Social Icons

Φτηνά την γλίτωσε ο Κασπάροβ…


Με τη συμμετοχή 160 σκακιστών και σκακιστριών από 18 χώρες, ξεκίνησε στις 18 Αυγούστου στο Βραχάτι Κορινθίας το 1ο Διεθνές Τουρνουά Σκακιού «Ίσθμια» που διοργανώνουν η Π.Σ. Περιστερίου και η Σ.Α.Κ. «Αργοναύτης».
Στην κορυφή της βαθμολογίας βρίσκετε ο Β. Κοτρονιάς μαζί με μερικούς άλλους ξένους gm. Χθες έπαιξε μια εκπληκτικά δημιουργική παρτίδα εναντίων του Σέργκει Κασπάροβ. Θυσίασε την διαφορά για να δημιουργήσει περιπλοκές και επίθεση. Το φινάλε είναι ισόπαλο διότι θα γίνουν πολλές αλλαγές, τα μαύρα θα φάνε το ζ4 και έπειτα το θ πιόνι δεν μπορεί να προαχθεί σε βασίλισσα.
Ο Γ. Νικολαίδης από την άλλη πλευρά δεν καταλαβαίνω τι προσπαθούσε να κάνει… Επέλεξε ένα περίεργο άνοιγμα, ένα μείγμα Πίρτς, Φίλιντορ και του Γαλλικού συστήματος. (Τα μαύρα παίζουν Ιζ6-Ιδ7 και ε5). Έπειτα τα μαύρα κομμάτια δεν είχαν ούτε ένα, πραγματικά ούτε ένα, ενεργητικό τετράγωνο. Ο Τιβιάκοβ τον έσφιξε, έβαλε ενεργητικά τα κομμάτια του, (μέχρι και τον βασιλιά έβαλε ενεργητικά!) και τέλος κέρδισε. Πραγματικά άσχημος τρόπος να χάσεις μια παρτίδα…
Στο τουρνουά παίζει και ο κ. Ν. Σκιαδόπουλος.
Ο Ι. Γεωργιάδης δεν τα έχει πάει καλά στους πρώτους γύρους, έχασε από τον Ριγόπουλο, αλλά αναμένουμε να ανακάμψει στους επόμενους.
Η ιστοσελίδα του τουρνουά είναι πάρα πολύ όμορφα διαμορφωμένη. Επίσης είναι και εξαιρετικά λειτουργική! Μπορείτε να την επισκεφθείτε εδώ.
Μπορείτε να δείτε από εδώ ζωντανά τα παιχνίδια.
Ακολουθεί το βίντεο από την τελετή έναρξης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: