Social Icons

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της Ευρώπης!


Ναι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο προσοχής της Ευρώπης και άξια διεκδικεί ένα Ευρωπαϊκό μετάλλιο! Φυσικά αναφέρομαι στην πορεία που κάνουν οι Έλληνες διεθνείς σκακιστές στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που λαμβάνει χώρα στο Πόρτο Καράς στην Χαλκιδική.

Μετά την Αγγλία, σειρά είχε η Γεωργία και χθες η Ισπανία. Τα μεγάλα ονόματα των κορυφαίων σκακιστών του κόσμου, όπως Άνταμς, Σόρτ, Τζοβάρα, και άλλοι αναγκάσθηκαν να αποκληθούν στους Έλληνες παίχτες και να παραδεχτούν την υπεροχή τους…
 Για να γίνουν καλά αποτελέσματα μέσα σε μια ομάδα εξυπακούεται ότι όλοι παίζουν καλά, όμως κάποιος ξεχωρίζει λίγο περισσότερο… Δεν είναι άλλος από τον Δ. Μαστροβασίλη! Είναι αήττητος μέχρι στιγμής, όπως και οι περισσότεροι διεθνείς, αλλά έχει σημειώσει τρεις νίκες σε πέντε αγώνες, με απόδοση κοντά στο 2800!
Χαρακτηριστικό είναι το ματ που έκανε στον Άγγλο παίχτη Ν. Σόρτ. (Ακολουθεί η παρτίδα). Να σας θυμίσω ότι ο Σόρτ για κάποια χρονική περίοδο ήταν το νούμερο δύο στον κόσμο και έχει αγωνιστεί με τον θρυλικό Γ. Κασπάροβ για το παγκόσμιο τίτλο.
Σήμερα, οι Έλληνες, αντιμετωπίζουν την ομάδα της Ρουμανίας η οποία βρίσκεται επίσης σε εξαιρετική φόρμα.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην Πέμπτη θέση και έχει σημειώσει τέσσερις νίκες (!) όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία.
Η γυναικεία ομάδα διατηρεί χαμηλό προφίλ και βρίσκεται στην μέση περίπου της βαθμολογίας.
Για αναλυτικά αποτελέσματα πατήστε εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: