Social Icons

Άσκηση


Παίζουν τα μαύρα.


Το έχουμε πει πολλές φορές αλλά η επανάληψη κάνει πάντα καλό! Ένα από τα πιο γνωστά ρητά είναι το «όποιος το ροκέ του κάνει την παρτίδα δεν την χάνει».
Αν και σχεδόν όλοι οι παίχτες το γνωρίζουν αυτό για κάποιον άγνωστο λόγο δεν το εφαρμόζουν στις παρτίδες τους… Στο διάγραμμα βλέπετε τη θέση από μια παρτίδα μου στο διαδίκτυο. Η θέση των μαύρων φαίνεται άσχημη όμως θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε τον απλό κανόνα που έχουμε μάθει τόσο καλά. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι ο λευκός βασιλιάς βρίσκεται ακόμη στο κέντρο.
Έτσι η παρτίδα συνεχίστηκε με Ι:γ3!, και έπειτα από Β:γ3 ακολούθησε το απόλυτο κάρφωμα Αβ4! Τα λευκά εγκατέλειψαν την μάχη μιας και θα χαθεί η βασίλισσά τους.


Φυσικά μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να συνδέεστε καθημερινά εδώ για να λύνετε τακτικές ασκήσεις, οι οποίες ανανεώνονται καθημερινά. Για να μην ξεχάσετε την σελίδα μπορείτε να την αποθηκεύσετε στον φύλλο-μετρητή σας (Browser Internet explorer Fire fox). Στο πάνω μέρος, στο μενού τον επιλογών γράφει «σελιδοδείκτες». Όταν πάτε εκεί το δείκτη του ποντικιού σας και κάνετε αριστερό κλικ, θα εμφανιστεί ένα υπό-μενού με αρκετές επιλογές. Κάντε κλικ στην επιλογή «προσθήκη στους σελιδοδείκτες» και επιβεβαιώστε την επιλογή σας στο νέο παράθυρο. Σε αυτό το υπό-μενού μπορείτε να διαγράψετε ή να προσθέσετε όποια σελίδα σας αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: