Social Icons

Τουρνουά στα Γιάννενα!



Γράφει ο κ. Αλέξανδρος Μπενάτσης

Ξεκίνησε χτες το πρώτο τουρνουά του Συλλόγου Ιωαννιτών Σκακιστών, για το 2013, με τη συμμετοχή 12 παιχτών. Ένα τουρνουά που συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των σκακιστών της περιοχής μας, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε πολλούς νεαρούς παίχτες να αναδείξουν το ταλέντο τους, να σπάσουν όλα τα προγνωστικά και να διακριθούν!

    Νούμερο 1 των αγώνων, βάσει της βαθμολογίας ΕΛΟ, είναι ο νεαρός αλλά σκληροτράχηλος Μιχαήλ Παππάς. Πρόκειται για έναν σκακιστή που διεκδικεί τη νίκη σε κάθε θέση, με οποιονδήποτε αντίπαλο και η μαχητικότητα του αυτή θυμίζει κάτι από Κάρλσεν! Πίσω του, σε απόσταση αναπνοής, ακολουθεί ο φιλόδοξος και διψασμένος για διακρίσεις Άγγελος Καίσαρης. Την πρώτη τριάδα του τουρνουά συμπληρώνει ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος παίχτης, που τα τελευταία 2 χρόνια έχει σημειώσει ραγδαία άνοδο και μπορεί πια να κοιτάξει στα μάτια κάθε αντίπαλο, ο Διονύσης Μπλέτσιος.
    Ιδιαίτερη μνεία όμως θα ήθελα να γίνει  για το «πουλέν» των αγώνων, το μικρότερο σκακιστή του τουρνουά, το Νίκο Σταύρου! Ο Νικολάκης, παρόλο που είναι μαθητής γυμνασίου, δείχνει ωριμότητα πλέον στον τρόπο παιχνιδιού του και πιστεύω ότι μπορεί αποτελέσει την έκπληξη του τουρνουά.

Κάνοντας μία μικρή ανασκόπηση του χτεσινού πρώτου γύρου, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα αποτελέσματα κύλησαν φυσιολογικά. Η πιο ενδιαφέρουσα μάχη έγινε στην παρτίδα Καίσαρης-Νίχλος, όπου πραγματικά η σκακιέρα πήρε φωτιά!!  Όλοι ήμασταν σίγουροι ότι ο Νίχλος θα έκανε τη μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής, όμως η εμπειρία και η ψυχραιμία (ίσως και η τύχη!) του Καίσαρη έγειραν την πλάστιγγα προς το μέρος του. Αναμένουμε φυσικά ανάρτηση αυτής της συγκλονιστικής αναμέτρησης, με σχόλια και παρατηρήσεις και από τους 2 πρωταγωνιστές!

Όμως η καλύτερη παρτίδα του πρώτου γύρου δεν έχει ακόμα παιχτεί… Διότι στο «παρκέ» των αγώνων δεν έχει εμφανιστεί ακόμα ο «Βετεράνος», ο γερόλυκος του τουρνουά, ο άνθρωπος με την απέραντη κλασική σκακιστική παιδεία, ο ένας και μοναδικός Γιώργος Βόβας!!!

  Ο Γιώργος είναι ένας παίχτης με κλασικές αρχές, καθώς έχει μελετήσει ενδελεχώς τις παρτίδες όλων των παγκόσμιων πρωταθλητών και αυτή του η σκακιστική παιδεία τον έχει οδηγήσει σε συντριπτικές νίκες, ενάντια σε πανίσχυρους αντιπάλους!!

   Όμως ο Γιώργος φαίνεται να δυσκολεύεται όταν αντιμετωπίζει νεαρούς και διψασμένους αντιπάλους και ένας τέτοιος αντίπαλος φαίνεται να είναι ο Κώστας Σπόνιας! Ο Κώστας μπορεί να μην έχει τις γνώσεις και την εμπειρία του αντιπάλου, όμως έχει απαράμιλλο πάθος και μεγάλη επιθυμία για διακρίσεις. Έτσι λοιπόν προβλέπεται ότι θα γίνει μια επική μάχη ανάμεσα στους 2 μονομάχους!

Ποιος θα επικρατήσει από τους 2; Η εμπειρία ή τα νιάτα; Μείνετε συντονισμένοι στο μπλογκ του Άγγελου Καίσαρη και μάθετε γρήγορα και έγκυρα όλα τα τεκταινόμενα του τουρνουά!

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου πατώντας εδώ. 










Δεν υπάρχουν σχόλια: