Social Icons

Υγιής εγκέφαλος


Ίσως σας φανεί λίγο περίεργη η σημερινή δημοσίευση μιας και το συγκεκριμένο μπλοκ ασχολείται αποκλειστικά με το σκάκι. Αγαπημένα μου θέματα επίσης είναι η βιολογία και η επιστήμη. Έτυχε να διαβάσω για μια σημαντική ανακάλυψη που έκανα Ιταλοί ερευνητές.
Σύμφωνα με αυτούς


Όταν πεινάμε ενεργοποιείτε ένα πρωτεϊνικό μόριο – το CREB1 – το οποίο θέτει σε λειτουργία τις  σιρτουίνες – επίσης πρωτεϊνικά μόρια – οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη μακροζωία και την καλή εγκεφαλική λειτουργία.
Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα δημιουργήσουν κάποιο φάρμακο το οποίο θα ενεργοποιεί αυτόματα το CREB1 για να μην στερείτε κανένας το άφθονο φαγητό…
Προσωπικά δεν μου αρέσει αυτή η ιδέα μιας και υπάρχει ο φυσικός τρόπος να ενεργοποιήσουμε αυτό το πρωτεϊνικό μόριο, δηλαδή να περιορίσουμε λίγο την ποσότητα του φαγητού. Τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο φαίνονται εκ πρώτης όψεως. Επίσης υπάρχουν πολλαπλά πλεονεκτήματα όταν διατηρούμε το ιδανικό βάρος. Διευκολύνουμε την καρδιά μας, μπορούμε να περπατήσουμε, να κινηθούμε με μεγαλύτερη ευκολία, δεν κουραζόμαστε εύκολα, κοιμόμαστε καλύτερα και τέλος δείχνουμε ότι φροντίζουμε, ότι περιποιούμαστε και ότι αγαπάμε το σώμα μας.
Ο φυσικός τρόπο είναι και ο καλύτερος. Για να θέσουμε σε λειτουργία όλες τις πρωτεΐνες που μπορούν να μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε τον εγκέφαλο μας σε καλή κατάσταση, για να είμαστε ευδιάθετοι κτλ θα πρέπει φυσικά να βάζουμε σε λειτουργία τον εγκέφαλό μας. Να γυμνάζουμε το μυαλό μας. Κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να παίξουμε μια παρτίδα σκάκι ή να προσπαθήσουμε να λύσουμε μερικά προβλήματα σκακιού – τακτικά πάζλ. Νομίζω ότι σας έχω δώσει αρκετούς λόγους ώστε να ξεκινήσετε τώρα αμέσως να λύνετε τις χριστουγεννιάτικες ασκήσεις! Παρακαλώ πατήστε εδώ για να δείτε τις ασκήσεις.
Μπορείτε επίσης να διαβάσετε ένα παλαιότερο σχετικό άρθρο του Gm Igor Smirnov που είχα μεταφράσει. Παρακαλώ πατήστε εδώ για να δείτε το άρθρο.
Το άρθρο της εφημερίδας «το βήμα» για την διατροφή και τον εγκέφαλο μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: