Social Icons

Σχολικό πρωτάθλημα σκάκι


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο σχολικό σκακιστικό πρωτάθλημα Θεσπρωτίας για το 2012, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις και χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους! Ο Σκακιστικός Όμιλος Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του πρώτου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας έκαναν μια δυναμική κίνηση για τη διάδοση του σκακιού.
Θα ήθελα να αναφέρω ότι το σκάκι στην Θεσπρωτία ξεκίνησε από το πρώτο δημοτικό σχολείο, από μια ομάδα φιλόδοξων γονιών με ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα εκπαίδευση. Προς το παρόν δεν γνωρίζω πολλές λεπτομέρειες αλλά υπόσχομαι να φτιάξω ένα αναλυτικό αφιέρωμα για τον Σ.Ο.Θ.
Αν και ήταν το πρώτο πρωτάθλημα, αν και η ανακοίνωση μπήκε μια μέρα πριν, αν και έλειπαν μερικά παιδιά λόγο άλλων δραστηριοτήτων, οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις είκοσι. Το θετικότερο όλως είναι ότι ήρθαν αρκετά νέα πρόσωπα.
Δύο παιδάκια δεν ήξεραν καθόλου σκάκι, έμαθαν λίγο πριν το πρωτάθλημα και συμμετείχαν κανονικά. Άλλα δύο δεν θέλησαν να παίξουν αλλά να παρακολουθήσουν τους φίλους τους. Έπειτα από λίγο άρχισαν να παίζουν μεταξύ τους… Βλέπετε το σκάκι μπορεί να σε κερδίσει! Και εδώ θα ήθελα να πω την φράση του κ. Γρίβα: «Δεν μπορεί να σου κάνει κακό, γιατί να μην το δοκιμάσεις;»
Μερικές παρτίδες ήταν πραγματικά πολύ μαχητικές. Χαρακτηριστική ήταν η αναμέτρηση με την αδερφές Παπανδρέου. Και οι δύο είχαν μεγάλο πάθος για την νίκη αλλά τελικά η παρτίδα κατέληξε ισόπαλη.
Νικητής του τουρνουά βγήκε ο νεαρός Δαλιανίδης Αλέξανδρος, αήττητος με 4,5 βαθμούς σε 5 αγώνες. Ο Αλέξανδρος έρχεται στον Σ.Ο.Θ. από την αρχή της χρονιάς, είναι προσεκτικός στο μάθημα και παίζει μερικές παρτίδες και με τους γονείς του. Τελικά αυτό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας για τους μικρούς μαθητές.
Την δεύτερη και τρίτη θέση, με 4 βαθμούς, κατέκτησαν οι νεαρές Παπανδρέου Ξένια και Σοφία, επίσης αήττητες. Δύο κοπέλες που παίζουν στην ομάδα του Σ.Ο.Θ., με αρκετή εμπειρία αλλά και επιτυχίες στο σκάκι.
Σύντομα θα ακολουθήσει ένα όμορφο βιντεάκι με φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: