Social Icons

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι 2012


Έρχεται σύντομα ο τελικός του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Σκακιού! Θα διεξαχθεί στη Ρωσία από τις 10 έως τις 31 Μάιου. Οι καλύτεροι παίχτες του Κόσμου έναν μερικές δηλώσεις γι’ αυτό το ματς.

Ο Sliber αρνήθηκε να πάρει θέση και είπε ότι και οι δύο αντίπαλοι είναι ικανοί.
Ο Κράμνικ λέει, επειδή είναι λίγες οι παρτίδες, το πρωτάθλημα θα στηριχτεί περισσότερο στην τακτική και όχι στην στρατηγική… Υποτίθεται ότι οι παίχτες θα πρέπει να πιέσουν και να ρισκάρουν περισσότερο. Γενικά όμως όταν αρχίζουν οι περιπλοκές και τα τακτικά ο Ρώσος χάνει την γη κάνω από τα πόδια του… Γενικά απέφυγε και αυτός να πάρει το μέρος κάποιου, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
Ο Κάρποβ υποστηρίζει ότι και οι δύο παίχτες αν και είναι σε παρόμοια μεγάλη ηλικία έχουν διαφορετικά χαρίσματα και ικανότητες. Όμως ο Γέλφαν έχει την «δίψα» να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ενώ ο Ανάντ δεν έχει αυτή την ζωντάνια που είχε όταν πρώτο-κατέκτησε το Π.Π. Επίσης ο Κάρποβ δεν είναι και τόσο σίγουρος εάν ο Ανάντ διαθέτει τα γερά νεύρα που απαιτούνται από κάθε τελικό του Π.Π.
Ο Averbakh ο γηραιότερος GM στον κόσμο δείχνει ενθουσιασμένος που το Π.Π. θα πραγματοποιηθεί στην Ρωσία. Δεν πήρε την θέση κανενός και ανυπομονεί να ξεκινήσουν οι παρτίδες.
Ο Korchnoi πιστεύει ότι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα παίξουν αποφασιστικό ρόλο στο ματς. «Δεν θα με ξαφνιάσει αν δω αρκετές εκπλήξεις και νέες ιδέες τόσο από τον Ανάντ όσο και από τον Γκέλφαντ».
 
Το επίσημο site της διοργάνωσης βρίσκεται εδώ.

Μπορείτε και εσείς να πάρε μέρος στην ανοιχτή ψηφοφορία πάνω δεξιά. Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νέος Παγκόσμιος πρωταθλητής Σκακιού;

Δεν υπάρχουν σχόλια: