Social Icons

Grant finale!



Ποιος θα μπορούσε να αναμένει ένα μεγαλύτερο φινάλε από αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ολυμπιάδα σκακιού; Μετά το δέκατο γύρω η Κίνα, η Αρμενία και η Ρωσία βρίσκονται στη κορυφή της βαθμολογίας με 8 νίκες, μία ισοπαλία και μια ήττα, έχοντας συνολικά 17 βαθμούς. Νομίζω ότι μετράει 2 βαθμούς η νίκη και 1 βαθμό η ισοπαλία. Αμέσως πιο κάτω βρίσκεται η Ουκρανία με 16 βαθμούς εφόσον έχει κάνει επίσης 8 νίκες αλλά έχει χάσει 2 φορές.

Φοβερές μάχες αναμένονται στον 11ο και τελευταίο γύρο όπου η Ουκρανία αντιμετωπίζει τη Κίνα, η Ουγκαρία την Αρμενία και η Ρωσία τη Γερμανία. Είναι δύσκολο έως και επικίνδυνο να κάνει κάποιος προβλέψεις μιας και όλα τα αποτελέσματα είναι αμφίρροπα.
Η Εθνική των αντρών δεν έχει κάνει το ιδιαίτερο φέτος και στον 11ο γύρο αντιμετωπίζει την Ιταλία. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα ικανοτήτων οι καλές αποδώσεις, αλλά θέμα κινήτρων. Μάλλον η πολιτεία μας δεν έχει δώσει αρκετά κίνητρα στους Έλληνες διεθνείς.
Στις γυναίκες υπάρχει επίσης μια σκληρή μάχη ανάμεσα στην Κίνα και τη Ρωσία οι οποίες ισοβαθμούν στη κορυφή με 7 νίκες και 3 ισοπαλίες. Στον τελευταίο γύρο Η Ρωσία αντιμετωπίζει το Καζακστάν και η Κίνα τη Βουλγαρία. Προγνωστικά δεν χωράνε γενικά σε κανένα γυναικείο αγώνα! Όλα είναι ανοιχτά σε όλες τις σκακιέρες. (Βλέπετε καιρό είχα να πω την κακία μου και τελικά την είπα!)
Η Ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει την Ινδονησία.
Το επίσημο site των αγώνων είναι βρίσκεται εδώ. Από εκεί μπορείτε να πατήσετε στα δεξιά το Live games (Ζωντανά παιχνίδια), live video (Ζωντανό βίντεο με σχόλια στα Αγγλικά), Pairings & results (Αποτελέσματα). Σήμερα Σάββατο όμως οι ομάδες έχουν ρεπό. Ο τελευταίος γύρος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: