Social Icons

Πρωταθλήτρια η Γερμανία


Η Γερμανία δείχνει την υπεροχή της και στο σκάκι, κατακτώντας την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό ομαδικό πρωτάθλημα ανοιχτής κατηγορίας. Κέρδισε πανίσχυρες ομάδες όπως η Ουκρανία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία κτλ. Μόνο το Ισραήλ απέσπασε ισοπαλία και η Βουλγαρία κατάφερε να την κερδίσει. Έτσι η Γερμανία βρέθηκε μόνη πρώτη στην βαθμολογία και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Στην φωτογραφία φαίνετε η ομάδα της Γερμανίας από τα αριστερά.

Ακολούθησε το Αζερμπαϊτζάν και η Ουγγαρία. Η Ελλάδα παρά το εκπληκτικό ξεκίνημα που έκανε στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος δεν τα πήγε και τόσο καλά χάνοντας αρκετούς βαθμούς. Αξιοσημείωτη είναι η μαχητικότητα και το πάθος για νίκη του Έλληνα γκρανμέτρ Δ. Μαστροβασίλη. Το αγωνιστικό του πνεύμα σε συνδυασμό με την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονταν χάρισε αρκετούς βαθμούς και νίκες στην Εθνική. Σταθερός σας τον Κράμνικ (!) ήταν ο Χ. Μπανίκας. Αν εξαιρέσουμε ένα μικρό στραβοπατηματάκι με τον Giri, όπου βρέθηκε μπροστά σε μια ισχυρή καινοτομία, δεν έδειξε να απειλείτε από κανέναν 2700αρη… Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Γ. Νικολαίδης αν και έπαιξε σε πολύ λίγους αγώνες.
Στο κλειστό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών πρώτη τερμάτισε η ομάδα της Ρωσίας, έπειτα η Πολωνία και τρίτη η Γεωργία. Η Ελληνική αποστολή γυναικών τερμάτισε στην εικοστή πρώτη θέση.
Για αναλυτικά αποτελέσματα πατήστε εδώ.
Η επίσημη σελίδα των αγώνων βρίσκεται εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: