι οι συμμετοχές κλείνουν την Τετάρτη 27 Ιουνίου!

Πατώντας εδώ μπορείτε να διαβάσετε την αρχική προκήρυξη του τουρνουά. Ακολουθεί η συμπληρωματική προκήρυξη.

Για να συμμετέχετε στο τουρνουά θα πρέπει έχετε δελτίο αθλητή. Είναι πολύ εύκολο να το αποκτήσετε και να γραφτείτε στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο).. Θα χρειαστεί να συμπληρώσετε μια απλή αίτηση, να την υπογράψει ένας παθολόγος και δυο φωτογραφίες ταυτότητας. Για την Ηγουμενίτσα μπορείτε να ζητήσετε μια αίτηση από τον κ. Γ. Δερέκα. Αιτήσεις υπάρχουν στην αίθουσα του Σ.Ο.Θ. Για τα Ιωάννινα μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σύλλογο Ιωαννιτών Σκακιστών, Δωδώνης 21 στοά ημιώροφος, τηλ. 26510-83473.
Η καλύτερη περίοδος για να γραφτείτε σε έναν σκακιστικό σύλλογο είναι ΤΩΡΑ! Μην αφήσετε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη. Όταν γραφτείτε στην Ε.Σ.Ο. θα έχετε δικαίωμα συμμετοχής σε όλα τα καλοκαιρινά σκακιστικά τουρνουά, συνδυάζοντας το σκάκι με τις διακοπές. Μπορείτε να δείτε αυτά τα τουρνουά πατώντας εδώ.

Συμπληρωματική προκήρυξη
1ο Τουρνουά Πύρρος της Hπείρου

1.                  Ο τρίτος και ο έκτος γύρος του τουρνουά θα ξεκινήσουν στις 15:00 το μεσημέρι. Έτσι το αγωνιστικό πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 1ος Γύρος 17:00 – Ηγουμενίτσα – Σ.Ο.Θ.
Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 2ος Γύρος 11:00 - Ηγουμενίτσα – Σ.Ο.Θ.
Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 3ος Γύρος 15:00 Ηγουμενίτσα – Σ.Ο.Θ.
Σάββατο 7 Ιουλίου 2012 4ος Γύρος 17:00 – Ιωάννινα – Σ.Ι.Σ.
Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 5ος Γύρος 11:00 – Ιωάννινα – Σ.Ι.Σ.
Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 6ος Γύρος 15:00 – Ιωάννινα – Σ.Ι.Σ.
Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 Τελετή λήξης - απονομές

2.                  Οι δηλώσεις συμμετοχής κλείνουν την Τετάρτη 27 Ιουνίου. Έπειτα από αυτή την ημερομηνία δεν θα γίνονται δεκτές νέες συμμετοχές. Θα τηρηθεί η χρονική σειρά προτεραιότητας. Το όριο συμμετοχών είναι 40 άτομα.

3.                  Η κλήρωση του πρώτου γύρου θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 29 Ιουνίου στην ιστοσελίδα http://kesaris.blogspot.gr

4.                  Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τους κανόνες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκακιού. Θα μοιραστεί ειδικό επεξηγηματικό φυλλάδιο πριν την έναρξη του τουρνουά.

5.                  Το γενικό παράβολο συμμετοχής είναι 10€ ευρώ ανά παίχτη. Για τους συγγενείς πρώτου βαθμού, ο δεύτερος παίχτης θα πληρώσει 5€. Ο τρίτος συγγενής πρώτου βαθμού δεν θα πληρώσει παράβολο. Δηλαδή ένας πατέρας με ένα αγόρι και ένα κορίτσι θα πληρώσει 10€, ο ίδιος, 5€ το ένα παιδί και 0€ το δεύτερο παιδί, σύνολο 15€

6.                  Τα χρηματικά έπαθλα θα μοιραστούν στους πρωτοπόρους του τουρνουά με τα εξής ποσοστά:
1ος 30% των παραβόλων
2ος 20% των παραβόλων
3ος 15% των παραβόλων
4ος 10% των παραβόλων



Τα χρηματικά έπαθλα θα δοθούν στους πρωτοπόρους του τουρνουά για προσελκύσουν τους κορυφαίους σκακιστές τις περιοχής και για να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησής τους.

Χορηγοί

Ευχαριστούμε τους χορηγούς του τουρνουά για την απαραίτητη οικονομική στήριξη του τουρνουά.

Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης Ένα από τα καλύτερα Βιβλιοπωλεία της Ελλάδας. Για περισσότερες πληροφορίες στο διαδίκτυο επισκεφθείτε εδώ.
Επίσης μπορείτε να βρείτε την σελίδα του βιβλιοπωλείου στο f.b. πατώντας εδώ. 

Καφετέρια Cream. Δεν νομίζω ότι ζει κάποιος-α στην πόλη των Ιωαννίνων και δεν έχει επισκεφτεί το Cream café. Μια δοκιμή θα σας πείσει ότι πρόκειται για μια από τις κορυφαίες καφετερίες της πόλης. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Σύλλογο Ιωαννιτών Σκακιστών, (στην οδό Δωδώνης 23, απέναντι από την Ακαδημία) συνεπώς αποτελεί ιδανική λύση για να προμηθευτείτε τον καφέ σας ή το αναψυκτικό σας. Επίσης αποτελεί την τυχερή μου καφετέρια! 2 χρόνια παίρνω καφέ από εκεί πριν παίξω στο σύλλογο και δεν έχω χάσει ούτε μια παρτίδα! :-)

Κάισσα Ιωαννίνων. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πραγματικά 1 σοβαρός σκακιστής που να μην γνωρίζει το κατεξοχήν σκακιστικό μαγαζί «Κάισσα». Είχα πραγματικά εντυπωσιαστεί όταν επισκέφτηκα το συγκεκριμένο μαγαζί στην Αθήνα, το οποίο είχε δεκάδες σκακιστικά βιβλία, DVD για σκάκι, σκακιέρες και πολλά άλλα… Φυσικά δεν είναι ανάγκη να ταξιδέψετε στην Αθήνα, μιας και το συγκεκριμένο κατάστημα έχει παράρτημα στα Ιωάννινα, στην οδό Ναπολέων Ζέρβα 11. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο f.b. πατώντας εδώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: