Social Icons

Ημέρα των δώρων


Είναι πραγματικά υπέροχο να γίνονται πολλά τουρνουά στην περιοχή μας. Εντάξει καλοί είναι και οι κορυφαίοι παίχτες του κόσμου, καλά παίζουν, αλλά αλλιώς είναι τα τοπικά τουρνουά!
Ημέρα των δώρων! Μόνον έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η χθεσινή Κυριακή.
Δωράκια από όλους προς όλους. Η Μαριάννα προσπάθησε να σταματήσει μια απειλή αλλά αυτό της κόστισε ένα κομμάτι. Ο Αλέξανδρος με έναν ίππο παραπάνω και ένα πιόνι έκανε ΠΑΤ, ο Διονύσης με άριστες πιθανότητες νίκης έδωσε έναν πύργο, αφήνοντας το πλεονέκτημα αλλά και τον βαθμό να κάνει φτερά. Η παρτίδα Παππάς - Ξυλογιάννης είχε πάρα πολλές ανατροπές και άλλαξε πολλές φορές χέρια – δηλαδή μια φορά είχε ο ένας το πλεονέκτημα και μια ο άλλος. Ο Δημήτρης ήταν σε πολύ μεγάλη πίεση χρόνου ενώ ο Μιχαήλ είχε 30-40 λεπτά. Με 30-40 λεπτά μπορείς να πας μέχρι τον μόλο με τα πόδια και να γυρίσεις να παίξεις την υπόλοιπη παρτίδα. Ο Μιχαήλ είχε άλλη άποψη και έπαιζε τις κινήσεις του όσο πιο γρήγορα μπορούσε. Αυτή του η στρατηγική μείωσε τις πιθανότητες νίκης. Ο πρόεδρος, κ. Συγκούνας, αν και δεν παίζει σκάκι έχει μια πολύ καλή αίσθηση για τα αγωνιστικά θέματα. Ήταν ο πρώτος που επέπληξε τον Μιχαήλ για τις γρήγορες κινήσεις.
Άλλη μια τρομερά μαχητική παρτίδα έγινε από τους δυο νεαρότερους παίχτες του τουρνουά, τον Νικολάκη και τον Γιάννη. Μεγάλη ασυμμετρία στο υλικό, ο ένας είχε βασίλισσα και πύργο, ο άλλος είχε δύο πύργους και 2 ίππους, σφοδρές επιθέσεις, αναπάντεχες αντεπιθέσεις· αναμφισβήτητα μια παρτίδα για γερά νεύρα και δυνατό στομάχι.
Η καλύτερη παρτίδα του γύρου ήταν μεταξύ του Σπιλιάδη και του Ζαβέρδα. Ο Βασίλης δεν είχε πολύ διάθεση χθες. Δεν τα πήγε και πολύ καλά στο άνοιγμα κρατώντας κλειστά και ανοργάνωτα τα κομμάτια του. Ο Θανάσης κέρδισε μια πολύ στρατηγική και διδακτική παρτίδα.
Οι παρτίδες θα ακολουθήσουν σύντομα.





















Δεν υπάρχουν σχόλια: